به گزارش شهرآرانیوز، احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح میزهای تخصصی گروه زن و خانواده مجمع بسیجیان در مشهد گفت: باید در حوزه زن و خانواده گفتمان ساز باشیم، آمار طلاق در خراسان بیداد میکند.
نماینده مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: این میزهای تخصصی میتوان منشا اثر باشد انباشت تجربه دانش و علم است مه باعت هم افزایی داخل کارگروه داشته باشیم که بسیار ضرورت دارد. در این شرایط که مقوله اصلی فرهنگی و اجتماعی است شعار معیشتی و اقتصادی داده نمیشود فقط در حوزه زن و خانواده و زیست اجتماعی است.
وی گفت: در حوزه زن و خانواده هم باید گفتمان ساز باشیم و باید نیروهای صاحب فکر و اندیشه تولید کنیم باید در حوزه برنامه ریزی و مطالبه گری ورود پیدا کنیم.
خانواده مهمترین رکن جامعه است
فاطمه رحمانی، نماینده مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح میزهای تخصصی گروه زن و خانواده مجمع بسیجیان در مشهد گفت: خانواده مهمترین رکن جامعه است بر اساس اصل ۱۰ قانون اساسی آنگونه که باید به خانواده پرداخته نشده است و ریشه بسیاری از مشکلات جامعه، به خانواده بر میگردد.
او ادامه داد: به منظور تقویت و استحکام خانواده، الگوی زن سوم مسلمان به طوریکه کنشگر و عامل و موثر باشد مدل و الگویی ارائه و تعریف نشده است و نظریات به گفتمان تبدیل نشده است.
رحمانی با بیان اینکه دغدغهمندان بسیاری در کشور داریم که در حوزه زن و خانوده فعالیت میکنند، اظهارداشت: ظرفیتهای موجود در حوزه زن و خانواده راهبری متمرکز نمیشود و همسو کار نمیکنند، همهی ارگانها هزینه میکنند، اما آن خروجی که باید نداریم.
به گفته وی، هدف از میزهای تخصصی زن و خانواده هم افزایی و همسویی با دیگر سازمانهاست و در دو بعد فکری و اجرایی اقدام خواهد شد.
تخصص و تجربه، لازمه هر کارگروه تخصصی
رویا حیدرزاده، نایب رئیس مجمع زن و خانواده بسیج استان خراسان رضوی در این جلسه گفت: در سطح استان مسائل متعددی در حوزه زن و خانواده داریم که به دلیل فراگیری مسائل زنان و کارگروههای فراوان به نتیجه واحد نمیرسد، لذا مقرر شد ۷ میز تخصصی که مشکلات مربوط به زن و خانواده را بررسی کند با حضور جمعی از نخبگان نظرات تخصصی را ارائه میدهند و فهم مشترک ارائه دهیم و همهی گروههای فعال حوزه زن و خانواده همسو با دیگر ارگانها و سازمان عمل خواهد کرد.
وی افزود: در حوزه اندیشه ورزی با حضور نخبگان نظریات تخصصی ارائه میشود، براساس مسائل حوزه زنان و خانواده میزهای تخصصی تعریف کردیم که آورده آن مبنای برنامه ریزی حوزه زنان قرار میگیرد.
حیدرزاده بیان کرد: چشم انداز کوتاه مدت و بلند مدت برای استان تعریف کنیم. در تعامل و هم افزایی بین دستگاهها و مسئولان، آنچه مربوط به گروه زن و خانواده است به دستگاهها منتقل شود و مبنای دستگاهها قرار بگیرد.
او بیان کرد: ارتباط گروه زن و خانواه با کارگروههای شهرستانی هم انجام میشود، به ۸ مساله در حوزه زن و خانواده رسیدیم که به صورت تخصصی آسیب شناسی میشوند و به ارائه راهکار میپردازند که خروجی آن مستقیما به دستگاههای اجرایی میرسد.
به گفته وی، این ۸ کارگره تخصصی عبارتند از، میز پیشگیری از طلاق، میز تخصصی افزایش نرخ ازدواج، میز تخصصی جمعیت، کسب و کار پایدار در حوزه زنان، احیای هویت زن مسلمان ایرانی (بحران هویت در زنان)، زیست عفیفانه (سبک زندگی اسلامی در حوزه جامعه شناسی و تربیتی)، رسانه و مجامع بین المللی وحوزه مشکلات حقوقی زنان میباشد.
وی ادامه داد: در این کارگروههای تخصصی نیاز به تخصص و تجربه لازم داریم تا راهکارهای عملیاتی و اجرایی بدهد تا مبنای کار دستگاهها قرار بگیرد.