واکنش وزارت امور خارجه به اقدام اکوادور علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اردوغان: اقدامات اسرائیل محکوم به شکست است پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای امضای ۷۵۰۰ اسرائیلی پای طومار صلح | کشور فلسطین را به رسمیت بشناسید مشارکت روسیه در تدوین قطعنامه ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای وزیر جنگ سابق اسرائیل: عملیات «پیجرها» زودتر از موعد اجرا شد عراقچی: با رویکردی مسئولانه وارد گفت‌و‌گو با آژانس شده‌ایم اتحادیه اروپا ادعا‌های خود درباره برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد واکنش روسیه به ایده منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین تلاش بنگاه دروغ‌پراکنی اینترنشنال برای بحران‌سازی | تاریخ بیانیه آلمان تحریف شد تجمع معترضان انگلیسی به سفر ترامپ + عکس (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) عبور آمار شهدای حملات اسرائیل به غزه از مرز ۶۵ هزار نفر (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) آمریکا، ۴ گروه مقاومت عراقی را تروریست نامید روسیه برای مذاکره با اوکراین اعلام آمادگی کرد صدای انفجار در نزدیکی فرودگاه حلب شنیده شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) حمله موشکی جدید یمن به اراضی اشغالی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پژمان‌فر: دولت و وزارت ارشاد موظف به برقراری بیمه برای خبرنگاران هستند | خبرنگاران شکایات خود را به کمیسیون اصل ۹۰ ارجاع دهند چین با عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه مخالفت شدید کرد شیخ نعیم قاسم: زوال و نابودی رژیم اشغالگر قطعی است استاندار خراسان رضوی: اهالی رسانه از ارکان اصلی توسعه استان هستند | مسکن خبرنگاران باید به صورت ویژه مدنظر قرار گیرد + فیلم وزیر بهداشت: فقط نخبه بودن کافی نیست، مسئولیت اجتماعی لازم است توضیحات وزیر کار درباره بازگشت یارانه حذف‌شدگان اولین سالگرد انفجار پیجر‌ها در لبنان | ماجرا چه بود؟ تأکید رئیس‌جمهور بر همگرایی دستگاه‌ها و مردم برای کاهش مصرف انرژی اعلام ساعات کاری جدید ادارات، مدارس و بانک‌ها از اول مهرماه ۱۴۰۴ وزیر آموزش‌وپرورش خبر داد: جذب ۲۶ هزار نیروی جدید از دانشگاه فرهنگیان در آستانه سال تحصیلی عارف مطرح کرد: جای خالی دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم در مسیر توسعه کشور
سرخط خبرها

عضو کمیسیون امنیت ملی: رابطه ایران با طالبان بستگی به رفتار آنان با مردم افغانستان دارد

  • کد خبر: ۱۲۸۸۲۰
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶
عضو کمیسیون امنیت ملی: رابطه ایران با طالبان بستگی به رفتار آنان با مردم افغانستان دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در دیدار با رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، گفت: روابط ایران با طالبان بستگی به رفتار آنان با مردم افغانستان دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هیدئو ایکبه رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (UNAMA) در دیدار با جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره تحولات اخیر افغانستان دیدار و گفتگو کرد.

رحیمی جهان آبادی در این دیدار گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران با طالبان بستگی به رفتار آنان با مردم افغانستان و تعاملشان با گروه‌های مختلف قومی و سیاسی در تشکیل دولت فراگیر دارد و سیاست کنونی ما ارائه کمک‌های همه جانبه به مردم افغانستان جهت ممانعت از بروز فاجعه انسانی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم افزود: برای شناسایی طالبان هیچ تعجیلی نداریم و منتظر اقدامات عملی حاکمان امروز افغانستان درباره عمل به تعهدات ملی و بین المللی هستیم و لازم است همه کشورهای منطقه و جامعه جهانی برای جلوگیری از گسترش بحران در افغانستان با یکدیگر همکاری کنند.

رحیمی جهان آبادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای چندین دهه حامی و میزبان مردم افغانستان بوده و در حد توان امکانات معیشتی، بهداشتی و آموزشی را برای آنها فراهم کرده است و اکنون میزبان بیش از ۵ میلیون تبعه افغان هستیم.

وی با اشاره به همکاری تجاری و اقتصادی ایران با افغانستان، گفت: ایران همیشه در تلاش بوده این روند تسهیل یافته و تمایلی نداریم مردم افغانستان تحت فشار اقتصادی قرار گیرند.

رحیمی جهان آبادی با تاکید بر اینکه تمرکز آمریکا تعدیل قدرت روسیه و چین بوده و افغانستان را به طالبان سپرده است، یادآور شد: البته آمریکا از سوی دیگر در تلاش است قدرت داعش را زنده کرده تا بتواند منطقه را ناآرام کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به لزوم نقش آفرینی بیشتر سازمان ملل در افغانستان، گفت: معتقدیم سازمان ملل می‌تواند نقش آفرینی بیشتری در تحولات افغانستان ایفا کند و تلاش برای اجماع در میان کشورهای منطقه جهت تشویق طالبان به گفت وگوهای بین افغانی نیاز دارد.

جهان آبادی خاطرنشان کرد: در گفتگوهای مکرر ایران با مقامات طالبان به تشکیل هرچه سریع‌تر دولت فراگیر مردمی تاکید شده است تا حقوق همه مذاهب و قومیت‌ها محترم شمرده شود. در غیر این صورت و ادامه روند فعلی که گسترش درگیری‌ها است، نیروهای داعش با سربازگیری از میان طبقه ضعیف جامعه، مجدداً قدرت را در اختیار خواهند گرفت.

در این دیدار رئیس دفتر یوناما در ایران با قدردانی از جمهوری اسلامی برای پذیرش و حمایت از میلیون‌ها افغانستانی گفت: به تازگی در سازمان ملل گزارشی از وضعیت داخلی افغانستان پس از روی کار آمدن طالبان داشتیم که نتیجه این گزارش، دو پیام برای آنان بود که یکی مربوط به لزوم رعایت حقوق زنان و دختران و حقوق بین الملل و دیگری مقابله با اعمال تروریستی و ضد حقوق بشری به منظور شناسایی بین المللی و به رسمیت شناخته شدن آنان توسط سایر کشورها بود.

هیدئو ایکبه با اشاره به تغییر وزیر آموزش و پرورش طالبان، گفت: ما نسبت به سیاست وزیر جدید آموزش و پرورش اطلاع دقیقی نداریم اما امیدواریم که هر چه سریع‌تر مدارس دخترانه را برای تحصیل دانش آموزان بازگشایی کرده و در مطالب کتب درسی تغییرات کمتری اعمال نمایند و از تندروی‌های قبلی پرهیز شود.

ایکبه ادامه داد: در دستورالعمل جدیدی که به ما ابلاغ شده است باید از مردم افغانستان حمایت کنیم از دولت طالبان و میان این دو باید تمییز قائل شد. به همین دلیل ما دائماً در فکر راه‌حلی برای کمک رسانی به مردم با وجود موانع دولت هستیم.

رئیس دفتر یوناما بیان کرد: ما در بخش‌های مختلف افغانستان دفتر داریم و از این طریق صدای مردم را می‌شنویم و با مقامات محلی هم در ارتباطیم. سیاست‌ها در افغانستان از یک منطقه به منطقه دیگر متفاوت است و تمام تلاش ما را با همکاری کشورهای همسایه، در جهت حفظ منافع مردم افغانستان گسترش خواهیم داد.

منبع: YJC

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->