همه چیز درباره عرضه اولیه «نان رضوی» در بورس فردا (یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) کشف ۵۲۹ دستگاه ماینر غیرمجاز در خراسان رضوی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ تا ۹۰ میلیونی قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) + جدول توزیع ۸۷۶ تن گوشت گوساله و مرغ در مشهد و خراسان رضوی، از ابتدای سال تاکنون (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ظرفیت ۳ هزار مگاواتی برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی ایجاد می‌شود اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۴، این هفته برگزار می‌شود + جزئیات جمع‌آوری ۴۲۸ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم راه‌های خراسان رضوی نرخ بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ چه زمانی اعلام می‌شود؟ بررسی قیمت موبایل‌های کمتر از ۱۰ میلیون تومان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت‌ها، دستمزد کارگران را بی‌اثر کرد ریزش سنگین بورس | خروج شدید پول حقیقی از بازار (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) راه چاره دولت برای کاهش خاموشی‌ها چیست؟ بچه‌پول‌دار‌های جدید در راه هستند! فروش محصول ایران خودرو دیزل از امروز (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول وزیر جهاد کشاورزی: ۹۰ درصد روغن و ۳۰ درصد شکر وارداتی است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۸۳ هزار تومان شیر تو شیر در  بازار لبنیات | افزایش قیمت محصولات لبنی فعلا غیرقانونی است رشد نیم درصدی بازار مسکن در ۱۴۰۳ | فاصله معنادار بخش مسکن با نرخ هدف برنامه هفتم آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | ارزش بیت‌کوین چقدر است؟ قیمت مواد غذایی کاهش یافت قیمت امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) افزایش چراغ‌خاموش اجاره‌بهای مسکن | سقف نرخ اجاره مسکن اعلام نشده است قیمت جهانی طلا امروز (شنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ویدئو | هیچ منع قانونی برای واردات خودرو‌های جانبازان وجود ندارد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش قیمت میوه نسبت‌به هفته گذشته شیر در صدر گرانی‌های بهار وعده دولت برای پرداخت کامل مطالبات گندم‌کاران تا ۱۰ روز آینده اوج مصرف برق به ۶۷ هزار مگاوات رسید (۱۶ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ

  • کد خبر: ۱۱۵۳۶۹
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
ضرورت ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه طلای سرخ
علی حسینی - عضو هیئت‌رئیسه شورای ملی زعفران

بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود فرازونشیب‌های تولید زعفران در ایران، ۹۰ درصد از تولید جهانی این محصول در اختیار ایران است. این مسئله نشان می‌دهد که ما می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب و دقیق، بخش زیادی از تجارت جهانی این محصول را به دست بگیریم، اما آنچه اکنون مشاهده می‌شود، این است که نداشتن توجه کافی به حوزه فراوری سبب شده است تا ما بیشتر صادرکننده زعفران به‌صورت خام به دیگر کشور‌های جهان باشیم، به‌طوری‌که بخش زیادی از سود فراوری زعفران نصیب دیگر کشور‌ها می‌شود.

به نظر می‌رسد یکی از راه‌های تقویت حوزه فراوری و تلاش برای افزایش نقش ایران در تجارت جهانی طلای سرخ از مسیر توجه به دانش‌بنیان‌ها می‌گذرد. ما باید بتوانیم بستر‌های لازم را برای ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه زعفران فراهم کنیم.

اگر چنین مسئله‌ای محقق شود، امکان توسعه فراوری زعفران مطابق با سلیقه بازار‌های جهانی و صدور آن فراهم می‌شود و این مسئله به رشد ارزآوری زعفران برای کشور می‌انجامد. یکی دیگر از فوایدی که توجه به حوزه دانش‌بنیان برای طلای سرخ دارد، افزایش عملکرد این محصول است.

پیش از این عملکرد زعفران در هر هکتار به‌طور متوسط ۵ تا ۶ کیلوگرم بود که اکنون به ۳ تا ۴ کیلوگرم رسیده است. یکی از بهترین راهکار‌ها برای افزایش عملکرد زعفران در مزارع، سوق‌دادن کشت این محصول به سمت دانش‌بنیان‌شدن است.

افزایش بهره‌وری از منابع آب، خاک و کود و دیگر عوامل تولید ازجمله مزایایی است که دانش‌بنیان‌شدن تولید زعفران به‌دنبال دارد و پیش‌بینی می‌شود در صورت تحقق این مسئله، میزان عملکرد زعفران در هر هکتار به بیش از ۱۰ کیلوگرم افزایش یابد.

دانش‌بنیان‌شدن زعفران مزایایی مانند کاهش بهای تمام‌شده و افزایش رقابت‌پذیری طلای سرخ در رویارویی با تولیدات دیگر کشور‌ها در بازار‌های جهانی را به همراه خواهد داشت و این موضوع درنهایت به افزایش ظرفیت‌های صادراتی کشور منجر خواهد شد.

علاوه بر این، تقویت حوزه دانش‌بنیان در حوزه صادرات نیز سبب می‌شود تا ایران بتواند نقش پررنگ‌تری در صادرات زعفران به کشور‌های جهان داشته باشد و سهم خود را از تجارت جهانی این محصول به میزان شایان توجهی افزایش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->