فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف
سرخط خبرها

ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ

  • کد خبر: ۱۱۵۳۶۹
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ
علی حسینی - عضو هیئت‌رئیسه شورای ملی زعفران

بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود فرازونشیب‌های تولید زعفران در ایران، ۹۰ درصد از تولید جهانی این محصول در اختیار ایران است. این مسئله نشان می‌دهد که ما می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب و دقیق، بخش زیادی از تجارت جهانی این محصول را به دست بگیریم، اما آنچه اکنون مشاهده می‌شود، این است که نداشتن توجه کافی به حوزه فراوری سبب شده است تا ما بیشتر صادرکننده زعفران به‌صورت خام به دیگر کشور‌های جهان باشیم، به‌طوری‌که بخش زیادی از سود فراوری زعفران نصیب دیگر کشور‌ها می‌شود.

به نظر می‌رسد یکی از راه‌های تقویت حوزه فراوری و تلاش برای افزایش نقش ایران در تجارت جهانی طلای سرخ از مسیر توجه به دانش‌بنیان‌ها می‌گذرد. ما باید بتوانیم بستر‌های لازم را برای ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه زعفران فراهم کنیم.

اگر چنین مسئله‌ای محقق شود، امکان توسعه فراوری زعفران مطابق با سلیقه بازار‌های جهانی و صدور آن فراهم می‌شود و این مسئله به رشد ارزآوری زعفران برای کشور می‌انجامد. یکی دیگر از فوایدی که توجه به حوزه دانش‌بنیان برای طلای سرخ دارد، افزایش عملکرد این محصول است.

پیش از این عملکرد زعفران در هر هکتار به‌طور متوسط ۵ تا ۶ کیلوگرم بود که اکنون به ۳ تا ۴ کیلوگرم رسیده است. یکی از بهترین راهکار‌ها برای افزایش عملکرد زعفران در مزارع، سوق‌دادن کشت این محصول به سمت دانش‌بنیان‌شدن است.

افزایش بهره‌وری از منابع آب، خاک و کود و دیگر عوامل تولید ازجمله مزایایی است که دانش‌بنیان‌شدن تولید زعفران به‌دنبال دارد و پیش‌بینی می‌شود در صورت تحقق این مسئله، میزان عملکرد زعفران در هر هکتار به بیش از ۱۰ کیلوگرم افزایش یابد.

دانش‌بنیان‌شدن زعفران مزایایی مانند کاهش بهای تمام‌شده و افزایش رقابت‌پذیری طلای سرخ در رویارویی با تولیدات دیگر کشور‌ها در بازار‌های جهانی را به همراه خواهد داشت و این موضوع درنهایت به افزایش ظرفیت‌های صادراتی کشور منجر خواهد شد.

علاوه بر این، تقویت حوزه دانش‌بنیان در حوزه صادرات نیز سبب می‌شود تا ایران بتواند نقش پررنگ‌تری در صادرات زعفران به کشور‌های جهان داشته باشد و سهم خود را از تجارت جهانی این محصول به میزان شایان توجهی افزایش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->