علی آبادی: تکمیل آبرسانی به غرب سمنان انجام می شود آیت‌الله علم‌الهدی: مراسم اعتکاف، حرکت عظیمی در جهت تربیت دینی نسل جوان است ایروان: «کریدور زنگزور» در خاک ارمنستان وجود نداشته و نخواهد داشت آیا ایران با دولت کنونی آمریکا مذاکرات را ادامه خواهد داد؟ رئیس جمهوی لبنان از توافق آتش بس غزه استقبال کرد نتانیاهو آتش بس غزه را زیر سوال برد؛ کابینه تصویب کند، آتش بس را قبول می کنیم اعتبارات دهیاری‌های خراسان رضوی افزایش یافت بررسی عملکرد شرکت‌های پتروشیمی با حضور وزرای نفت و تعاون در مجلس معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی: جذب صد درصدی اعتبارات عمرانی استان در سال ۱۴۰۴ محقق شد رئیس جمهور مصر: اراده صلح بر منطق جنگ پیروز شد هشدار وزیر دفاع ونزوئلا: نسبت به تهدید بی‌تفاوت نیستیم وزیر اطلاعات: طرح براندازی و تجزیه ایران شکست خورد اجرای آتش‌بس در غزه رسماً آغاز شد زنگ خطر تازه تهدید داعش در اروپا پس از حمله مرگبار منچستر آغاز رسمی مرحله نخست آتش‌بس در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) دیدار و گفت‌وگوی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با سفیر ایران در چین سردار طلایی نیک: دشمن در جنگ ۱۲ روزه به دنبال تضعیف ایران قوی بود آغاز عقب‌نشینی ۳ لشکر ارتش رژیم صهیونیستی از شهر غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) گره بزرگ ترانزیت شرق کشور در آستانه بازشدن قرار گرفت | قطار راه‌آهن چابهار – زاهدان تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد معاون‌اول رئیس‌جمهور: برنامه‌های پیشرفت کشور را با اتکا به توان و قابلیت بخش خصوصی اجرا می‌کنیم استقبال جهان و منطقه‌ از توافق آتش‌بس در غزه وزیر ارتباطات: شرکت پست در توانمندسازی اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک نقش ایفا می کند ثبت نام از داوطلبان انتخابات هفتمین دوره شوراها چه روزی است؟ تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه، پس از اعلام توافق آتش‌بس (۱۷ مهر ۱۴۰۴) یک نماینده مجلس: بهترین راهکار مهار اسنپ‌بک گسترش روابط تجاری با همسایگان است درخواست حماس برای نظارت و تضمین اجرای توافق پایان جنگ اتحادیه اروپا: توافق اسرائیل و حماس پیشرفتی قابل توجه است
سرخط خبرها

عذرخواهی میرکاظمی از مجلس| رهبر انقلاب با درخواست دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی موافقت کردند

  • کد خبر: ۱۳۳۶۰۳
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹
عذرخواهی میرکاظمی از مجلس| رهبر انقلاب با درخواست دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی موافقت کردند
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در نامه به مقام معظم رهبری درخواست شده که از ۲۰ درصد منابع حاصله از فروش نفت فقط برای دو موضوع تملک و اشتغال استفاده شود؛ که رهبر معظم انقلاب با ۱۰ درصد از آن موافقت فرمودند.

به گزارش شهرآرانیوز، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در در نشست علنی امروز (سه شنبه ۱۷ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان قرائت گزارش مشترک کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مبنی بر نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول در خصوص بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کل کشور؛ درخصوص علت تاخیر خود برای حضور در نشست علنی امروز مجلس ضمن عذرخواهی گفت: امروز همایش دو روزه برنامه بودجه و برنامه هفتم توسعه را با روسای سازمان‌هایی که از استان‌ها به تهران آمده بودند، داشتیم و به دلیل ناهماهنگی‌های صورت گرفته، مجبور به قطع سخنرانی خود در این همایش شدم و خود را به صحن علنی مجلس رساندم.

وی با بیان اینکه سال گذشته در تبصره ۱۴ قانون بودجه رقمی معادل ۳۳۰ هزار میلیارد تومان منابع و مصارف دیده شد که رقمی معادل ۳۲ هزار میلیارد تومان باید برای اشتغال پرداخت می‌شد، افزود: زمانی که بنده سازمان را تحویل گرفتم، ریالی بابت اشتغال پرداخت نشد و با کسری مواجه بودیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۱۹ هزار میلیارد تومان برای اشتغال پرداخت کردیم، اضافه کرد: این رقم علاوه بر سایر پرداختی‌ها در تبصره ۱۴ بود، این‌ها همه مصارفی بود که در تبصره ۱۴ وجود داشت و این رقم علاوه بر مبلغ این پرداختی به دستگاه‌های حمایتی نظیر کمیته امداد امام (ره)، غذای دانشجویان و مواردی اینچنینی بود که نمی‌توانستیم از یکی از آن‌ها نیز صرف نظر کنیم.

میرکاظمی اضافه کرد: در نشستی که با روسای سازمان‌های برنامه و بودجه استان‌ها داشتیم، موضوع اشتغال یکی از اصلی‌ترین مباحثی بود که مطرح شد، به ویژه در حوزه رشد اقتصادی، اقداماتی صورت گرفته که حتی در برخی شهرستان‌ها تعیین شده که چه ارقامی به بخش صنعت، چه مبلغی به بخش تولید و... اختصاص یابد، لذا در این حوزه تا ۹۰ درصد می‌توان گفت که تکالیف انجام شده و مابقی باید طی ماه‌های آتی صورت گیرد.

وی اضافه کرد: عملکرد سال گذشته حدود ۳۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که منابع آن از محل فروش گاز داخلی، فرآورده و صادرات  فرآورده است و در برخی از موارد عدد حاصله وارد منابع تبصره ۱۴ نمی‌شود. پیشنهادی که دولت ارائه کرد، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به منابع سال ۱۴۰۰ اضافه شد. چگونه می‌شود بدون اینکه قیمت انرژی تغییر کند یا تولید را افزایش دهیم، این رقم به ۶۴۰ هزار میلیارد تومان برسد، آیا واقعاً چنین پیش بینی تحقق می‌یابد؟ از روز اول مشخص بود که منابع قابل وصول نیست.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: وقتی تبصره ۱۴ در بودجه سال گذشته ۳۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد، به هیچ وجه به ۶۴۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده نخواهد رسید. بار‌ها از دوستان خواهش کردیم که منابع و مصارف را به گونه‌ای ببنید که با ۵ الی ۱۰ درصد خطا تحقق یابد.

میرکاظمی با بیان اینکه تا جایی که وسع ما رسید، کمیته امداد و بهزیستی را مورد حمایت قرار دادیم، افزود: وقتی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عدم تحقق داریم و از سوی دیگر بار‌ها عزیزانی مثل آقای قالیباف در جلسات مشترک دولت و مجلس موضوع معیشت را مورد تاکید قرار می‌دادند. وقتی مجموعاً تصمیمی گرفته می‌شود که یارانه با این رقم از محل تبصره ۱۴ پرداخت شود، باید جوانب آن نیز در نظر گرفته شود.

وی با یادآوری اینکه در حال حاضر ۲۸ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۴ یارانه پرداخت می‌کنیم، گفت: همین رقم اگر جمع زده شود، می‌توان محاسبه کرد که آیا برای اشتغال می‌توان اقدامی انجام داد یا خیر. البته باید انجام دهیم، ولی از محل تبصره ۱۴ کار سختی است. امیدواریم طی نیمه دوم سال با توجه به اینکه خدمت رهبر معظم انقلاب نامه‌ای تقدیم شده است و درصد قابل توجهی به صندوق توسعه ملی واریز می‌شود، بتوانیم از این منابع نیز استفاده کنیم، چرا که از فروش ۱۰۰ دلاری نفت فقط ۴۵ دلار آن به دولت باز می‌گردد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در نامه به مقام معظم رهبری درخواست شده که از ۲۰ درصد منابع حاصله از فروش نفت فقط برای دو موضوع تملک و اشتغال استفاده شود. به هیچ عنوان برای بحث جاری از نامه‌ای که رئیس جمهور تدوین کرده، استفاده نخواهد شد و رهبر معظم انقلاب نیز با ۱۰ درصد از آن موافقت فرمودند و امیدواریم بانک مرکزی زودتر مقدمات این مسئله را فراهم کند تا نسبت به موضوعات تملک و اشتغال اقدامات لازم صورت گیرد.

وی افزود: ما نیمه دوم سال گذشته ۱۹ همت پرداخت کردیم و این در حالی است که دولت قبل ریالی بابت تبصره ۱۸ پرداخت نکرده بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: با توجه به اینکه فصل برنامه و بودجه نزدیک است به نکات دولت توجه کنید و منابع را افزایش ندهید که تحقق پیدا نکند، براساس عملکرد سال گذشته پیرامون تبصره ۱۴ در خصوص هدفمندسازی یارانه‌ها که مبلغ ۳۳۰ همت در نظر گرفته شده بود با وجود عدم افزایش قیمت در بخش حامل‌های انرژی چطور ۳۳۰ همت، ۶۴۰ همت می‌شود؟

میرکاظمی با بیان اینکه تحقق منابع بر روی ۶۶ درصد است، گفت: ۷ ماه از سال گذشته و تا پایان سال هم همین حدود تحقق منابع خواهیم داشت بنابراین تا پایان سال ۲۰۰ همت عدم تحقق داریم البته دولت فکری کرده و با توجه به اینکه ۴۰ درصد به حساب صندوق توسعه ملی واریز می‌شود از مقام معظم رهبری اجازه گرفته شده تا ۲۰ درصد مانند سال‌های قبل در جاری هزینه شود که ما گفتیم این مبلغ به بخش تملک و اشتغال اختصاص یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->