ترامپ تصمیم حمله به ونزوئلا را انکار کرد | درخواست تسلیحات نظامی کاراکاس از مسکو گزارشگر سازمان ملل: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل است دیپلمات ایرانی: نقش اسرائیل در تحولات جاری سودان باید جدی گرفته شود فیدان: ترکیه میزبان نشست وزرای کشور‌های اسلامی درمورد غزه خواهد بود غزه، لبنان ‌و موضوع هسته‌ای محور گفت‌وگوی عراقچی و همتای مصری سازمان ملل: حملات آمریکا به مظنونان قاچاق مواد مخدر غیرقانونی است تخت روانچی: هر مذاکره‌ای که نتایجش از قبل مشخص شده باشد، بی معنا است مقام روس: مسکو همیشه آماده انجام آزمایش هسته‌ای است شیخ نعیم قاسم: واشنگتن تجاوزات اسرائیل را توجیه می‌کند | آمریکا هیچ‌گاه میانجی صادق و بی‌طرفی نبوده است معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند خودسوزی یک نظامی صهیونیست (۹ آبان ۱۴۰۴) توقیف شناور حامل ۲۴۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس (۹ آبان ۱۴۰۴) نماینده مجلس: قطع یک‌باره یارانه سه دهک، اشتباه است رابرت مالی: اسرائیل قادر به مقابله با موشک‌های ایران نبود | به نظر می‌آید ترامپ مصمم است که به توافقی با ایران دست بیابد وزارت اقتصاد مامور ساماندهی مدیریت مرزها شد آیت‌الله علم‌الهدی: آمریکا هیچ‌گاه به دنبال دوستی با ایران نیست| عبرت دشمنی آمریکا با ایران باید به نسل‌های بعد منتقل شود پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴) انصارالله: به یک جنایتکار اجازه تهدید یمن را نمی‌دهیم ۱۳۰ پهپاد اوکراینی فقط در یک شب سرنگون شدند (۹ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۱۰ هزار نظامی صهیونیست در جنگ غزه کشته و زخمی شدند ترامپ به دموکرات‌ها حمله کرد ادعای آمریکا درباره توافقنامه چارچوب دفاعی ۱۰ ساله با هند یک بالگرد در مزرعه‌ای در شمال انگلیس سقوط کرد (۹ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سه کشور اروپایی در واکنش به اقدام جدید برجامی ایران بیانیه مشترک صادر کردند

  • کد خبر: ۱۳۸۲۳
  • ۱۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۴
سه کشور اروپایی در واکنش به اقدام جدید برجامی ایران بیانیه مشترک صادر کردند
وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس با صدور بیانیه‌ای مشترک از اقدام ایران در غنی‌سازی اورانیوم در فردو ابراز نگرانی کردند.
به گزارش شهرآرانیوز، وزرای خارجه سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس بدون توجه به عدم پایبندی به تعهداتشان در برجام با صدور بیانیه‌ای مشترک از اقدام ایران در غنی‌سازی اورانیوم در فردو ابراز نگرانی کردند.

در این بیانیه اقدام اخیر ایران در فردو به منزله تسریع روند فاصله گرفتن تهران از تعهداتش ذیل برجام خوانده شده است.

کشور‌های اروپایی در این بیانیه ضمن اینکه از ایران خواسته‌اند تمامی آنچه اقدامات «ناسازگار با برجام» خوانده شده را به عقب برگرداند، بر اهمیت اجرای کامل و موثر برجام از سوی همه طرف‌ها تاکید کرده‌اند!

در بیانیه سه کشور اروپایی همچنین بر استفاده از تمامی مکانیسم‌های موجود در برجام از جمله مکانیسم حل و فصل اختلافات برای حل و فصل مسائل مربوط به اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران تاکید شده است.

این سه کشور درعین حال مدعی شدند تمام توان خود را برای حفظ توافقنامه هسته‌ای و فعال کردن سازوکار‌های مندرج در آن به کار خواهند گرفت.

ساعتی پیش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود اعلام کرده بود ایران از تاریخ ۹ نوامبر اقدام به غنی‌سازی اورانیوم در سایت فردو کرده است.

 کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین نیز از انتشار گزارش جدید آژانس از راستی‌آزمایی اجرای برجام خبر داده بود.

در این گزارش آمده است ایران غنی سازی یو اف شش را در فردو آغاز کرده و سطح غنی سازی ایران نیز به چهار و نیم درصد رسیده است. میزان ذخایر اورانیوم غنی شده ایران نیز تا تاریخ ۳ نوامبر، ۳۷۲.۳ کیلوگرم اعلام شده است.

گزارش آژانس همچنین اذعان می‌دارد که ایران سانتریفیوژ‌های جدید را نیز برابر اعلام اخیر خود نصب کرده است.

گفتنی است؛ اروپایی‌ها در حالی مدعی تضعیف برجام از سوی ایران هستند که پس از خروج آمریکا از برجام، صرفا بیانیه صادر کردند و تنها یک سازوکار مالی به نام اینستکس را رونمایی کردند که حتی با اجازه خواهی آن‌ها از آمریکا، قابلیت اجرا هم پیدا نکرد. مسئولان ایرانی اعلام کرده اند با وجود اینکه پس از گذشت بیش از یک سال از نقض آشکار برجام توسط آمریکا و با وجود اینکه بر اساس مفاد برجام، حق اقدام متقابل برایش محفوظ بود، صبر استراتژیک پیشه کردند تا حسن نیت خود را نشان دهند؛ اما در عمل فقط شاهد گستاخی و تهاجم بیشتر تروریسم اقتصادی آمریکا و سکوت همراه با رضایت اروپا بوده‌اند؛ از این رو، کشورمان تصمیم گرفت وفق بند ۳۶ برجام، پاسخ نقض آشکار برجام از سوی طرف مقابل را با کاهش محدود سطح تعهدات خود بدهد.
 
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->