معاون وزیر خارجه از سفر گروسی در روز چهارشنبه به ایران خبرداد سخنگوی وزارت خارجه روسیه جزئیات سفر عراقچی به مسکو را تشریح کرد جزئیات جدید از شرایط غیرانسانی اردوگاه‌های ایتالیایی پناهندگان در آلبانی روزنامه پاکستانی: نگاه همه کشورهای جهان به مذاکره ایران و آمریکا است لیبی تعطیلی مدارس سازمان ملل در قدس را محکوم کرد گروسی این هفته به تهران می‌آید وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد: چینی‌ها می‌خواهند کانال پاناما را تصرف کنند صالحی امیری در مشهد: امکان واردات تجهیزات هتلداری با تعرفه صفر گمرکی برای ۲۰۰ قلم کالا فراهم شده است محسنی اژه‌ای: طرفدار شدید دادگاه‌های علنی هستم اتحادیه اروپا ۹ فرد و نهاد ایرانی را تحریم کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) حضرموت یمن محور تشدید درگیری‌ها بین عربستان و امارات جان کری: ترامپ فرصت دستیابی به توافق با ایران را دارد مصدومیت یک صهیونیست | عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی اواخر هفته به مسکو سفر می‌کند | تحریم‌ها اروپا غیرقانونی و غیرسازنده است جزئیات مراسم رژه روز ارتش (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد روسیه: انتظار داریم نتایجی ملموس از گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا به دست آید نگرانی فرانسه از مذاکرات ایران و آمریکا | باید با منافع ما منطبق باشد یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه | بقایی: مذاکره و تهدید را هم‌زمان نپذیرفتیم انتقاد فرمانده کل فراجا از کیفیت برخی خودروهای داخلی | رادان: برخی خودروها ارابه مرگ هستند تلاش داعش و حزب بعث برای وحشت‌پراکنی در عراق استعفای قریب‌الوقوع رئیس شاباک جزئیات پیشنهاد جدید رژیم صهیونیستی برای پایان جنگ غزه استقبال وزارت خارجه انگلیس از مذاکرات ایران و آمریکا ۱۰ میلیون امضا علیه اردوغان | اپوزیسیون ترکیه بیدار شد دونالد ترامپ: به‌زودی درباره ایران تصمیم می‌گیریم پزشکیان اردیبهشت‌ماه به کرمانشاه سفر خواهد کرد رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی: ترامپ بی‌جهت آمریکا را درگیر نمی‌کند | در مذاکرات نباید تعجیل یا تأجیل کرد
سرخط خبرها

لاوروف: بر روی توافق بزرگ دیگری با ایران کار می‌کنیم| همه تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران باید لغو شود

  • کد خبر: ۱۱۳۹۲۶
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۹
لاوروف: بر روی توافق بزرگ دیگری با ایران کار می‌کنیم| همه تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران باید لغو شود
وزیر امور خارجه روسیه بر احیای برجام تأکید کرد و گفت: همه تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران که ناقض برجام است باید لغو شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه که بنا به دعوت همتای ایرانی خود و در اولین سفرش به جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم عصر دیروز وارد تهران شد، امروز پس از دیدار با حسین امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک حضور یافت و به تشریح گفتگو‌های انجام شده پرداخت.

وی در ابتدای این نشست خبری ضمن قدردانی از مهمان نوازی امیرعبداللهیان به دیدارش با آیت‌الله رئیسی اشاره کرد و گفت: مذاکرات بسیار خوبی داشتیم و امروز هم به صورت مفصل با آقای امیرعبداللهیان گفتگو داشتیم و دو کشور تصمیم دارند که روابط خود را تعمیق ببخشند. ما نظر مشترک داریم که روابط فیمابین توانسته به سطح بسیار بالایی در طول تاریخ برسد. با این هدف کار می‌کنیم بر روی توافق بزرگ که ابتکار آن توسط رئیس جمهور ایران مطرح شده است. چند وقت پیش پیشنهاد وزارت ما به تهران مخابره شد و امروز توافق کردیم کارشناسان هر چه سریع‌تر درباره این سند مهم توافق کنند. سندی که آینده شراکت استراتژیک ما را برای ۲۰ سال آینده مشخص می‌کند.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: وظیفه ماست که روابط فیمابین را گسترش دهیم در شرایطی که تحریم‌های آمریکا و کشور‌های اقماری مانع توسعه پویای روابط دو کشور شده است. علیرغم همه این تبعیض‌ها تجارت ما سال گذشته ۸۰ درصد افزایش یافت و به حدود ۴ میلیارد دلار رسیده است و امسال روند مثبت است و هر کاری صورت می‌دهیم که از این روند حمایت کنیم.

لاوروف به سفر الکساندر نواک به تهران نیز اشاره و عنوان کرد: ما اعلام کردیم که باید راه‌های خاصی را در بخش انرژی، حمل و نقل، کشاورزی، فاینانس، بانکی و گمرکی  پیدا کنیم. ما در حال حاضر در فاز دوم و سوم نیروگاه بوشهر کار می‌کنیم.

وی گفت: هفته قبل در چارچوب سن پترزبورگ که یک نشست اقتصادی برگزار شد، بحثی درباره همکاری دو کشور داشتیم و در آینده هم قرار است جلسه کمیسیون مشترک را برگزار کنیم. وزارت امور خارجه دو کشور به حمایت سیاسی و دیپلماتیک خود در همه مسائل مختلف ادامه می‌دهند. روسیه در پروسه مذاکراتی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای حصول توافقنامه در زمینه تجارت آزاد همکاری می‌کند که نشست بعدی آن قرار است در ژوئیه در اصفهان برگزار شود.  

لاوروف خاطرنشان کرد: توافقنامه‌ای درباره امنیت اطلاعاتی داریم و همچنین درباره ایجاد مراکز فرهنگی در دو کشور صبحت کردیم و همچنین امروز درباره لزوم توسعه همکاری در بخش اکتشاف و نفت و گاز و همکاری در حوزه علمی و فنی گفتگو کردیم. ما نظر مشترک داریم که نباید اجازه دهیم آمریکا و اقمار آن‌ها اصول بین‌الملل و اساس منشور سازمان ملل و برابری حاکمیت کشور‌ها را عوض کنند. ما و ایران تحریم‌های یکجانبه برخلاف منشور ملل متحد توسط آمریکا را محکوم می‌کنیم و نیازمند آن است که همه کشور‌های مستقل با این روند مقابله کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی فدراسیون روسیه در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: ما از پروسه رسمی ورود ایران به سازمان همکاری شانگ‌های به عنوان عضو دائم استقبال می‌کنیم. قرار است در سمرقند یک تفاهمنامه‌ای امضا شود که زمان و پروسه حقوقی این مسئله را بیان می‌کند که فکر نمی‌کنم زمان زیادی را بطلبد. مطمئنیم ایران نقش مهمی را در تحکیم این سازمان ایفا می‌کند.

وی درباره برجام نیز اظهار داشت: هدف ما این است که اشتباهی که آمریکا صورت داد تصحیح کنیم. زمانی آمریکا از برجام و قطعنامه خارج شد، یک بار دیگر حقوق بین‌الملل را نقض کرده است. باید کاری کنیم که برجام احیا شود و به همان شکل اول آن که در ۲۰۱۵ توسط قطعنامه سازمان ملل تایید شد بدون هیچ اضافه. همه تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران که ناقض برجام است باید لغو شود امیدوارم آمریکا انتخاب منطقی خود را صورت دهد.

وی همچنین گفت:‌ درباره موضوع سوریه درچارچوب روند آستانه صحبت کردیم. توافق کردیم هماهنگی خود را ادامه دهیم.

لاوروف ادامه داد: ما متعهد هستیم به وظایفی که به ثبات بخشیدن به منطقه خلیج فارس منجر می‌شود. آماده‌ایم دیالوگ همکارانه بین ایران و کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس ایجاد کنیم. هفته بعد اجلاس سران خزر در عشق آباد است و توافق کردیم برای این مراسم مهم آماده شویم. در دیدار دیروز با آقای رئیسی گفتیم که وضعیت فعلی در اوکراین چگونه است و از ایران برای فهم درست ریشه‌های این مشکل تشکر کردیم. غربی‌ها می‌خواهند از اوکراین مأمنی برای تهدید علیه خاک روسیه استفاده کنند. فدراسیون روسیه و پوتین بار‌ها توضیح دادند که ما انتخاب دیگری نداشتیم که منافع مردم روس و دونباس را تامین کنیم. مطمئنیم کشور‌های جهان از این وضعیت آگاه هستند.

وزیر خارجه روسیه گفت: آمریکا تلاش دارد نظم خودش را به دیگر کشور‌ها دیکته کند. این راه ناقض همه پروسه‌های تاریخی و روند عینی ایجاد جهان چندقطبی است که در چارچوب این کشور‌ها وحدت و منافع خود را حفظ می‌کنند.

خبرنگاری با اشاره به نقش سازنده ایران و روسیه برای رسیدن به توافق خوب و پایدار شاهد کارشکنی‌های آمریکا هستیم، نظرش درباره نقش مخرب آمریکا برای کند کردن روند مذاکرات را پرسید که وی گفت: آمریکا ملاحظات خود را نگاه می‌کند و براساس مشکلات داخلی خود عمل کرده و تلاش می‌کند انتخابات کنندگانش را از مشکلات داخلی منحرف کند. آنچه آمریکا انجام می‌دهد مثالی است که تایید کننده کاری است که در وهله اول تصویری قرار داده می‌شود که هدف آن بر روی تایید نقش رهبری بی‌چون و چرای آمریکاست. این‌که اعتبار خود را بالاتر از بقیه قرار دهد ریسک‌دار است. این‌که آمریکا یک سال پیش ما را متهم کرد که ما ترمز ایجاد کردیم بر سر راه برجام و این مسئله درست نبود. روسیه مثل طرف‌های دیگر گفته که ما برجام را به صورت کامل احیا کنیم. آمریکا ترمز ایجاد می‌کند. 

وی درباره بحران امنیت غذایی هم گفت: هیچ ارتباطی بین انجام عملیات ویژه روسیه در اوکراین با بحران امنیت غذایی وجود ندارد و همه می‌دانند. آمریکا و سازمان‌های بین‌المللی مطلعند. بحران و عواقب این بحران چند سال پیش ایجاد شد. مسئله دیروز نیست و چند سال قبل ایجاد شد وقتی پوتین مفصل صحبت کرد و کشور‌های غربی یک کار پوپولیستی انجام دادند. تلاشی که در حال حاضر توسط ترکیه و دبیرکل سازمان ملل صورت می‌گیرد خیلی وقت پیش می‌توانست موفقیت آمیز باشد اگر اوکراین و صاحبان غربی آن‌ها مین زدایی دریای سیاه و بنادر آن را انجام می‌دادند. باید مین زدایی شود و کشتیرانی را آزاد کنیم.  

لاوروف ادامه داد: گندمی که اوکراین است کمتر از یک درصد تولید گندم جهان است. باید اوکراین را مجبور کنیم که کشتی‌هایی را که توقیف کرده‌اند آزاد کنند و مانور‌های انحرافی را از اذهان مردم درباره کار‌های غربی‌ها بزدایند.

وی درباره همکاری ایران و روسیه در بازار انرژی گفت: قبل از هر چیزی به خاطر کار‌های غیرقانونی آمریکا و کشور‌های اقماری آن‌ها تلاش کردند توسعه بخش انرژی ایران را مهار کنند و همین کار را در قبال روسیه انجام دهند. پلان دوجانبه‌ای که امروز بررسی کردیم که در حال حاضر چارچوب خودش را پیدا می‌کند انجام می‌شود. برنامه پرامیدی داریم که در این زمینه همکاری کنیم. برای ثبات بخشیدن به بازار نفت و گاز موافقت کامل داریم که در چارچوب اوپک پلاس برای لزوم تامین منافع ایران.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->