آغاز دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین نژاد تا لحظاتی دیگر (۶ مرداد ۱۴۰۴) خبر جدید برای بازنشستگان | زمان پرداخت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شد هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴
سرخط خبرها

ابتلای چندباره به کرونا خطر نارسایی اندام‌های بدن و مرگ را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۱۳۴۹۰۰
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵
ابتلای چندباره به کرونا خطر نارسایی اندام‌های بدن و مرگ را افزایش می‌دهد
محققان در اولین مطالعه پیرامون اثر ابتلا‌های مکرر به ویروس کرونا بر سلامت عمومی افراد دریافته‌اند که عفونت چند‌باره به این ویروس می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های عصبی، دیابت، بیماری‌های ریوی و قلبی را افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - محققان می‌گویند فرد با دومین یا سومین دفعه ابتلا می‌تواند با پیامد‌هایی روبه‌رو شود که در اولین ابتلا آن‌ها را ندیده بود.

زیاد العلی از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن آمریکا اخیراً به‌همراه تیمی از محققان به‌دنبال پاسخ این پرسش رفتند که آیا اثر دومین یا سومین ابتلا به ویروس کرونا بر سلامت فرد مانند اولین ابتلا است یا خیر. آن‌ها می‌گویند شانس رویارویی با مشکلات سلامتی در افرادی که به‌صورت مکرر به کرونا مبتلا می‌شوند، با هر بار ابتلا افزایش می‌یابد.

افزایش دو برابری ریسک مرگ و سه برابری ریسک بستری شدن، مشکلات قلبی و لخته شدن خون
پژوهشگران در این تحقیق به سراغ میلیون‌ها کهنه‌سرباز آمریکایی رفتند تا ببینند اثر ابتلای دوم یا سوم به کرونا در آن‌ها چه بوده است. آن‌ها همچنین یک گروه کنترل از پنج میلیون فرد سالم را تحت نظر قرار دادند که تاکنون کرونا نگرفته بودند. سپس نرخ بروز بیماری در این گروه‌ها را با هم مقایسه کردند.

العلی می‌گوید: «تحقیق ما بدون تردید نشان داد که ابتلای دوباره، سه‌باره و چهارباره منجر به ریسک بیشتر در فاز‌های حاد بیماری یعنی در ۳۰ روز نخست پس از ابتلا و ماه‌های پس از آن می‌شود. این یعنی حتی اگر تاکنون دو‌بار کرونا گرفته‌اید، بهتر است سومی را نگیرید و اگر سه‌بار مبتلا شده‌اید، بهتر است از چهارمین دفعه اجتناب کنید.»

این یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد در دومین یا سومین دفعه ابتلا به کرونا در مقایسه با کسانی که فقط یک‌بار به این ویروس مبتلا شده‌اند، با سه برابر احتمال بیشتر برای مشکلات قلبی یا کلیوی و تقریباً دو‌برابر احتمال بیشتر برای اختلال‌های عصبی روبه‌رو هستند.

ابتلای چندباره به کرونا خطر نارسایی اندام‌های بدن و مرگ را افزایش می‌دهد

افزایش ریسک دیابت، خستگی، مشکلات کلیوی، اختلال‌های روانی، مشکلات عصبی و ریوی

در مجموع ریسک‌های سلامتی در هنگام ابتلای مجدد به کرونا در ۳۰ روز نخست عفونت در بالاترین حالت قرار دارند، اما برخی از این ریسک‌ها تا شش‌ماه باقی می‌مانند. جالب است که این افزایش ریسک ارتباطی با وضعیت واکسیناسیون فرد ندارد.

العلی می‌گوید تحقیق آن‌ها نشان می‌دهد افراد در دومین یا سومین ابتلا به ویروس کرونا با خطر بزرگ‌تری برای سلامتی خود روبه‌رو می‌شوند؛ بنابراین نباید تصور کرد که اگر دفعات نخست ابتلا به این بیماری برای شما راحت بوده، ابتلای دوباره به کرونا مشکل حادی به‌دنبال نخواهد داشت. این مسئله به‌خصوص از آن جهت اهمیت دارد که در حال ورود به فصل زمستان هستیم و باید بیشتر از خود مراقبت کنیم. نتایج این مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->