تیراندازی پلیس، زورگیر‌های قمه‌کش را زمین‌گیر کرد راز و رمزهای «سرهنگ قلابی»در تقویم روزانه فاش شد! لیست جدید محصولات شوینده و بهداشتی غیرمجاز برخی جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و مه‌آلود است (۹ آبان ۱۴۰۴) هشدار کارگروه مدیریت شرایط اضطرار گردوغبار برای شهروندان مشهدی در روز شنبه (۱۰ آبان ۱۴۰۴) یک قلاده خرس در شهرستان نور مازندران با گلوله تلف شد (۹ آبان ۱۴۰۴) خالی ماندن نیمی از پست‌ها در محیط زیست پلمب یک تالار پذیرایی به دلیل مسمومیت ۷۰ نفر در شادگان خوزستان (۹ آبان ۱۴۰۴) هشدار سازمان بازرسی به وزارت جهاد کشاورزی درباره تامین نهاده‌های دامی اولین برف پاییزی در راه خراسان رضوی | پیش‌بینی کاهش محسوس دمای هوا (۹ آبان ۱۴۰۴) حریق در بلوار مدرس مشهد مهار شد + عکس و فیلم (۹ آبان ۱۴۰۴) صندلی مدیریت بحران، روی گسل کاش ویروس‌ها، راه خانه‌مان را گم کرده بودند تصادف زنجیره‌ای با ۲۰ مصدوم در پارک ملی گلستان + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) اختصاص ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه تجهیز مدارس عشایری در سال جدید | فعالیت ۲۰۰ مدرسه تک‌دانش‌آموز در کشور  دانش‌آموزان عشایر اولویت آموزش و پرورش در کشور هستند رویدادی رنگارنگ با دختران | برگزاری اختتامیه اردوی عشایری دانش‌آموزان دختر ایران در مشهد + فیلم افزایش نیروی انسانی، اصلاح قانون حمل سلاح و افزایش تجهیزات و امکانات محیط‌بانان، در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست مستندمسابقه تلویزیونی، شکل جدید آموزش درس آمادگی دفاعی | عضویت ۳۷۰ هزار نفر در بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی: خدمات درمانی به بیماران غیربومی در مشهد بدون بودجه‌ مشخص انجام می‌شود تجلیل از محیط‌بانان کشور در مشهد | تأکید بر لزوم حمایت و تجهیز نیرو‌های حفاظتی ۱۲۰ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه سلامت هستند | الزام پرداخت حق بیمه برای تمدید اقامت اتباع خارجی هشدار عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره رانت و فساد در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی از ۵۵۰۰ تأییدیه کیفی آسانسور تا ۶۲۶۸ بازرسی از تجهیزات تفریحی در خراسان رضوی | بازرسی و کنترل کیفیت استاندارد شبانه‌روز ادامه دارد اضافه‌شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

افزایش ۲ برابری بازدید از موزه‌ها

  • کد خبر: ۱۳۱۲۲۴
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷
افزایش ۲ برابری بازدید از موزه‌ها
رئیس گروه موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: تمام موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در ۶ ماهه نخست امسال ۹۷۷ هزار و ۵۴۷ نفر بازدیدکننده داشته‌اند؛ به عبارتی می‌توان گفت که بازدید از موزه‌های استان ۲ برابر سال ۱۴۰۰ بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛کاظم رادمنش اظهار کرد: در خراسان رضوی ۱۰۰ موزه وجود دارد که ۲۵ موزه متعلق به اداره‌کل میراث فرهنکی، گردشگری و صنایع‌دستی است. ۵۰ موزه متعلق به دیگر اداره‌ها است که ۱۵ مورد آن موزه‌های آستان قدس است و باقی به اداراتی مانند سازمان اوقاف و محیط زیست تعلق دارد. ۲۲ موزه خصوصی، ۳ موزه شراکتی و ۱۶ مجموعه‌دار خصوصی دارای پروانه از اداره‌کل میراث فرهنکی، گردشگری و صنایع دستی در سطح استان داریم.

وی افزود: با فروکش کرونا و از بین رفتن محدودیت‌های کرونایی بازدید‌ها افزایش یافته است. در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱ در تمام موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنکی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ۹۷۷ هزار و ۵۴۷ نفر بازدیدکننده داشتند که از این تعداد، ۲۷۵۰ بازدیدکننده خارجی بوده‌اند. در ۶ ماه اول امسال بازدید از موزه‌های استان نسبت به سال ۱۴۰۰، دو برابر شده است.

رادمنش در خصوص برنامه‌هایی که در ۶ ماه گذشته در موزه‌ها برگزار شده است، عنوان کرد: تنها موزه‌ای که می‌شود در آن برنامه برگزار کرد آرامگاه فردوسی است. در این مجموعه مراسم برزگداشت فردوسی و اخوان ثالث، نوروزگاه و مرشدخوانی برگزار شده است.

وی بیان کرد: از ۲۵ اردیبهشت تا ۳ خرداد به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی و روز آزادسازی خرمشهر به مدت ۱۰ شب تئاتر ضحاک ماردوش در آرامگاه فردوسی اجرا شد. در مجموعه آرامگاه خیام و عطار نیز مراسم بزرگداشت این دو شاعر بزرگ برگزار شده است.

رئیس گروه موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به شهرت هر مجموعه در آمار بازدید‌ها گفت: تقریبا بیش از ۵۰ درصد گردشگران استان از مجموعه آرامگاه فردوسی دیدن می‌کنند. در ۶ ماه نخست امسال ۳۷۹ هزار و ۱۳۴ نفر از این مجموعه بازدید کردند، اما هارونیه که با فاصله کمی از آرامگاه فردوسی است در این مدت ۲۵ هزار و ۷۳۰ نفر بازدیدکننده داشته است. آرامگاه خیام نیز به دلیل نزدیکی به امامزاده محروق بازدیدکنندگان بیشتری نسبت به آرامگاه عطار دارد.

وی افزود: گردشگران خود را ملزم به بازدید از آرامگاه فردوسی می‌دادند و برای بازدید از این مجموعه برنامه‌ریزی دارند. مجموعه آرامگاه فردوسی و تخت‌جمشید پیش از همه‌گیری کرونا در سطح کشور با یکدیگر رقابت داشتند. اما آرامگاه نادری که همجوار با حرم مطهر رضوی است به دلیل نبود پارکینگ مناسب بازدیدکننده کمی دارد. از طرفی اطراف این مجموعه نیز هیچ فضایی برای ایجاد پارکینگ و ایجاد امکانات بیشتر وجود ندارد.

رادمنش بیان کرد: تبلیغ و اطلاع‌رسانی در خصوص موزه‌ها در سایت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و هتل‌ها انجام می‌شود. همچنین لیدر تور‌ها نیز این فضا‌ها را معرفی می‌کنند. اما مسئله مهم در جذب مخاطب و افزایش بازدیدکننده تمایل افراد به حضور در چنین فضا‌هایی است. برای مثال در بوستان کوهسنگی هر روز عده زیادی رفت‌وآمد دارند، اما تعداد افرادی که به موزه بزرگ کوهسنگی که موزه منطقه‌ای بزرگ خراسان است می‌روند نیز کم است.

وی تصریح کرد: در همین راستا باید در زمینه تبلیغات، بهتر عمل کنیم. تبلیغات در این زمینه باید از صداوسیما شروع شود. چه اشکالی دارد در مناسب‌های مربوط به میراث فرهنگی در نماز جمعه به موزه‌ها اشاره شود و مردم به بازدید از این اماکن تشویق شوند.

رادمنش در خصوص برنامه‌های گروه موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: اگر اعتبارات لازم تخصیص یابد کار‌های زیادی انجام خواهد شد. در حال حاضر مهم‌ترین برنامه ساخت موزه انقلاب اسلامی است. طرح‌ها و برنامه‌های دیگری نیز وجود دارد که پس از تصویب در شورای راهبردی موزه‌ها اعلام و اجرا خواهد شد.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->