افزایش ذخیره گازی در پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد سرخس قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی فردا (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) انجام می‌شود | ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی: دولت هزینه واردات دام یا گوشت را صرف تقویت تولید داخل کند دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی: ما در حوزه اعطای وام ازدواج، شرمنده همه مردم استان هستیم بورس هفته را سبزپوش آغاز کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) زنگنه: ارز توافقی مُرد و حذف خواهد شد | ۱۷۰۰ شرکت با سرمایه‌گذاری خارجی از ایران خارج شدند پول‌های بلوکه شده خودرو‌های وارداتی از امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) آزادسازی شد خودرو‌های مناطق آزاد هم می‌توانند پلاک ملی بگیرند قطع برق شهروندان مشهدی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ نرخ طلا و سکه امروز در مشهد چقدر شد؟ (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز در بازار امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مزایا و معایب قرارداد‌های موقت و دائم کارگران چیست؟ واریز ۶۹۰۰ میلیارد تومان سود به حساب ۲.۷ میلیون سهامدار (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) مدیریت بازار طلا و سکه در جنگ ۱۲ روزه | بهای جهانی طلا تا پایان سال میلادی به ۴۰۰۰ دلار می‌رسد بیمه شدگان «پاره‌وقت» تأمین اجتماعی چگونه می‌توانند «سوابق بیمه‌ای» خود را خریداری و کامل کنند؟ افزایش سقف برداشت از کارت سوخت در جایگاه‌های مرزی تا ۵۰ لیتر گشایش پنجره بودجه چند هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی به روی خراسان رضوی در قالب مسئولیت‌های اجتماعی  پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟
سرخط خبرها

کدام خودرو‌ها را می‌توان قسطی خرید؟

  • کد خبر: ۱۳۱۲۰۳
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
کدام خودرو‌ها را می‌توان قسطی خرید؟
اگرچه مدت‌هاست فروش اقساطی خودرو در ایران متوقف شده است، اما فروش لیزینگی خودرو‌های داخلی با فروش خودروی شاهین کلید خورد. آیا فروش اقساطی به دیگر خودرو‌ها هم می‌رسد؟

به گزارش شهرآرانیوز، از هفته گذشته سایپا تصمیم به فروش اقساطی خودروی شاهین گرفته است. بر اساس طرح جدیدی که این خودروساز اعلام کرده این خودرو به صورت اقساطی و با تسهیلات ۱۰۰ و۷۰ میلیون تومانی (شامل شش چک چهارماهه یا سه چک چهارماهه با سود ۲۱درصد) عرضه شده است.

خریداران می‌توانند این خودرو را دی و یا بهمن ماه امسال تحویل بگیرند.

فروش قسطی، شاهین را گران کرد؟

نکته قابل توجه درباره فروش شاهین این است که با آغاز فروش اقساطی، قیمت شاهین در بازار افزایش یافته است. قیمت خودروی شاهین در بازار آزاد تا قبل از آغاز فروش اقساطی ۳۳۸ میلیون تومان بود که حالا به ۳۴۱ میلیون تومان رسیده است. البته قیمت کارخانه شاهین ۲۹۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

این مساله نشان می‌دهد که عرضه این خودرو به صورت اقساطی علی‌رغم سود ۲۱ درصدی آن، باز هم برای خریداران و مردم جذاب است. چراکه تورم اقتصاد ایران همچنان بالای ۴۰ درصد است و سودی که خریداران باید برای خرید این خودرو پرداخت کنند، ۲۱ درصد است. یعنی نصف تورم فعلی.

فروش اقساطی به خودرو‌های دیگر هم می‌رسد؟

این مساله بستگی به بازار خودرو دارد. تا پیش از این با توجه به کاهش تولید و افزایش تقاضا، خریداران برای خرید خودرو مدت‌ها در صف می‌ماندند و جایی برای عرضه قسطی خودرو باقی نمی‌ماند. مگر خودرو‌هایی که تقاضای زیادی برای آن‌ها در بازار وجود نداشت.

البته عبدالله‌توکلی لاهیجانی، مدیر کل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت وعده داده که شرایط فروش اقساطی به چند سال قبل برگردد و دیگر خودرو‌ها هم به صورت لیزینگ واگذار شوند.

این مقام مسئول وعده داده که «در قدم نخست فروش ایران خودرو از فرآیند قرعه‌کشی حذف خواهد شد؛ سپس بعد از دنبال کردن سیاست افزایش تولید به سمت فروش لیزینگی خواهند رفت به نحوی که سال آینده زمینه‌های فروش لیزینگی بیشتر تولیدات ۲ خودروساز داخلی فراهم خواهد شد.».

اما مساله مهمی که وجود دارد این است که در چند سال گذشته به واسطه تحریم‌ها و کمبود قطعه (نکاتی که خودروسازان اعلام می‌کنند) تولید خودرو به شدت کاهش پیدا کرده است.

وزیر صمت وعده داده بود که در سال جاری تولید خودرو را افزایش می‌دهد و با این افزایش حدود ۱۵ درصد از هزینه‌های تولید کم می‌شود. وعده‌ای که بر اساس آن هم باید منتظر کاهش قیمت خودرو در بازار بودیم و هم افزایش تولید. اما بررسی‌های آماری نشان می‌دهد خودروسازان از برنامه تولید خود عقب مانده‌اند و نتوانسته‌اند تولید خودرو را به میزان موعود برسانند.

ناتوانی در افزایش تولید و مهار قیمت خودرو همان عاملی است که سبب شده مساله استیضاح فاطمی امین مطرح شود و قرار باشد سه هفته هفته آینده ۱۰ آبان او به مجلس برود تا درباره ماندن یا رفتن او از این وزارتخانه تصمیم‌گیری شود.

با توجه به شرایط کنونی تولید خودرو، بعید است که تولید خودروسازان به سطحی برسد که خودرو‌های پرتقاضا به فروش اقساطی برسند. بسیاری از فعالان این صنعت معتقدند فروش اقساطی ممکن است تنها شامل حال خودرو‌هایی شود که به هر دلیلی متقاضی چندانی در بازار ندارد و عرضه اقساطی آن، عامل جذابیت خرید شود.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->