مطالعه جدید: خفاش‌ها از صدای قورباغه‌ها، طعمه‌های خوشمزه را از سمی تشخیص می‌دهند بسته‌های تخفیفی رومینگ همراه اول و ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۴ + روش فعالسازی مشخصات سرفیس پرو جدید با نمایشگر ۱۲ اینچی لو رفت گوگل به زودی به کودکان زیر ۱۳ سال اجازه استفاده از چت‌بات Gemini را می‌دهد کشف انقلابی دانشمندان درباره منشأ طلا: مگنتارها، کارخانه‌های جدید تولید عناصر گرانبها! نسخه آزمایشی One UI ۸ سامسونگ احتمالا ماه آینده منتشر می‌شود ویدئو | موتورسیکلت پرنده Volonaut که از پیشرانه جت برای پرواز استفاده می‌کند زمان انتشار بازی GTA VI به تأخیر افتاد + دلیل و تاریخ جدید هشدار اپل به کاربران آيفون: مراقب حمله جاسوس‌افزاری باشید نتیجه تحقیقات جدید: رژیم غذایی فستینگ منجر به تغییرات پویا در مغز می‌شود گوگل پلی از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا کنون ۴۷ درصد از برنامه‌هایش را کاهش داده است جمینای گوگل احتمالا تا پایان ۲۰۲۵ با آیفون ادغام می‌شود بزرگ‌ترین ساختار کیهانی ممکن است ۵۰درصد بزرگ‌تر از آن چیزی باشد که تصور می‌کردیم نامه انجمن «فین‌تک» ایران به رئیس جمهور در اعتراض به ضرب‌الاجل بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارزی ابزارهای جدید هوش مصنوعی گوگل برای یادگیری زبان معرفی شدند گوگل زبان فارسی را به هوش مصنوعی پادکست‌ساز NotebookLM اضافه کرد ویدئوکست | اخبار علم و فناوری در هفته گذشته (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ازبین‌بردن عوارض قرص‌های لاغری و راهکار‌های علمی و مؤثر برای بازگرداندن سلامتی راهکار‌های جلوگیری از قطع اینترنت در تابستان | ارتباطات زیر سایه خاموشی‌ها دانشمندان، به‌صورت اتفاقی، فرضیه ۶۷ ساله درباره ویتامین B1 را تأیید کردند نتیجه تحقیقات جدید: ضرر استرس کاری و دود دست‌دوم سیگار برابر است!
سرخط خبرها

با این نقشه تعاملی حیرت‌انگیز، در زمان سفر کنید و قدیمی‌ترین کهکشان‌‌ها را ببینید

  • کد خبر: ۱۳۶۳۰۲
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۷
با این نقشه تعاملی حیرت‌انگیز، در زمان سفر کنید و قدیمی‌ترین کهکشان‌‌ها را ببینید
ستاره‌شناسان داده‌های ۱۵ ساله تلسکوپ «نقشه‌برداری آسمانی دیجیتال اسلون» (Sloan Digital Sky Survey) از آسمان را در یک نقشه تعاملی قابل‌مشاهده جمع آوری کرده‌اند که در ادامه می‌توانید ببینید.
کاظم کلانتری
خبرنگار کاظم کلانتری
شهرآرانیوز - این نقشه شامل انبوهی از اجرام کیهانی، مانند اختروش‌های آبی درخشان و کهکشان‌های بیضوی قرمز است.

اینجا می توانید نقشه را بررسی کنید.

بریس منارد، اخترفیزیکدان دانشگاه جان هاپکینز و خالق نقشه، درباره آن گفته‌ است:

«اخترفیزیکدانان در سراسر جهان سال‌هاست که این داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند که منجر به هزاران مقاله و اکتشاف علمی شده است. اما هیچ کس برای ایجاد نقشه ای که زیبا، از نظر علمی دقیق و قابل دسترس برای همه باشد، وقت نگذاشته است. هدف ما در اینجا این است که به همه نشان دهیم جهان واقعاً چه شکلی است.»

مشاهدات این تلسکوپ در نیومکزیکو حدود ۲۰۰۰۰۰ کهکشان را به تصویر می‌کشد که هر کدام مملو از میلیارد‌ها ستاره و جهان‌های ناشناخته هستند. داده‌های این تلسکوپ در نقشه ساده‌سازی شده است، اما همین نقشه ساده بسیار پرجزئیات است. کهکشان راه شیری - کهکشانی با وسعت ۱۰۰۰۰۰ سال نوری که ما آن را خانه می‌نامیم - فقط یک پیکسل از این نقشه را تشکیل می‌دهد.

از لحاظ نظری، داده‌های زیربنایی نقشه ممکن است شامل ۴۰ کوینتیلیون سیاهچاله عجیب و غریب باشد که تخمین زده می‌شود در جهان قابل‌مشاهده باشند. البته سیاهچاله‌ها از نظر گرانشی آنقدر قوی هستند که نور نمی‌تواند از آن‌ها فرار کند، بنابراین به عنوان منابع نور در نقشه نشان داده نمی‌‎شوند. اما اختروش‌ها - هسته‌های کهکشانی بسیار درخشان - از سیاه‌چاله‌های بسیار پرجرم در مرکزشان نیرو می‌گیرند و آن‌ها در نقشه قابل مشاهده هستند.

با این نقشه تعاملی حیرت‌انگیز، در زمان سفر کنید و قدیمی‌ترین کهکشان‌‌ها را ببینید

منارد گفته است: «ما به دیدن تصاویر نجومی که یک کهکشان را نشان می‌دهند عادت کرده‌ایم. اما چیزی که این نقشه نشان می‌دهد مقیاس بسیار بسیار متفاوتی دارد.»

کاربران می‌توانند روی نقشه به سمت بالا حرکت کنند و اساساً در زمان سفر کنند تا اجرام قدیمی‌تر را ببینند. یک نمودار در نقشه وجود دارد که به کاربر می‌گوید چقدر در زمان عقب رفته است.

متأسفانه نمی‌توانید روی کهکشان‌های جداگانه کلیک کنید تا بفهمید آن‌ها نامشان چیستیا دقیقا کجای کیهان قرار دارند، اما نقشه درعملی‌کردن هدف خودش خوب است: نشان‌دادن کوچک‌بودن ما در مقایسه با تاریخ جهان و تمام محتویات کیهانی.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->