عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان یادی از نورالدین رضوی سروستانی، خواننده و مدرس فقید آواز ایرانی | نسیمی از سوی سروستان نگاهی به نمایش «ترور» با بازی ساعد سهیلی، بازیگر مشهدی | تماشاگر خودت را قاضی کن معاون سیمای شبکه خراسان رضوی: تولید محتوای هویتی روزآمد، زیرساخت‌های جدید می‌طلبد درباره پادکست ادبی و کارکردهای آن | ادبیات شنیدنی است گفت وگو با محمدکاظم کاظمی درباره پادکست «شعر پارسی» | به شنیدن پادکست عادت نداریم رونالدو وارد دنیای سینما می‌شود تتوی سر «شمشیر» در سریال پایتخت ۷ نشانه چیست؟ + توضیحات نقش آفرینی «تاکه هیرو هیرا» در فیلم کاروشی اجرای عباس خوشدل، نوازنده معروف ایرانی، در رادیو صبا نظر جیمز کامرون درباره استفاده از هوش مصنوعی در سینما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ کتاب جاده‌های ناتمام داستانی منتشر شد سریال وحشی هومن سیدی در شبکه نمایش خانگی دیدار وزیر ارشاد با قباد شیوا، هنرمند پیشکسوت عرصه هنر‌های تجسمی
سرخط خبرها

مناسبت‌های جدید تقویم رسمی کشور کدام‌اند؟ | از «آیین قالی‌شویان» تا «تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی»

  • کد خبر: ۱۳۳۰۹۱
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۵
مناسبت‌های جدید تقویم رسمی کشور کدام‌اند؟ | از «آیین قالی‌شویان» تا «تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی»
شورای فرهنگ‌عمومی روزهای «۱۳ شهریور»، «۲۵ دی»‌ و «دومین جمعۀ مهرماه» را به‌ترتیب «روز علوم پایه»، «روز تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی» و «روز بزرگداشت آیین قالی‌شویان» در تقویم رسمی کشور اعلام کرد. «سیزدهم شهریورماه» پیش‌تر «روز مردم‌شناسی» نام داشت. این مناسبت در تقویم جابه‌جا خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدمجید امامی،‌ دبیر شورای فرهنگ‌عمومی در نشستی که به‌مناسبت این روز و در ساختمان این شورا برگزار شد، از نام گذاری سه روز جدید در تقویم رسمی کشور خبر داد.

او گفت: نام‌گذاری برخی از روزهای تقویم، به افتخارِ استان‌های ایران‌زمین نیز در دستور کار شورای فرهنگ‌عمومی قرار داشت که از این میان، چهار استان به تصویب رسیده است. شورای فرهنگ‌عمومی بیش از ۱۵ مصوبۀ دیگر برای تقویم کشور در دستور کار و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد. همچنین از آن‌جایی که در کشور نیاز به فرهنگ‌سازی دربارۀ علوم پایه احساس می‌شود، روز «سیزدهم شهریورماه» به‌عنوان «روز علوم پایه» نام‌گذاری می‌شود. کودک، نوجوان و جوان ایرانی بایستی بداند مادر دانش‌ها و فرهیختگی «علوم پایه» است.

«۱۳ شهریور» پیش‌تر به‌مناسبت زادروز «ابوریحان بیرونی» به‌عنوان روز مردم‌شناسی نام‌گذاری شده بود. «روز مردم‌شناسی» در تقویم جابه‌جا خواهد شد. «۲۵ دی‌ماه» نیز روز با عنوان «روز تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی» در تقویم ثبت می‌شود.

نام‌گذاری دومین جمعۀ مهرماه نیز به‌مناسبت بزرگداشت «امام‌زاده علی‌ابن‌محمدباقر» و «آیین قالی‌شویان» نیز به تصویب رسیده است. این آیین همه‌ساله در دومین جمعۀ مهرماه در فین و مشهد اردهالِ شهرستان کاشان برگزار می‌شود.

در «قالی‌شویان»، کسانی‌که برای برگزاری این مراسم آمده‌اند، با چوب‌هایی در دست، «قالی» را به‌عنوان پیکرِ نمادینِ علی‌ابن‌محمد باقر در چشمه‌ می‌شویند. «قالی‌شویان» تنها آیینِ مذهبی و اسلامی است که به تقویم خورشیدی برگزار می‌شود. این مراسم در فهرست میراث معنوی کشور و یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->