مرگ مشکوک زن جوان در یک ویلای اجاره‌ای در نزدیکی مشهد | مرد ۲۵ ساله دستگیر شد زورگیری‌ با چاقو از کودکان در مشهد | مقام انتظامی: خانواده‌ها مراقب باشند فتاح: با تایید آموزش و پرورش مدارس کانکسی را جمع می‌کنیم بخشنامه جدید تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیفی ابلاغ می‌شود دسر بخورید و لاغر شوید! ناصر قفلی، نیکوکار مدرسه‌ساز مشهدی، درگذشت (۳ خرداد ۱۴۰۴) ۲۷ هزار مترمربع برای کودکان نخبه و بی‌سرپرست | بهره‌برداری از فاز نخست بزرگ‌ترین پروژه استعدادیابی کودکان بد‌سرپرست کشور در مشهد وقتی خنده به قیمت تخریب هویت زن تمام می‌شود | تحلیلی بر بازنمایی زنانه در «جوکر» اسامی معرفی‌شدگان به مرحله مصاحبه آزمون دکتری اعلام شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) زلزله ۳.۷ ریشتری شهرستان نهبندان را لرزاند (۳ خرداد ۱۴۰۴) چند توصیه برای نجات از گرمازدگی درباره زردی نوزادان و راه‌های درمان آن | تولد با یک چالش زردرنگ معاون قوه‌قضائیه: تحریف نام خلیج‌فارس اقدامی خصمانه و تحقیرآمیز است امتحانات هماهنگ کشوری نهمی‌ها از فردا (۴ خرداد ۱۴۰۴) آغاز خواهد شد آغاز اجرای طرح تشدید برخورد با تخلفات ساکن در پایتخت از امروز (۳ خرداد ۱۴۰۴) یادی از مرحوم «احمد اقتداری»، پدر مطالعات خلیج فارس | میراث‌دار آب و خاک بازخوانی حکایت تلخ فروش دختران خراسانی در دوره قاجار، به بهانه انتشار سندی تازه‌یاب | چرا ما را به دشمن می‌فروشید؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۴) | رگبار پراکنده باران در برخی نقاط استان زمین‌لرزه‌ای ۴ ریشتری خوزستان را لرزاند (۳ خرداد ۱۴۰۴) آتش سوزی در خیابان قرنی تهران + فیلم و جزئیات (۳ خرداد ۱۴۰۴) هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر انتقال بیماری تب‌ خونریزی‌دهنده رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی: ایران در اجلاس ایفلا ۲۰۲۵ و اجلاس کتابخانه‌های جاده ابریشم شرکت می‌کند هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی با ترفند «وام فوری» مصدومیت ۶ دانش‌آموز در پی تصادف سرویس مدرسه در کرج (۳ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات ساخت مدارس مشارکتی در طرح نهضت ملی مسکن پروژه‌های نیمه تمام مدرسه‌سازی باید تا اول مهر ۱۴۰۴ تمام شوند درخواست کمک یک دزد از پلیس مشهد! ثبت‌نام کلاس اولی‌ها آغاز شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) انحراف اتوبوس حامل دانش‌آموزان در محور قزوین | وقوع حادثه برای ۲۰ نفر (۳ خرداد ۱۴۰۴) بیمار مرگ مغزی نیشابوری نجات‌بخش جان ۴ نفر شد (۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ستارخان؛ روح بلند آزادیخواهی

  • کد خبر: ۱۳۰۴۹۳
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸
ستارخان؛ روح بلند آزادیخواهی
ستارخان دربرابر نیرو‌های دولتی ضدمشروطه در تبریز ایستاد و نام خود را بر تارک نام آوران تاریخ ایران ثبت کرد. این مرد آزاده، مردم را ضد قاجار فراخواند و خود رهبری آن را برعهده گرفت و همراه سایر مجاهدان و باقرخان -سالار ملی- به مدت یک سال دربرابر حکومت قاجار ایستادگی کرد و اجازه نداد تبریز به دست طرفداران محمدعلی شاه بیفتد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بعضی نام‌ها آن قدر بزرگ هستند که نمی‌شود آن‌ها را به یک شهر، استان و یک کشور محدود کرد؛ چون صاحبان آن‌ها کار‌های بزرگی در طول زندگی خود انجام داده اند؛ کار‌هایی که نه تنها در دوره حیاتشان تاثیر زیادی بر زندگی اطرافیان و جامعه آن‌ها می‌گذارد که در طول تاریخ همواره چراغ راه دیگر انسان‌ها بوده است. ستارخان قراچه داغی یکی از همین نام هاست؛ مردی که از سرداران جنبش مشروطه در ایران بود و لقب او «سردار ملی» است.

ستارخان دربرابر نیرو‌های دولتی ضدمشروطه در تبریز ایستاد و نام خود را بر تارک نام آوران تاریخ ایران ثبت کرد. او ۲۸مهر۱۲۴۵ در روستای سردارکندی در شهرستان ورزقانِ استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. در مقابل قشون عظیم محمدعلی شاه پس از به توپ بستن مجلس شورای ملی و تعطیلی آن که برای طرد و دستگیر کردن مشروطه خواهان تبریز به آذربایجان گسیل شده بود، ایستادگی کرد و بنای مقاومت گذارد.

این مرد آزاده، مردم را ضد قاجار فراخواند و خود رهبری آن را برعهده گرفت و همراه سایر مجاهدان و باقرخان -سالار ملی- به مدت یک سال دربرابر حکومت قاجار ایستادگی کرد و اجازه نداد تبریز به دست طرفداران محمدعلی شاه بیفتد. در تاریخ آمده است که اختلاف او با شاهان قاجار و اعتراض به ظلم و ستم آنان، به زمان کودکی اش برمی گشته است. او به درستی و امانت داری در تبریز شهرت داشت؛ به همین دلیل مالکان، حفاظت از اموال خود را به وی می‌سپردند. او هیچ گاه به مدرسه و مکتب نرفت و سواد خواندن و نوشتن نداشت.

اما هوش آمیخته به شجاعتش و مهارت در فنون جنگی و اعتقادات مذهبی و وطن دوستی اش، وی را به سردار ملی تبدیل کرد. زندگی ستارخان فرازونشیب‌های زیادی دارد که آگاهی از آن می‌تواند آموزه‌های بسیاری برای ما به همراه داشته باشد؛ مثلا با دیدن فیلم سینمایی «ستارخان»، درباره جنبش مشروطه، به کارگردانی علی حاتمی و با نقش آفرینی علی نصیریان، در نقش ستارخان که در سال۱۳۵۱ ساخته شده است.

همچنین در سال۱۳۹۶ یک مجموعه تلویزیونی با نام ستارخان به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی در ۱۰قسمت ۵۰دقیقه‌ای ساخته و از شبکه یک پخش شد. به پاس کوشش‌های ستارخان در جنبش مشروطه، پس از انقلاب اسلامی در سال۱۳۵۷ خیابانی در غرب تهران به نام او نام گذاری شد. همچنین تندیس‌ها و بنا‌های یادبود دیگری در تهران و دیگر شهر‌های ایران به یاد او برپا شده است. ستارخان ۲۵آبان۱۲۹۳ در تهران درگذشت و منزلگاه ابدی اش در شهرری درکنار حرم شاه عبدالعظیم حسنی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->