زمین لرزه دو شهرستان خراسان رضوی را لرزاند (جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳) برخورد تریلی با ۲ دستگاه سواری در جاده ارومیه – مهاباد چهار فوتی برجای گذاشت ترافیک سنگین در مبادی ورودی و خروجی‌ مشهد (۳۰ شهریور ۱۴۰۳) شهروندان خراسان رضوی از توقف در حاشیه مسیل‌ها و صعود به ارتفاعات خودداری کنند (۳۰ شهریور ۱۴۰۳) کشف ۴۱ گوشی سرقتی در هنگ مرزی تایباد (۳۰ شهریور ۱۴۰۳) سرقت خودرو، در پوشش مادر و فرزندی، در مشهد (۳۰شهریور ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی | افزایش دمای هوا در هفته آینده (۳۰ شهریور ۱۴۰۳) رئیس سازمان غذا و دارو: برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به لبنان آماده‌ایم پرداخت مستمری ۱۳ هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی از سرگرفته می‌شود ترافیک سنگین در محور جنوب به شمال چالوس (۳۰ شهریور ۱۴۰۳) طوفان ایتالیا بیش از ۱۰۰۰ نفر را از خانه‌هایشان فراری داد مرگ دردناک راننده خودرو ۴۰۵ در محور اسفراین بر اثر آتش گرفتن خودرو کشف ۴.۵ میلیارد ریال ارز قاچاق در تایباد برخورد مرگبار موتورسیکلت با تیر برق با یک کشته و یک مصدوم در مشهد (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) درباره «پیمان آخال» در دوره قاجار که مناطقی از شمال‌شرق ایران را جدا کرد | «فیروزه» افتاده از انگشتر خراسان راهکارهایی برای مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات در شروع سال تحصیلی | باز آمد بوی ماه ترافیک! جزئیات به‌کارگیری سرباز معلمان برای سال تحصیلی جدید تلاش ۱۲ ساعته آتش‌نشانان مشهد برای اطفای حریق انبار چوب رباط طرق + عکس (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) بیماری‌هایی که مرد‌ها از آن غافل هستند | مردان، ستون‌های قدرت خرما‌های تریاکی با هشیاری پلیس کرمان به مقصد نرسید جزئیات روند بررسی پرونده سرقت ۵۱ میلیون تومان از بانک سپه مشهد خواص استثنایی یک لیوان شیر چقدر است؟ اسامی عطرهای غیرمجاز اعلام شد
سرخط خبرها

دریاچه ارومیه شده کویر لوت!

  • کد خبر: ۱۱۶۵۷۲
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۷
دریاچه ارومیه شده کویر لوت!
تصاویر هوایی منتشر شده نشان می‌دهد این دریاچه حالا بیشتر به کویری بی آب وعلف شبیه شده است که هرسال اوضاعش بحرانی‌تر می‌شود. دردناک‌تر اینکه اظهارات مدیران و حتی اخباری که از ستاد احیای دریاچه ارومیه منتشر شده است نشان می‌دهد قرار نیست اتفاقی بیفتد.

عروجی | شهرآرانیوز؛ کاربران فضای مجازی حالا دارند با عکس‌های ماهواره‌ای قبل و بعد از دریاچه ارومیه شوخی‌های تلخی می‌کنند. مثلا یکی شان نوشته: «‏از دریاچه ارومیه یه پارچ آب مونده.» همین چندوقت پیش گوگل به مناسبت روز جهانی زمین به موضوع گرمایش زمین پرداخت و چند نقطه از زمین و تغییراتش را در طول زمان به عنوان شاهد مثال آورده است؛ یکی از این نقاط دریاچه ارومیه است. حتی خبری آمد که استرالیایی‌ها ‏در کتاب درسی شان از خشک شدن دریاچه ارومیه به عنوان یکی از پیامد‌های انتقال آب نام برده اند. تصاویر هوایی منتشر شده نشان می‌دهد این دریاچه حالا بیشتر به کویری بی آب وعلف شبیه شده است که هرسال اوضاعش بحرانی‌تر می‌شود. دردناک‌تر اینکه اظهارات مدیران و حتی اخباری که از ستاد احیای دریاچه ارومیه منتشر شده است نشان می‌دهد قرار نیست اتفاقی بیفتد.

پرسش اصلی اینجاست؛ آیا اصلا می‌توان به نجات دریاچه امیدوار بود؟ پاسخ منفی است و راستش این طور مواقع خوش بین بودن نه امیدواری که عین ساده لوحی است. شاید هم حق با پرویز کردوانی، پدر کویرشناسی ایران، باشد. او معتقد بود دریاچه ارومیه به بیماری می‌ماند که هرگز احیا نخواهد شد و بهتر است به پارک انرژی، گیاهی و حیوانی تبدیل شود؛ البته این صحبت او در بین فعالان محیط زیست جنجال‌های زیادی برانگیخت و همچنان همه امیدوار به احیای دریاچه بودند.

معاون فنی سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی هم به صراحت گفته است: «وضعیت فعلی دریاچه ارومیه بحرانی است و با ادامه این روند امسال بخش جنوبی را از دست می‌دهیم.» حالا هم اوضاع دریاچه البته آن قدر خراب شده که شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی که به طور مرتب آمار مربوط به تراز، حجم آب و وسعت دریاچه را منتشر می‌کند، آماری از وضعیت دریاچه ارائه نمی‌دهد.

کاهش حجم آب دریاچه به کمتر از ۲.۷ میلیارد مترمکعب و تبخیر روزانه چند ده میلیون مترمکعبی و تخصیص نیافتن حقابه وعده داده شده از تونل زاب و رودها، روز‌های سختی را برای نگین آبی آذربایجان رقم زده است؛ اما قسمت جالب ماجرا آنجاست که دولتی‌ها به قول ناصر کرمی، فعال سرشناش محیط زیست، شروع کرده اند به آب بازی! او درباره این اقدام عجیب نوشته است: «آبی را که هزاران سال به تالاب قره قشلاق می‌رفته، چرخانده اند به سمت دریاچه ارومیه، چون دولت قول داده دریاچه را احیا کند؛ اما قولی برای نخشکیدن قره قشلاق نداده! الان دریاچه احیا نشده؛ اما قره قشلاق دارد می‌خشکد. زیست بوم قره قشلاق غنی‌تر و از جهاتی دارای اثرات اکولوژیکی مهم تری نسبت به دریاچه ارومیه است.»

در شرایط کنونی تنها امیدواری همه دغدغه‌مندان این حوزه سرعت پیدا کردن پروژه‌های ناتمام انتقال آب است که دست کم می‌تواند از مرگ قطعی دریاچه جلوگیری کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->