مرتضی اخوان | شهرآرانیوز؛ شماره شش به تو میزند و با یک پرتاب «میدرنج» توپ را به سبد میرساند. پرتابی که هواداران را به وجد میآورد. این فقط بخشی از هیجانی است که نمایش آسمانخراشهای کوچک در سالن امید و زندگی مشهد به پا کرده بود. رقابتهای مینیبسکتبال قهرمانی کشور چند روزی است که بهمیزبانی مشهد درحال برگزاری است و روز گذشته هم تیم خراسانرضوی توانست با غلبه بر تیم آذربایجانشرقی به جمع چهار تیم برتر برسد. دیداری سراسر هیجان با حضور خانوادهها و تماشای بازی توسط آنها بر جذابیتهایش افزوده شده بود. آبیصورتیپوشان خراسانی در این نبرد بهمصاف صدریپوشان شهر تبریز رفته بودند و با حمایت تماشاگران توانستند درنهایت با نتیجه ۵۶ بر ۳۰ از سد حریف بگذرند.
مرحله نهایی مسابقات مینیبسکتبال قهرمانی کشور با حضور هشت تیم در مشهد برگزار شد. تیمهایی که با عبور از مرحله مقدماتی به اینجا رسیدهاند. خراسانرضوی، تهران، آذربایجانشرقی، یزد، کردستان، سیستانوبلوچستان، فارس و اصفهان تیمهای حاضر در این رقابتها هستند که برای رسیدن به یک جام با یکدیگر رقابت میکنند. دراینمیان، تیمهای خراسانرضوی، تهران، اصفهان، کردستان و سیستان وبلوچستان توانستند خودشان را به جمع چهار تیم برتر برسانند و امروز برای تعیین فینالیستها به میدان خواهند رفت.
رقابتهای مینیبسکتبال در رده سنی کمتر از دوازده سال برگزار میشود و همین مسئله سبب شده است قواعد و قوانین خاصی هم داشته باشد. رقابتهایی که تا سالهای پیش بهصورت جشنوارهای برگزار میشد و نتایج آن اعلام نمیشد و حالت برد و باخت نداشت. با این همه امسال و بعد از تعطیلی کرونایی سال قبل، مسابقات مرحله نهایی بهمیزبانی مشهد برگزار و قوانین جدید هم در آن لحاظ شد. یکی از مهمترین این قوانین ثبتنشدن نتیجه روی تابلو نتایج سالن است. درحالی که نتایج روی میز داور ثبت میشود و در پایان هم اعلام میشود، در طول بازی این نتایج روی تابلو ثبت نمیشود.
مسئلهای که یکی از مسئولان برگزاری مسابقات درباره چرایی آن به شهرآراورزشی گفت: «این بهدلیل آن است که بچههای این سنوسال در طول بازی با دیدن نتیجه دچار اُفت روحی و روانی نشوند و به کارشان ادامه بدهند.» یکیدیگر از این قوانین ثبتنشدن پرتاب سهامتیازی است. یعنی هر ورزشکاری که پرتاب بیرون از محوطه هم انجام بدهد و به سبد بنشیند، فقط دو امتیاز برای او ثبت میشود. یکیدیگر از قوانین جالب این مسابقات هم ممکننبودن بازی بازیکنان هر کوارتر در کوارتر دیگر است. یعنی بازیکنانی که در یک کوارتر برای تیمی بازی کردند، در کوارتر بعد نمیتوانند بازی کنند و باید پنج بازیکن دیگر وارد زمین شوند. البته دلیل این مسئله علاوه بر تلاش برای توسعه و رشد بسکتبال، حفظ سلامت بچهها در این سنوسال است.
یکی از نکات ویژه نبردهای چند روز گذشته، اعتراضهای مکرر به داوریها بوده است. مسئلهای که در چند بازی مربیان تیمها را از کوره به در برد. داوران جوان و گاهی کمتجربه به کار گرفته شده در این مسابقات یکی از عوامل این اعتراضها بود. اما در کنار این نقطه ضعف، حضور پرشور تماشاگران که عمدتا خانوادههای بچهها بودند، از ویژگیهای ویژه این مسابقات بود. نمایش امیدوارکننده تیم خراسان در این رقابتها امیدها را برای حفظ جریان بسکتبال استان در مسیر کنونی که مسیر درستی است، در آینده زنده کرد.
مجید، ولی پور، رئیس هیئت بسکتبال خراسانرضوی، در حاشیه این رقابتها در گفتگو با شهرآراورزشی به اتفاقی عجیب اشاره کرد. ولی پور دراینباره گفت: «متأسفانه دو نفر از بهترین بازیکنان ما پیش از شروع مسابقات به تیم تهران رفتند و از آن تیم در مسابقات شرکت کردند!» وی افزود: «این بازیکنان چندین سال در بسکتبال استان کار و پیشرفت کردند و انتظار نمیرفت حالا در آستانه مسابقات به تیم تهران بروند.» تهران از رقبای اصلی خراسان در مسیر قهرمانی این مسابقات است و باید دید با این اتفاق چه سرنوشتی در انتظار تیم استان است؟
سرمربی تیم مینیبسکتبال خراسانرضوی درباره وضعیت تیمش گفت: «مینیبسکتبال در استان ما بهدلیل کرونا کاملا تعطیل بود و از تیرماه تمریناتمان را شروع کردیم.» وی افزود: «فوقالعاده بچههای بااستعداد و خوبی داریم. امیدواریم با تدارکات ویژه هیئت بسکتبال استان بتوانیم شرایط تمرینی خوبی برای تیم ایجاد و فعالیتهای بسکتبال این تیم را حفظ کنیم و نتیجهاش را در آینده ببینیم.» رضایی معتقد است این بچهها میتوانند آینده بسکتبال استان را تضمین کنند و اگر روی آنها بهدرستی کار شود، ظرفیت خوبی برای تبدیلشدن به ستارههای آینده تیمهای استان در لیگهای کشوری دارند.