حامد کرزی، طالبان و چهره‌های شناخته شده افغانستان حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند شعر شاعر افغانستانی در رثای شهدای حمله رژیم صهیونیستی | سلامی را گرفتی، آرزوی او شهادت بود شگفتی در هفته سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان | نتیجه دیدار نورزاد نمیروز و اتحاد هرات + فیلم ادامه بازی‌های چهارمین دوره لیگ برتر فوتسال افغانستان | خانه تکانی اتحاد هرات + نتایج تیم فوتسال اتحاد هرات سرمربی و بازیکنان ایرانی خود را اخراج کرد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) پیروزی پرگل تیم صداقت مقابل ظاهر اسد در دربی لیگ برتر فوتسال افغانستان (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) انتقاد عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ارسال هفته‌ای ۴۰ میلیون دلار برای طالبان معاون سازمان بهزیستی: برخلاف تصور رایج درباره کودکان کار، اکثر آن‌ها ایرانی‌ هستند وزارت خارجه ایالات متحده: دارندگان ویزای «اس‌آی‌وی» از ممنوعیت ورود به آمریکا معاف هستند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴) ادامه هیجان در لیگ برتر فوتسال افغانستان | حریفان امتیازات را تقسیم کردند نتیجه بازی تیم ملی فوتبال افغانستان و سوریه (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) + خلاصه بازی بروجردی: بحث اخراج دسته‌جمعی اتباع مطرح نیست | اتباع مجاز اخراج نمی‌شوند امضای تفاهم‌نامه میان یونیسف و مرکز امور اتباع وزارت کشور برای حمایت از کودکان مهاجر پیروزی پرگل نورزاد نیمروز در هفته دوم لیگ برتر فوتسال افغانستان (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) سرکنسول پیشین ایران در هرات: زبان فارسی همواره نماد وحدت و پیوند بین اقوام در افغانستان بوده است سخنگوی صنعت آب: مذاکره با افغانستان برای حقابه هیرمند نتیجه ملموسی نداشته است تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتبال افغانستان و روسیه در انتخابی جام ملت‌های آسیا (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) خلاصه بازی صداقت کابل و آریا فورج در لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) ادامه فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان | صداقت با یک پیروزی پرگل به جام بازگشت + جدول نتایج
سرخط خبرها

ادامه هشدارهای سازمان ملل درباره وخامت وضعیت انسانی در افغانستان

  • کد خبر: ۱۳۰۶۲۱
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۵
ادامه هشدارهای سازمان ملل درباره وخامت وضعیت انسانی در افغانستان
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان اعلام کرد که وضعیت بشردوستانه در افغانستان همچنان وخیم بوده و حملات به عبادتگاه‌ها، مدارس، سیستم‌های حمل و نقل و گروه‌های اقلیت افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی از سفر ۱۲ روزه ریچارد بنت، گزارشگر ویژه این نهاد در امور افغانستان اعلام کرد: ریچارد بنت، پس از تکمیل سفر ۱۲ روزه خود به افغانستان، به این نتیجه رسیده که این کشور همچنان با یک بحران جدی مواجه است و برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع، اقدامات فوری از سوی همه طرف‌ها لازم است.

این کارشناس سازمان ملل در طول سفر خود به طور گسترده با ذینفعان از جمله مدافعان حقوق بشر، گروه‌های زنان، قربانیان نقض حقوق بشر، از جمله کارکنان و قربانیان حمله اخیر به مرکز آموزشی کاج، خبرنگاران، زنان بازرگان، معلمان، علمای دین و نمایندگان گروه‌های اقلیت و همچنین با رهبری سازمان ملل در این کشور و سایر نمایندگان جامعه بین‌المللی دیدار و گفت‌وگو کرده است.

گزارشگر ویژه از ولایات کابل، بامیان و پنجشیر بازدید کرد و مقامات محلی، بزرگان جامعه، فعالان و خبرنگاران نگرانی های خود را در میان گذاشتند.

او همچنین از بیمارستان‌های در کابل و پنجشیر و بازداشتگاه‌ها در بامیان و کابل بازدید کرده و به سخنان زندانیان از جمله زنان، پرسنل پزشکی و افسران زندان گوش فرا داده است.

این کارشناس گفت که اکثر ذینفعان نگرانی‌های شدید خود را در مورد وضعیت ناامید کننده زنان و دختران، افزایش حملات به عبادتگاه‌ها، مدارس، سیستم‌های حمل و نقل و جوامع اقلیت به‌ویژه هزاره‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته ریچارد بنت، وضعیت بشردوستانه در افغانستان همچنان وخیم و وضعیت امنیتی شکننده است. حملات به عبادتگاه‌ها، مدارس، سیستم‌های حمل و نقل و گروه‌های اقلیت، و تجاوز به غیرنظامیان و نیروهای رزمنده در استان هایی که گروه های مسلح همچنان فعال هستند، افزایش یافته است.

وی با مقامات عالی‌رتبه طالبان نیز ملاقات کرده و از آنها خواسته است تا اقدامات فوری برای رفع نگرانی‌ها انجام دهند.

بنت با تاکید بر رعایت حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و دختران، تحصیلات متوسطه دختران و نیاز به ساختار حاکمیتی فراگیر و پاسخگویی برای همه طرف‌ها توضیح داد: «من به مقامات توصیه کردم که تعهدات حقوق بشری خود را تحت معاهدات بین‌المللی حقوق بشر که توسط افغانستان تصویب شده است، انجام دهند. مقامات تعهد خود را برای پایبندی به تعهدات بین‌المللی حقوق بشری خود در صورت عدم مغایرت با شریعت تأیید کردند».

گزارشگر ویژه سازمان ملل پس از آخرین مأموریت خود، مشاهدات و ارزیابی خود را در ۲۶ اکتبر در مجمع عمومی ارائه خواهد کرد و پس از آن نشست خبری خواهد داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->