تمدید مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز برای دریافت ودیعه مسکن آن‌ها  آغاز به کار رسمی سرکنسول جدید طالبان در مشهد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) نیروی کار خارجی، ستون نامرئی اقتصاد ایران ادامه درخشش تیم نورزاد نیمروز در فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان سازمان ملل خواستار حمایت فوری بین‌الملل از مهاجران بازگشته به افغانستان شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتقاد از طالبان از حضور چین در پایگاه بگرام خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) برترین‌های هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول مسابقات معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: ۹۱ درصد از اتباع خروجی، خودمعرف هستند + فیلم بهروزآذر: ما این طرف مرز در ایران مشکلی برای خروج اتباع نداریم | بیش از این امکان میزبانی از اتباع افغانستانی را نداشتیم + فیلم رسم خداحافظی با همسایه خروج مهاجران افغانستانی غیرمجاز ضرورتی ملی، نه از سر بی‌مهری معاون رئیس‌جمهور در بازدید از مهمانشهر تربت‌جام: روند خروج اتباع غیرمجاز به شکل دقیق اجرا می‌شود + فیلم یاراحمدی: وضعیت فوق‌العاده در کشور باعث شد تقاضای خروج مهاجران افغانستانی افزایش پیدا کند یاراحمدی: برگه‌های سرشماری باطل شده‌اند و اعتباری ندارند | باید ۳ میلیون‌ و ۱۰۰ هزار مهاجر افغانستانی غیرمجاز کشور را ترک کنند + فیلم دستورالعمل تازه سفارت افغانستان در تهران برای مهاجران | بازگشت‌کنندگان مستقیماً به اردوگاه مراجعه کنند نتیجه دیدار‌های اولین روز از نیم‌ فصل دوم لیگ برتر فوتسال افغانستان (۱۸ تیرماه ۱۴۰۴) طالبان در واکنش به صدور حکم بازداشت رهبرشان: دیوان کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسیم معاون وزیر کشور: اتباع مجاز برای رفتن به زیارت اربعین مشکلی ندارند + فیلم ادامه بازی‌های لیگ برتر فوتسال افغانستان با انجام دو بازی | سرمربی تیم ملی فوتسال لیست بازیکنان برتر نیم فصل اول را اعلام کرد
سرخط خبرها

خانه ادبیات افغانستان ۱۹سال تلاش برای روایت همدلی در سایه زبان فارسی

  • کد خبر: ۱۱۶۱۴۲
  • ۱۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۰
خانه ادبیات افغانستان ۱۹سال تلاش برای روایت همدلی در سایه زبان فارسی
نوزدهمین سالگرد تاسیس خانه ادبیات افغانستان با حضور شاعران و نویسندگان افغانستانی و ایرانی و به میزبانی مجله بخارا در تهران برگزار شد. حاضران در این نشست اهمیت این نهاد فرهنگی برجامعه مهاجران افغانستانی ساکن ایران را بررسی کردند.

محمد زمان حسینی | شهرآرانیوز؛ محمد صادق دهقان رئیس خانه ادبیات افغانستان در این نشست ضمن تشکر از مسئولان مجله بخارا که میزبان این مراسم بودند گفت: خانه ادبیات در حالی نوزدهمین سال تاسیس خود را سپری می‌کند که حاصل فعالیت‌های این مجموعه از زمان تاسیس تا به‌حال برگزاری نُه دوره جشنواره قند پارسی،۷ نشست روایت همدلی بین ملت ایران افغانستان و همچنین چاپ نشریه کتابنامه است.

او با اذعان به اینکه خانه ادبیات محلی برای بررسی و پرداختن به ادبیات معاصر افغانستان و ایران می‌باشد گفت: این مجموعه تلاش کرده تا این میراث را به نسل بعد منتقل نماید.

دهقان با بیان اینکه ما علاوه بر تهران در کابل نیز فعالیت داشتیم گفت: با وجود دشواری‌های امنیتی که ما در افغانستان داشتیم، اما نشست‌های شب‌های کابل را با همکاری دیگر شاعران و نویسندگان برگزار می‌کردیم و تلاش کردیم در آن فضای دشوار از میراث ادب فارسی مراقب و حفاظت نماییم.

این نویسنده افغانستانی گفت: حاصل تلاش اعضای خانه ادبیات در انتشارات چاپ ۲۱ جلد کتاب داستان و شعر بوده است.

خانه ادبیات افغانستان ۱۹سال تلاش برای روایت همدلی در سایه زبان فارسی

طالبان خطری برای تمدن فارسی است

در ادامه این نشست محمد سرور ‌مولایی استاد برجسته افغانستانی زبان و ادبیات فارسی اظهازداشت: متاسفانه مجموعه‌های دولتی که وظیفه‌شان حمایت از زبان فارسی است به وظیفه خود به طور صحیح عمل نمی‌کنند.

محمد سرور مولایی با انتقاد از عدم توجه به مشکلات مالی که فعالان زبان و ادبیات فارسی با آن روبرو هستند تصریح کرد: علی رغم مشکلات اقتصادی و عدم حمایت اما فعالان این حوزه با اتکای به عشق به زبان فارسی و علی رغم سختی‌ها به کار خودشان ادامه داده‌اند.

او در ادامه با انتقاد از شیوه برخورد طالبان با فارسی زبانان و ستیز با زبان فارسی گفت: طلبان هم خطری برای منطقه و هم برای تمدن فارسی است.

این استاد دانشگاه افغانستانی ضمن اشاره به فرار نخبگان از افغانستان بعد از تحولات سیاسی سال گذشته بیان داشت: بسياري از فرهیختگان زبان فارسی به ایران آمده که سزاوار است جمهوری اسلامی با داشتن نگاه تاریخی به ملت‌های منطقه به ویژه فارسی زبانان از این فرصت استفاده نماید و به گسترش‌ مشترکات فرهنگی اهتمام بورزد.

خانه ادبیات افغانستان ۱۹سال تلاش برای روایت همدلی در سایه زبان فارسی

سرور رجایی مبتکر مفهوم خون شریکی

سید ابوطالب مظفری سومین سخنران این نشست در ابتدای سخنانش یاد مرحوم محمد سرور رجایی مسئول پیشین خانه ادبیات افغانستان را گرامی داشت و به بررسی پیشینه فعالیت نخبگان مهاجر در حوزه‌های مختلف به ویژه ادبيات پرداخت.

این نویسنده و پژوهشگر افغانستانی تاکید کرد: در بدو ورود مهاجرین به ایران پیش زمینه فکری که درباره‌ مهاجرین وجود داشت، مثبت نبود و این مسئله سبب شد که مهاجرین در هر سطح به اتهام زدایی از خودشان روی بیاورند. بدین شکل که از کارگر تا پزشک مهاجر سعی بر این داشتند تا روحیه وتلاشگری خودشان را اثبات کنند و بدین شکل تلاش زیادی کردند که روایت دیگری از مهاجرین که یک مهاجر تلاش‌گر و متعهد می‌باشد در جامعه میزبان ایجاد کنند.

به باور مظفری اتهام زدایی از مهاجرین و ملت افغانستان که چهره‌شان در اذهان با صفات غلط مخدوش شده بود یگانه انگیزه خانه ادبیات از ابتدای تاسیس بود که در این راه تلاش‌های بسیاری انجام شده است.

مظفری همچنین تصریح کرد: مرحوم رجایی در این مسئله حتی فراتر از ادبیات حرکت کرد و مفهوم خون شریکی بین دو ملت را ابداع کرد که روایتی تازه از پیوند خونی و فرهنگی میان دو ملت بود.

خانه ادبیات افغانستان ۱۹سال تلاش برای روایت همدلی در سایه زبان فارسی

قند پارسی بزرگترین جشنواره ادبیات فارسی در افغانستان

شوکت علی محمدی شاری نويسنده افغانستانی ومسئول مجموعه ادبی کلمه به عنوان سخنران پایانی نشست با تقدیر از حدود دو دهه فعالیت خانه ادبیات افغانستان گفت: جشنواره دوسالانه قند پارسی که به همت خانه ادبیات برگزار می‌شد سبب ایجاد انگیزه فراوان در نسل جوان و بزرگترین جشنواره ادبیات فارسی در کشور بود.

محمدی شاری همچنین گفت که اعضای خانه ادببات نسل نجابت روستایی می باشد که بدون هیچ توقع برای نشر و حفظ زبان فارسی تلاش کرده‌اند.

گفتنی است که این نشست به میزبانی علی دهباشی نویسنده ایرانی و مسئول مجله بخارا در تهران برگزار شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->