به گزارش شهرآرانیوز؛ اعطای سند به ساکنان سکونتگاههای غیررسمی از مباحثی است که در لایحه بودجه امسال مدنظر دولت بوده و علاوه بر آن، در برنامه ششم توسعه نیز به آن توجه شده است و اقدامات دولت در این راستا حکایت از رفع ریشهای این معضل دارد و حالا مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از تشکیل بیش از ۴ هزار پرونده برای سنددارکردن سکونتگاههای غیررسمی مشهد خبر داده و گفته است که بیش از پانصد خانه نیز سند دریافت کرده اند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی، محمد آیینی حمایت از نوسازی بناهای فرسوده را هدف اصلی شرکت بازآفرینی شهری ایران برشمرد و تصریح کرد: با توافقهای انجام شده مقرر شد شهرداریها پروانه ساختمانی در این محلات را با تخفیف صددرصدی صادر کنند و علاوه بر آن پروانه ساختمانی حداکثر در مدت دو ماه صادر شود.
وی با اشاره به تخصیص ودیعه اسکان موقت برای دوران جابه جایی و نوسازی به مبلغ ۴۵میلیون تومان و با نرخ سود ۴ درصد در مشهد، افزود: علاوه بر این، مبلغ ۴۰۰میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت برای نوسازی هر واحد در شهر مشهد و مبلغ ۳۵۰میلیون تومان در سایر شهرهای استان پرداخت خواهد شد که از این میزان ۱۵۰میلیون تومان به صورت صفردرصد خواهد بود و متقاضیان برای دریافت تسهیلات باید به سامانه تسهیلات شرکت بازآفرینی شهری ایران به نشانی «Facility.udrc.ir» مراجعه کنند.
معاون وزیر راه وشهرسازی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ساکنان سکونتگاههای غیررسمی مشهد چگونه میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند، گفت: بیشتر ساکنان این بافتها برای دریافت تسهیلات با مشکل سند مواجه اند که چند راهکار برای رفع این معضل در نظر گرفته شده است؛ راه اول استفاده از سند جایگزین در صورت موافقت بانک است و راه دیگر این است که فرایند سنددارشدن را طی کنند.
آیینی افزود: در سکونتگاههایی که آستان قدس رضوی مالک زمین است، ساکنان میتوانند برای دریافت سند اقدام کنند و بانک نیز مانند تمام املاک اوقافی امکان اعطای تسهیلات به این افراد را دارد.
به گفته او، بر اساس بند «ک» تبصره۱۱ قانون بودجه سال۱۴۰۱ نیز وزارت راه وشهرسازی مکلف شده است به ساکنان سکونتگاههای غیررسمی که تا قبل از سال۱۳۹۴ در زمینهای متعلق به این وزارتخانه و مطابق با طرحهای مصوب ساخت وساز کرده باشند، سند اعطا کند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این باره ادامه داد: همچنین ظرفیت خوبی در ماده۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری وجود دارد که متقاضیان میتوانند از آن برای سنددارکردن خانههای خود استفاده کنند.
آیینی بیان کرد: همچنین لایحه تعیین وضعیت سندارکردن املاک واقع در سکونتگاههای غیررسمی در کمیسیون مربوط در دولت مطرح است که به زودی پس از تأیید در دولت به مجلس شورای اسلامی برای تبدیل شدن به قانون ارسال میشود و به دنبال رفع ریشهای این معضل هستیم.
وی این را هم گفت که برای تشویق سکونت مجاوران در بافت شهری پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) با همکاری صندوق سرمایه گذاری حرمهای مطهر به ازای ساخت هر واحد مسکونی تسهیلات بانکی تا سقف ۶۰۰میلیون پرداخت میشود.