اولین حضور مازیار لرستانی در یک برنامه تلوزیون اینترنتی+ فیلم| لرستانی مهمان دومین قسمت طناز کمال تبریزی واکنش میثم نیلی به انتشار نسخه غیرمجاز فیلم «برادران لیلا» در آپارات+ عکس فیلم‌های سینمایی تلویزیون امروز جمعه (۴ فروردین ۱۴۰۲) + جزئیات و ساعت پخش ویدئو| تفسیر نامه ۵۳ نهج‌البلاغه، فصل سوم با تغییر نکردن ساعت سحر و افطار چه ساعتی است؟ + تصویر آیت‌الله سیستانی فردا پنجشنبه (۳ فروردین ۱۴۰۲) را اول ماه رمضان اعلام کرد درباره احمد سمیعی گیلانی ، شناخته‌ترین ویراستار ایران اعمال شب اوّل ماه مبارک رمضان چیست؟ جشن تولد شهید سلیمانی در گلزار شهدای کرمان + تصاویر احمد سمیعی گیلانی پدر ویراستاری ایران درگذشت+ بیوگرافی کدام کشورها، پنجشنبه (۳ فروردین ۱۴۰۲) را روز اول ماه رمضان اعلام کردند؟ ویدئو| تصاویری از پشت‌صحنه «رهنما»، ویژه برنامه تلویزیونی سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در حرم رضوی موسیقی تحویل سال نو اثر کیست؟ + فیلم «رهنما»، ویژه برنامه تلویزیونی سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب پنجشنبه ۳ فروردین اول ماه رمضان است | هلال ماه با چشم عادی قابل رویت است برگزاری پویش کتابخوانی" کتاب تقریظ" رونمایی از نمایشگاه «سرمشق»، روایت سبک زندگی رهبر معظم انقلاب در مشهد  «صونا» و «برادارن لیلا» در راه جشنواره فیلم تگزاس آمریکا اکران بهاری «قطع فوری» با بازی زنده یاد علی انصاریان محمدرضا علیمردانی خواننده تیتراژ تاک‌شوی «طناز» شد
خبر فوری

چراییِ یک ریزش!

  • کد خبر: ۱۳۶۶۵۹
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
چراییِ یک ریزش!
اگر در آغاز یک دوره (ترم) آموزشی داستان نویسی، به فرض ۱۰ هنرجو در کلاس شرکت کنند، حتی اگر این ۱۰ نفر تا پایان دوره پیگیر آموزش‌ها و تمرین‌ها و با مدرس همراه باشند، احتمال ریزش در ادامه راه زیاد است.

یکی از اتفاق‌های دلسردکننده برای مدرسان کلاس‌ها و کارگاه‌های داستان نویسی، ریزش هنرجویان است. کلاس‌ها و کارگاه‌هایی که از آغاز نیز در مقایسه با هنر‌هایی فراگیرتر (مانند سینما و موسیقی) با اقبال کمتری روبه رو می‌شود. اگر در آغاز یک دوره (ترم) آموزشی داستان نویسی، به فرض ۱۰ هنرجو در کلاس شرکت کنند، حتی اگر این ۱۰ نفر تا پایان دوره پیگیر آموزش‌ها و تمرین‌ها و با مدرس همراه باشند، احتمال ریزش در ادامه راه زیاد است.

در دوره‌های تکمیلی (مثلا ترم دوم)، دیگر بعید است همه ۱۰ نفر دوره قبل حضور پیدا کنند. گاهی مشکل از مدرس است که دانش اندکی در حوزه کاری خود دارد یا اینکه به خوبی نمی‌تواند دانسته هایش را به هنرجو منتقل سازد، اما مشکل کاهش استقبال از ادامه دوره‌های آموزشی داستان نویسی با حضور مدرسان توانمندِ با دانش نیز برطرف نمی‌شود.

یک علت مهم این اتفاق، «دشواری نوشتن داستان» است. ظاهرا در داستان نویسی بر خلاف شاعری، استعداد درصد بالایی از لوازم هنرجو را به خود اختصاص نمی‌دهد. شاعر کم استعداد هر قدر هم بکوشد شاعر خوبی نمی‌شود، اما داستان نویس کم استعداد با تلاش بی وقفه می‌تواند قدرت خود را برای نوشتن افزایش دهد و داستان نویس مطرحی شود. همین عنصر «تلاش» است که به مثابه صافی عمل می‌کند و کسی را که رهرو این راه نیست، کنار می‌زند و در پایان، تنها عده اندکی به مقصد می‌رسند. هنرجوی داستان نویسی باید زیاد بنویسد و دوچندان هم بخواند.

این خواندن از مطالعه آثار داستانی - که آسان‌تر است - تا کتاب‌ها و مقالات نظری را شامل می‌شود - که جذابیت داستان را ندارد و تلاش بیشتر و بخش درخور توجهی از توان حفظ و یادگیری هنرجو را به کار می‌گیرد. اساسا نوشتن به قول معروف، عرق ریزیِ روح است و انرژی زیادی از نویسنده می‌طلبد؛ به ویژه اگر بخواهیم هنرمندانه بنویسیم و اثر هنری (داستان و رمان) بیافرینیم. هنرجویی که تصور کند ظرف چند ماه یا یکی دو سال نویسنده می‌شود، بعد مدتی متوجه سختی و طولانی بودن راه می‌شود و اگر رهرو نباشد، بی تردید آموختن داستان نویسی را کنار می‌گذارد.

چنین شخصی در نهایت تا پایان دوره اول با کلاس همراه خواهد بود و بعد می‌رود دنبال علایق دیگرش. مشکل دیگر عاشق نبودن است! هنرِ نوشتن عشق می‌خواهد و صِرف جاه طلبی از هنرجو نویسنده نمی‌سازد! او باید بداند که علاوه بر زحمت فراوان، مشکلاتی، چون خشکیدن گهگاه قلم و افسردگی و ... چشم انتظار اوست و تنها با دلدادگی برای داستان است که می‌تواند بر این بازدارنده‌ها چیره شود و چنین کسانی که هم زحمت کشِ عرصه داستان باشند و هم عاشق آن، زیاد نیستند!

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
تست آنلاین کرونا
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}