درباره کوچه ناظر در خیابان شهید هاشمی‌نژاد مشهد | تاریخ کهنه کوچه «باغ نو» ورود ناوگان جدید اتوبوس‌رانی مشهد از اواسط سال ۱۴۰۴ | ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به صورت کف‌کوتاه فعال هستند رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: دستگاه‌های دولتی به تعهداتشان در قبال تصفیه‌خانه سپتاژ عمل کنند پیشرفت کند پروژه‌های زودبازده ۳ در حاشیه شهر مشهد نظارت فعالانه شهرداری مشهد بر جمع‌آوری متکدیان در ایام محرم و دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: مردم با هر نوع تفکری پای ایران ایستادند هوای کلانشهر مشهد، همچنان «ناسالم» (۹ تیر ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: آتش‌نشانی، پیشانی مدیریت شهری است شهردار مشهدمقدس: در دفاع از دین و میهن همه پای کار هستند | اعزام داوطلبانه آتش‌نشانان مشهدی به مناطق جنگی اعتبار ۸۰ میلیارد تومانی برای گذر‌های تشرف به حرم مطهر امام رضا(ع) در سال ۱۴۰۴ بهره‌برداری از مهم‌ترین تصفیه‌خانه‌های شهر مشهد در سال ۱۴۰۵ کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز «بسیار ناسالم» است (۸ تیر ۱۴۰۴) خدمت مضاعف به ملت سرفراز آب کدام مناطق مشهد، فردا (یکشنبه، ۸ تیر ۱۴۰۴) قطع خواهد بود؟ لزوم تطبیق آموزش با تغییرات تکنولوژی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: مدارا با هیئات سکولار در مشهد پذیرفتنی نیست آخرین وضعیت مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی شهر مشهد | به‌زودی بولوار امام‌خمینی(ره) به بولوار نماز وصل خواهد شد شهردار مشهد مقدس: ایستگاه‌های درحال‌ساخت آتش‌نشانی سریع‌تر پیگیری و به بهره‌برداری برسند ورود حدود ۵ هزار زائر ایرانی حج تمتع به فرودگاه بین‌المللی مشهد | تداوم بازگشت حجاج تا فردا (۸ تیرماه) قیمت نفت امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای سیاه از اوج به زیر آمد نایب‌رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: نهضت آسفالت شهرداری مشهد در حال ورود به مرحله‌ای پرشتاب و مؤثر است
سرخط خبرها

۶ هزار صفحه به اخبار خراسان دوره‌های قاجار و پهلوی افزوده می‌شود

  • کد خبر: ۱۱۵۳۹۲
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۳
۶ هزار صفحه به اخبار خراسان دوره‌های قاجار و پهلوی افزوده می‌شود
«اخبار خراسان» عنوان کتابی است که به اخبار روزنامه‌های منتشرشده در خراسان پرداخته و در واقع با بازنویسی و انتشارهمه خبر‌های درج شده روزنامه‌های ارض اقدس در دوران قاجار و پهلوی، آیینه‌ای از مشهد سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی را مقابل دیدگان خوانندگان و پژوهشگران قرار می‌دهد.

طوبی اردلان | شهرآرانیوز؛ از این کتاب که به کوشش و پژوهش «سیدمهدی سیدقطبی» انجام شده و نشر مجمع ذخایر اسلامی چاپ و منتشر کرده است، تاکنون ۲۴ جلد به انجام رسیده که ۱۰ جلد آن به اخبار دوره قاجار (از ابتدای تأسیس روزنامه کاغذ اخبار در زمان ناصرالدین شاه تا احمدشاه قاجار) و ۱۴ جلد هم به دوران پهلوی اول (از ۴اردیبهشت۱۳۰۵ تا ۳شهریور ۱۳۲۰) اختصاص دارد.

برابر مصاحبه‌هایی که در گذشته با این پژوهشگر شده است شمارگان اخبار خراسان در دوره پهلوی اول با چاپ جلد چهاردهم باید به پایان می‌رسید، اما گویا پیداکردن نسخه‌هایی از چند روزنامه نایاب و نفیس دوره رضاشاه و دوره قاجار، اکنون بر شمارگان جلد‌های اخبار مطبوعاتی این دوران افزوده است.

سیدمهدی سیدقطبی در این باره می‌گوید: «دردسترس قرار گرفتن این نسخه‌های مطبوعاتی که سال‌ها جست وجو و پیگیری شده، اتفاق خوشایندی است، زیرا که اطلاعات بیشتری را از مشهد دوران قاجار تا پهلوی اول در اختیار تاریخ نگاران و پژوهشگران قرار خواهد داد.» به نظر می‌رسد طی ماه‌های آتی حدود چهار جلد (در سه هزار صفحه) به اخبار خراسانی دوره رضاشاه و چهار جلد (در سه هزار صفحه) به اخبار خراسانی دوره قاجاراضافه شود که با گردآوری و چاپ اخبار تازه یافته، حدود ۹۵درصد اخبار خراسانی دوره قاجار و ۹۵درصد اخبار خراسانی دوره رضاشاه در مجموعه اخبار خراسان در مطبوعات گردآوری خواهد شد.

ناگفته نماند این پژوهشگر تصمیم دارد پس از منتشرکردن اخبار این روزنامه‌های تازه پیدا شده، اخبار خراسان در دوره محمدرضاشاه را آماده و منتشر کند: «اگر توفیق یار باشد بعد از کامل کردن اخبار دوره‌های رضاشاه و قاجار، اخبار خراسان در دوره محمدرضاشاه به تدریج طی سال‌های ۱۴۰۲-۱۴۰۴ آماده و از سوی ناشر به دنیای کتاب تقدیم می‌شود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->