تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نتایج کنکور ۱۴۰۱ افغانستان اعلام شد | جای خالی دختران در میان ۱۰ نفر اول

  • کد خبر: ۱۳۳۰۰۰
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵
  • ۱
نتایج کنکور ۱۴۰۱ افغانستان اعلام شد | جای خالی دختران در میان ۱۰ نفر اول
نتایج کنکور سراسری در افغانستان اعلام شد و سلیمان جیلانی از هرات موفق شد، رتبه اول کنکور را کسب کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صبح امروز نتایج آزمون کنکور در افغانستان اعلام شد و ۱۰ نفر اول این آزمون همه از میان داوطلبان پسر هستند.


بیشتر بخوانید: فاطمه از زخمی‌های حمله داعش بر مرکز آموزشی کاج در دانشگاه کابل قبول شد


انعام‌الله سمنگانی، رئیس مرکز اطلاعات و رسانه‌های دولت موقت طالبان گفته است که در کنکور امسال سلیمان فرزند غلام جیلانی از هرات نفر کنکور افغانستان شده است.

سلیمان با اخذ ۳۵۵ نمره به رشته پزشکی دانشگاه هرات راه یافته است.

محمد شبیر از کابل موفق شد در آزمون کنکور امسال رتبه دوم را از آن خود کند و در رشته پزشکی دانشگاه کابل ادامه تحصیل خواهد داد.

هدایت الله از شهر هرات نفر سوم کنکور امسال در افغانستان شد و به دانشکده پزشکی هرات راه یافت.

پس از سقوط حکومت پیشین، دانشگاه‌های دولتی و خصوصی در سراسر افغانستان تعطیل شدند. اما طالبان در ابتدا به دانشگاه‌های خصوصی و سپس دانشگاه‌های دولتی اجازه ادامه فعالیت داد.

جای خالی دختران در میان نفرات برتر کنکور

امروز درحالی نتایج آزمون کنکور در افغانستان اعلام شده که دختران بالاتر از کلاس ششم بیش از ۴۰۰ روز است که اجازه رفتن به مدرسه را ندارند.

بعد از بازگشت طالبان به قدرت زنان و دختران با محدودیت‌های زیادی روبرو شدند. محدودیت‌هایی که در هیچ کشور جهان مانند آن یافت نمی‌شود و طالبان حالا افغانستان را به جزیره‌ای دور افتاده برای زنان و دختران تبدیل کرده‌اند.

دختران افغانستان در حالی از تحصیل محروم شده‌اند که «شمسیه» از شهر کابل نفر اول کنکور سال ۱۳۹۹ در این کشور شد.

پدر این دختر افغانستانی در معدن زغال سنگ سمنگان مشغول‌به‌کار بود و این دستاورد او باعث ایجاد انگیزه در میان دختران در افغانستان شد.

اما حالا با بازگشت طالبان به قدرت دختران افغانستان هر روز با محدودیت‌های بیشتری روبرو می‌شوند. محدودیت‌هایی اجتماعی و فردی که با انتقاد جامعه جهانی روبرو شده است. کارشناسان معتقدند که همین محدودیت‌ها سبب شده است که هیچ کشوری تاکنون طالبان را به رسمیت نشناخته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ضیاالحق ولدعبدالقدوس
Afghanistan
۲۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۵
0
0
بسیارعالی
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->