پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ

  • کد خبر: ۱۱۵۳۶۹
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ
علی حسینی - عضو هیئت‌رئیسه شورای ملی زعفران

بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود فرازونشیب‌های تولید زعفران در ایران، ۹۰ درصد از تولید جهانی این محصول در اختیار ایران است. این مسئله نشان می‌دهد که ما می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب و دقیق، بخش زیادی از تجارت جهانی این محصول را به دست بگیریم، اما آنچه اکنون مشاهده می‌شود، این است که نداشتن توجه کافی به حوزه فراوری سبب شده است تا ما بیشتر صادرکننده زعفران به‌صورت خام به دیگر کشور‌های جهان باشیم، به‌طوری‌که بخش زیادی از سود فراوری زعفران نصیب دیگر کشور‌ها می‌شود.

به نظر می‌رسد یکی از راه‌های تقویت حوزه فراوری و تلاش برای افزایش نقش ایران در تجارت جهانی طلای سرخ از مسیر توجه به دانش‌بنیان‌ها می‌گذرد. ما باید بتوانیم بستر‌های لازم را برای ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه زعفران فراهم کنیم.

اگر چنین مسئله‌ای محقق شود، امکان توسعه فراوری زعفران مطابق با سلیقه بازار‌های جهانی و صدور آن فراهم می‌شود و این مسئله به رشد ارزآوری زعفران برای کشور می‌انجامد. یکی دیگر از فوایدی که توجه به حوزه دانش‌بنیان برای طلای سرخ دارد، افزایش عملکرد این محصول است.

پیش از این عملکرد زعفران در هر هکتار به‌طور متوسط ۵ تا ۶ کیلوگرم بود که اکنون به ۳ تا ۴ کیلوگرم رسیده است. یکی از بهترین راهکار‌ها برای افزایش عملکرد زعفران در مزارع، سوق‌دادن کشت این محصول به سمت دانش‌بنیان‌شدن است.

افزایش بهره‌وری از منابع آب، خاک و کود و دیگر عوامل تولید ازجمله مزایایی است که دانش‌بنیان‌شدن تولید زعفران به‌دنبال دارد و پیش‌بینی می‌شود در صورت تحقق این مسئله، میزان عملکرد زعفران در هر هکتار به بیش از ۱۰ کیلوگرم افزایش یابد.

دانش‌بنیان‌شدن زعفران مزایایی مانند کاهش بهای تمام‌شده و افزایش رقابت‌پذیری طلای سرخ در رویارویی با تولیدات دیگر کشور‌ها در بازار‌های جهانی را به همراه خواهد داشت و این موضوع درنهایت به افزایش ظرفیت‌های صادراتی کشور منجر خواهد شد.

علاوه بر این، تقویت حوزه دانش‌بنیان در حوزه صادرات نیز سبب می‌شود تا ایران بتواند نقش پررنگ‌تری در صادرات زعفران به کشور‌های جهان داشته باشد و سهم خود را از تجارت جهانی این محصول به میزان شایان توجهی افزایش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->