دورسون در لیست خرید ساپینتو | هجوم استقلال به خط حمله پرسپولیس نارضایتی هاشمیان از وضعیت وحید امیری و میلاد محمدی | از لیست پرسپولیس خارج می‌شوند؟ ادعای استقلال: آسانی در سوپرجام بازی می‌کند توافق استقلال با نازون | مهاجمان در راه استقلال موسی جنپو، بازیکن مدنظر پرسپولیس کیست؟ + سوابق تیم ها رونمایی استقلال از خرید جدید| سحرخیزان به جمع آبی‌پوشان پیوست+ رزومه رئیس فدراسیون کشتی: پول سپاهان و ذوب‌آهن را دولت می‌دهد که شرعی نیست! | باشگاه حرفه‌ای یعنی تراکتور! + فیلم نامزدهای توپ طلای ۲۰۲۵ معرفی شدند + اسامی آیا خرید آلوز برای سپاهان دردسرساز می‌شود؟| تراکتور به دنبال مدل محرومیت بیرانوند دعوای بارسلونا و ترشتگن به اوج رسید! تعجب حسینی از عملکرد ضعیف پرسپولیس هاشمیان توان نیمکت‌نشین‌کردن رفیعی را ندارد عالیشاه دیگر نمی‌خواهد کاپیتان پرسپولیس باشد ریکاردو آلوز، ستاره تراکتور به سپاهان پیوست ویدئو | رئیس فدراسیون فوتبال: بیرانوند از بازی های ملی محروم است امضای تفاهم‌نامه‌ای بین استانداری خراسان رضوی، شهرداری مشهد و فدراسیون کشتی | خانه کشتی در اختیار فدراسیون قرار گرفت استاندار خراسان رضوی: شهرداری و شورای شهر مشهد سهم خود را در ورزش ادا کردند | وظیفه داریم از همه ظرفیت‌ها برای رضایت مردم استفاده کنیم رئیس فدراسیون کشتی: درباره کشتی مشهد غصه داشتم | شهرداری و شورای شهر مشهد در ورزش کار جهادی می‌کنند ورزش خراسان رضوی در برزخ بلاتکلیفی؛ وقتی تصمیم‌گیری قربانی بی‌تدبیری می‌شود
سرخط خبرها

قانون جدید سری آ برای تعیین قهرمان اسکودتو

  • کد خبر: ۱۱۴۷۸۱
  • ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۰
قانون جدید سری آ برای تعیین قهرمان اسکودتو
در صورت برابری امتیازات، یک بازی پلی‌آف قهرمان سری‌آ را تعیین خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، فدراسیون فوتبال ایتالیا (FIGC) با اعمال تغییراتی، پلی‌آف قهرمانی را به قانون این لیگ از آغاز فصل ۲۳-۲۰۲۲ اضافه کرد. گابریله گراوینا (رئیس فدراسیون) مدت‌ها در تلاش برای به کرسی نشاندن این قانون بود و با تصمیم در جلسه روز سه‌شنبه شورای فدرال، الحاق پلی‌آف به جنگ قهرمان سری‌آ از آغاز فصل ۲۳-۲۰۲۲ به تصویب رسید.

به این ترتیب، چنانچه دو تیم بالانشین سری‌آ در پایان فصل امتیازات یکسانی داشته باشند، بدون توجه به تفاضل گل یا بازی رودررو یک بازی پلی‌آف تعیین‌کننده تیم قهرمان خواهد بود؛ پلی‌آفی ۹۰ دقیقه‌ای و بدون وقت اضافه که در صورت تساوی تیم‌ها، به ضربات پنالتی کشیده خواهد شد.

البته این بازی پلی‌آف تنها برای جنگ قهرمانی ابداع شده و برای تعیین سایر رتبه‌ها (سهمیه اروپایی یا سقوط) همانند گذشته، نتایج بازی‌های رودررو تکلیف جدول را معین می‌کند.

گنجانده شدن پلی‌آف در تقویم سری‌آ برای تعیین فاتح اسکودتو، اتفاق تازه‌ای نیست؛ چرا که در حقیقت و قبل از اعمال نتایج بازی‌های رودررو نیز طبق قانون، برابری امتیازات کار را به پلی‌آف می‌کشاند؛ با این حال، در آن دوران برای تعیین تیم قهرمان، تنها یک بار کار به انجام بازی پلی‌آف کشید.

در فصل ۶۴-۱۹۶۳، بولونیا و اینتر پس از انجام ۳۴ بازی، ۵۴ امتیاز کسب کردند تا قهرمان فصل از طریق پلی‌آف شناسایی شود. بازی در ورزشگاه المپیکو رم برگزار شد و بولونیا با دو گل دقایق پایانی (۷۵ و ۸۲) از سد اینتر گذشت تا هم قهرمان سری‌آ شده و هم سهمیه جام باشگاه‌های اروپا را کسب کند. البته اینتر نیز به علت قهرمانی اروپا و به عنوان مدافع قهرمانی، این سهمیه را برای خود رزرو کرده بود.

در طول سال‌های اخیر، برای تعیین قهرمان سری‌آ حتی به قانون بازی رودررو نیز نیاز نبوده است؛ در حقیقت، در تمام سال‌های دهه گذشته، تیم‌ها با برتری در امتیازات قهرمانی‌شان را جشن گرفته‌اند و نزدیک‌ترین رقابت، به فصل ۲۰-۲۰۱۹ مربوط می‌شود؛ جایی که یوونتوس ۸۳ امتیازی، بالاتر از اینتر ۸۲ امتیازی بر بام فوتبال ایتالیا ایستاد. البته نگاهی دقیق‌تر نشان می‌دهد علت کم شدن این اختلاف، واگذاری مسابقات تشریفاتی دو هفته پایانی از سوی یوونتوس پس از تثبیت قهرمانی بوده است!

وجود پلی‌آف در هر کدام از سایر لیگ‌های معتبر اروپایی، می‌توانست جنگ قهرمانی دو لیگ در ۱۵ سال اخیر را وارد فاز متفاوتی کند؛ هفتاد و ششمین فصل حضور رئال‌مادرید در لالیگا (۰۷-۲۰۰۶) با ایستادن کهکشانی‌ها و بارسلونا روی امتیاز ۷۶ خاتمه یافت. طبق قانون بازی رودررو، این رئال‌مادرید بود که با برد ۲ بر صفر (سانتیاگو برنابئو) و تساوی ۳-۳ (نیوکمپ) با غلبه بر بارسا قهرمان لالیگا شد.

شاید همه فصل ۱۲-۲۰۱۱ لیگ برتر انگلیس را با آن گل سرخیو آگوئرو برابر کوئینزپارک رنجرز به خاطر آورند، اما در حقیقت، آن گل موجب رسیدن امتیازات منچسترسیتی به منچستریونایتد شد که زمینه قهرمانی سیتیزن‌ها با تفاضل گل بهتر را فراهم آورد (۶۴+ در مقابل ۵۶+). البته احتمالا یک بازی پلی‌آف نیز نمی‌توانست یونایتد را نجات دهد، چرا که شیاطین سرخ با ۲ شکست و یک تساوی در ۶ هفته پایانی، عملا با دستان خود قهرمانی را به همشهری‌ها هدیه دادند.
منبع: فوتبال ۳۶۰

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->