اخلاقی امیری: احیای کشف‌رود، نجات آینده اقتصادی و اجتماعی مشهد است نتانیاهو: یمن تهدید بسیار بزرگی برای ما است دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: کسی نمی‌گوید مذاکره نکنیم، اما در جای خودش باید انجام شود شهادت یک نیروی مدافع امنیت در جاده بمپور-دلگان (۱۱ آبان ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: رسالت بسیج دانش‌آموزی، تهذیب در مدارس است | بسیج دانش‌آموزی بایستی هسته قدرت و مقاومت در مدارس باشد توجه جدی سازمان انرژی اتمی نسبت به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای | خدمات‌رسانی آب‌شیرین‌کن‌های تاسیسات اتمی به ساکنان منطقه فداحسین مالکی: تاکنون هیچ‌کدام از بند‌های لایحه پیشنهادی تشکیل سازمان ملی مهاجرت تصویب نشده است + فیلم اخلاقی‌امیری: حرکت از مصرف‌زدگی به سوی خلاقیت، راه‌حل پایدار مشکلات اقتصادی است سخنگوی دولت: تولید سوخت و خودرو باکیفیت اولویت دولت است فرصت دوماهه به بابک زنجانی برای پرداخت بدهی ۲ میلیارد یورویی به شرکت نفت روسیه زیردریایی هسته‌ای جدید خود را به آب انداخت لاریجانی در همایش «ما و غرب»: ایران می‌تواند در کمتر از دو هفته بمب اتم بسازد، اما فتوای رهبری مانع است افتتاح شعبه تخصصی شورای حل اختلاف فعالان صنعت دام، طیور و آبزیان در خراسان رضوی رئیس مجلس: توافق با تلگرام از اساس کذب است پزشکیان در دیدار با مدیران ارشد صنعت هسته‌ای: دولت با تمام توان از پیشرفت و تقویت این ظرفیت‌ها پشتیبانی خواهد کرد (۱۱ مهر ۱۴۰۴) + فیلم ترامپ و شی بر سر ایجاد «کانال‌های ارتباطی نظامی» توافق کردند نیرو‌های واکنش سریع سودان ۳۰۰ زن در الفاشر را به قتل رساندند درخواست‌های مجازی برای تحریم امارات در شبکه‌های اجتماعی همایش «ما و غرب»؛ از تبیین ماهیت تمدن غرب تا بازخوانی گفتمان مقاومت اسلامی اصلاح ماده ۵۸ بانک مرکزی در تعیین نرخ خرید و فروش ارز در حمله آمریکا به یک کشتی در کارائیب ۳ نفر کشته شدند بررسی طرح تعطیلی پنجشنبه در دستور کار کمیسیون اجتماعی + جزئیات جلسه امروز مجلس (۱۱ آبان ۱۴۰۴) جنگ قدرت بین مقامهای ارشد زن اروپایی پرواز پهپادهای مشکوک بر فراز پایگاه هوایی ناتو در بلژیک قطع دسترسی ۴۲ میلیون آمریکایی به برنامه کمک غذایی انهدام ۹۸ پهپاد اوکراینی بر فراز ۳ منطقه روسیه (۱۰ آبان ۱۴۰۴) روسیه، استفاده افراطی آمریکا از زور در دریای کارائیب را محکوم کرد
سرخط خبرها

همزمان با گفت‌وگوی هیاتی از طالبان با آمریکا؛ ۴۰میلیون دلار پول به کابل رسید

  • کد خبر: ۱۳۲۶۳۷
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵
همزمان با گفت‌وگوی هیاتی از طالبان با آمریکا؛ ۴۰میلیون دلار پول به کابل رسید
در ادامه روند سرازیرشدن بسته‌های پول نقد زیر عنوان کمک بشردوستانه به افغانستان، روز سه‌شنبه دهم آبان‌ماه، یک بسته ۴۰ میلیون دلاری دیگر به کابل رسید و به یکی از بانک‌های خصوصی آن کشور تحویل شد. این درحالی است که وزارت خارجه ایالات متحده ادامه گفت‌وگوهای دولت آمریکا با طالبان را در دوحه، تایید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از ایندیپندنت، بانک مرکزی افغانستان با اعلام خبر دریافت کمک بشردوستانه در توییتر، از کشورهای کمک‌کننده به افغانستان خواست تا کمک‌هایشان را از طریق بخش بانکی افغانستان وارد کشور کنند.

ارسال بسته‌های چهل‌میلیون دلاری به افغانستان، از مرداد سال ۱۴۰۱ شروع شد. پیش از آن، کمک‌های بشردوستانه کشورهای جهان به ارزش  ۳۲میلیون دلار پول نقد، هفتگی به افغانستان می‌رسید. گفته می‌شود افزایش مقدار این کمک‌ها، درپی توافق‌هایی که پشت صحنه میان طالبان و دولت آمریکا در حال شکل‌گیری است، صورت گرفته است.

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، روز جمعه ششم آبان، در یک سخنرانی در کابل  گفت که هیئت امنیتی طالبان از ماه‌ها پیش، گفت‌وگوهایشان را با افراد باصلاحیت امنیتی دولت آمریکا، در پاکستان آغاز کرده‌اند و اکنون در دوحه به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهند. حکمتیار مدعی شد که افزایش میزان پول کمکی هفتگی از ۳۲میلیون به ۴۰میلیون دلار۷ درنتیجه همین گفت‌وگوها صورت گرفته است.

هرچند طالبان تاکنون درباره جزئیات این نشست‌ها چیزی نگفته‌اند، اما ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه نهم آبان، در نشست خبری‌اش گفت که «دولت آمریکا به گفت‌وگوهای رودررو با طالبان ادامه‌می‌دهد». او تصریح کرد که توماس وست، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، اخیرا گفت‌وگوهایی با هیئت طالبان در دوحه انجام داده است. 

این درحالی است که توماس وست روز جمعه، ۲۹ مهرماه، اعلام کرد که بسته اسکناس‌های تازه‌چاپ‌شده پول افغانی، به‌زودی وارد بازارهای افغانستان می‌شود. وست درباره مقدار این اسکناس‌ها چیزی نگفت، اما گلبدین حکمتیار در سخنرانی‌اش گفت که رقم تقریبی این اسکناس‌های تازه‌چاپ‌شده، حدود  ۲۰۰ میلیارد افغانی است.

آمریکا ظاهرا طالبان را پس از بازگشتشان به قدرت، به لحاظ اقتصادی تحت تحریم قرار داده و مراودات بانکی با نهادهای زیر نظر طالبان را منع کرده است؛ اما در یک سال گذشته، بسته‌های کمک بشردوستانه جامعه جهانی به درخواست سازمان ملل متحد به‌شکل نقدی به افغانستان می‌رسد؛ اما این پول به بانک مرکزی افغانستان که تحت نظر حکومت طالبان است، سپرده نمی‌شود، بلکه به یک بانک خصوصی تحویل داده می‌شود، درحالی‌که منتقدان طالبان بر این باورند که این پول اهدایی به‌شکلی در اختیار طالبان قرار می‌گیرد.

ازسوی دیگر، با وجود سرازیرشدن بیش از ۱.۵میلیارد دلار در قالب کمک‌های بشردوستانه درطول یک‌سال گذشته به افغانستان، آمار گرسنگی، بیکاری و افراد تحت خطر گرسنگی و سرما، همچنان در اوج است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->