وزارت بهداشت فلسطین: بیمارستان‌های غزه محاصره و به مرگ دسته‌جمعی نزدیک شده است وزیر پیشنهادی اقتصاد در نشست شورای معاونان این وزارتخانه شرکت کرد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله سیستانی انگشترش را به کودک لبنانی مجروح هدیه داد + فیلم حماس: تنها راه برای پایان این جنگ انعقاد یک توافق جامع است وزیر اطلاعات: به‌زودی اسناد به‌دست‌آمده از اسرائیل را منتشر می‌کنیم + فیلم مجمع تشخیص درخصوص تصویب پالرمو بیانیه‌ای صادر کرد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) قطعنامه ضدایرانی غرب نتیجه مثبتی نخواهد داشت اختلاف ترامپ و ماسک به روایت واشنگتن‌پست | هیچ چیز مثل قبل نخواهد شد دیدار سخنگوی دولت و دستیار رئیس‌جمهور با خانواده مرحومه الهه حسین‌نژاد + فیلم اعتراف یک رسانه عبری به ناتوانی اسرائیل | نمی‌توانیم برنامه هسته‌ای ایران را نابود کنیم دولت غزه برای تأمین امنیت در توزیع کمک‌ها اعلام آمادگی کرد نصب پنل‌های خورشیدی در نهاد ریاست جمهوری ایران | قائم پناه: ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات با انرژی خورشیدی تامین خواهد شد یک رسانه عبری: سربازان ما در غزه مثل اردک شکار می‌شوند مخالفت مجلس با کاهش منابع اعتباری دولت و شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۴ درخواست دولت در مورد کاهش مالیات دارو و نهاده‌های دامی و کشاورزی در مجلس مصوب نشد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران ارتباطی به تصویب پالرمو ندارد روسیه درباره پیامد‌های هرگونه اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد پیگیری قالیباف و نمایندگان مجلس در مورد تهمت اخیر همتی طرح نظام قانون‌گذاری در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد سرنوشت گزارش شورای حکام در گرو نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پدافند هوایی روسیه ۹ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد سخنگوی وزارت خارجه: جامعه بین‌الملل در برابر اقدام آمریکا در تحریم و ارعاب قضات دیوان بین‌المللی کیفری به پا خیزد نمازی: میزان و شتاب غنی‌سازی، اهرم خوبی برای چانه‌زنی ایران است قالیباف: رئیس جمهور آمریکا اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر دهد + فیلم اعلام وصول و معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد در دستور کار امروز مجلس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس
سرخط خبرها

تولید اورانیوم ۶۰ درصدی در فردو توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تائید شد

  • کد خبر: ۱۳۶۱۷۳
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۵
تولید اورانیوم ۶۰ درصدی در فردو توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تائید شد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار گزارشی که در اختیار اعضای شورای حکام قرار داد تولید اورانیوم ۶۰ درصدی در تاسیسات فردو را تائید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، یک سخنگوی آژانس اتمی به خبرنگاران گفت: رافائل گروسی در آخرین گزارش خود به کشورهای عضو (شورای حکام)‌ درباره اجرای تعهدات هسته‌ای ایران در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اعلام کرد که ایران با استفاده از دو آبشار سانتریفیوژهای IR-۶ موجود در تاسیسات غنی‌سازی سوخت فردو (FFEP) شروع به تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد کرده است.

وی افزود که بر اساس این گزارش، «ایران همچنین در حال برنامه ریزی برای توسعه قابل توجه تولید اورانیوم با غنای پایین - UF۶ با غنای ۵ درصد یا ۲۰ درصد - در فردو از طریق نصب ۱۴ آبشار دیگر از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-۶ است که شش مورد آن جایگزین آبشارهای سانتریفیوژهای (نسل پایین) IR-۱ خواهد شد.»

سخنگوی آژانس اعلام کرد که رافائل گروسی تمایل این سازمان را برای افزایش فعالیت‌های راستی آزمایی از تاسیسات فردو مطابق با موافقتنامه پادمان به اطلاع ایران می‌رساند. مدیرکل آژانس همچنین در گزارش یادشده اعلام کرده است که ایران به پیشبرد فعالیت‌های غنی‌سازی خود در کارخانه غنی‌سازی سوخت (FEP) در نطنز ادامه می‌دهد و قصد دارد تا تاسیسات دومی را که بتواند بیش از ۱۰۰ آبشار سانتریفیوژ را در خود جای دهد نصب کند.

محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ساعاتی پیش اعلام کرد که تولید اورانیوم ۶۰ درصدی در سایت فردو از روز دوشنبه آغاز شده است. وی در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره اقدامات انجام شده از سوی سازمان انرژی اتمی در مراکز فردو و نطنز توضیح داد: در روزهای اخیر شاهد صدور قطعنامه علیه ایران بودیم که این کار با عکس‌العمل متقابل ما مواجه شد به ‌طوری‌که در روزهای اخیر تولید اورانیوم UF۶ با غنای ۶۰ درصد در فردو از سر گرفته شد.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۲۶ آبان ماه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و سه کشور اروپایی را با ۲۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع تصویب کرد. سازمان انرژی اتمی کشورمان در واکنش به این قطعنامه، چند اقدام را در گام نخست در دستورکار قرار داد و سپس اجرای آنها با حضور بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مجتمع‌های غنی‌سازی نطنز و فردو صورت گرفت.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست با خبرنگاران تصریح کرد: اقدام به صدور قطعنامه در شورای حکام هیچ کمکی به حل و فصل مسائل فنی و پادمانی نخواهد کرد و صرفاً در روند همکاری های فنی اخلال ایجاد می کند. وی یادآور شد: این کشورها قبلا نیز دست به چنین اقدام غیرسازنده‌ای زدند و ایران مبتنی بر قانون مجلس شورای اسلامی اقدامات متقابل را نشان داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان طرف‌های اروپایی را به رفتار توأم با درایت و تدبیر و حرکت به سمت دیپلماسی دعوت کرد و هشدار داد: حرکت به سمت رفتارهای غیرسازنده روند دیپلماتیک را دچار خدشه خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->