دستیار اجتماعی پزشکیان: کشوری که شکست نخورده مذاکره می‌کند استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: اکوسیستم نوآوری به کمک حل مشکلات استان بیاید| جهادکشاورزی در حوزه تغییر الگوی کشت وظیفه خود را به خوبی انجام نداده است یارانه بنزین را روی قیمت خودرو یکجا گرفته‌اید پوتین و کیم درباره مذاکرات آتی با ترامپ گفت‌و‌گو کردند جولان پهپاد یمنی، ایلات اسرائیل را به وحشت انداخت پوتین: تورم در روسیه به ۶ الی ۷ درصد خواهد رسید حمله هوایی اسرائیل به بندر الناقوره لبنان | دو نفر مجروح شدند (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) آخرین اخبار از وضعیت سلامتی حجت‌الاسلام علوی | روند درمان توسط پزشکان مجرب پیگیری می‌شود پزشکیان به ارمنستان سفر می‌کند (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) روسیه از عملیات ضد صهیونیستی یمن تلویحا حمایت کرد آیا ادارات زنجان فردا چهارشنبه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ادارات همدان در روز چهارشنبه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل شد رئیس جمهور: پزشکان از قالب‌های محدود خارج شوند عملیات تروریستی در عراق علیه مراسم اربعین خنثی شد (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) خبرنگاران، صاحبخانه می‌شوند | دولت تعاونی‌های مسکن خبرنگاری تشکیل می‌دهد آنچه باید از رستاخیز، مدرن‌ترین موشک بالستیک ایران بدانید بندر اشغالی ایلات مورد حمله پهپادی یمن قرار گرفت (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) موضع گیری جدید بن سلمان درباره غزه اژه‌ای: کوچکترین سیاهی و لکه‌ای در قوه قضائیه برجسته می‌شود القسام نیرو‌های اسرائیلی در شهر غزه را هدف قرار داد یک سرکرده‌ ارشد داعش در عراق کشته شد آیت الله علم الهدی: رانت‌خواری و واردات بی‌رویه، معیشت کشاورزان را تهدید می‌کند | ضرورت احیای روحیه جهادی در جهاد کشاورزی خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی: خدمات دهه پایانی صفر باید هر سال نوآورانه‌تر و با کیفیت‌تر ارائه شود امیر سرلشکر موسوی: نیرو‌های مسلح آفریقای جنوبی می‌توانند از تجربیات سپاه پاسداران بهره‌مند شوند وزیر کشور: تاکنون ۳.۴ میلیون زائر از مرز‌های کشور خارج شده‌اند بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۴۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۴ استان کشور با دستور پزشکیان فرانسه در واکنش به ادامه جنگ غزه ویزای کار پرسنل امنیتی خطوط هوایی رژیم اشغالگر را تمدید نکرد
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون صنایع مجلس: با عرضه خودرو در بورس با سازوکار فعلی مخالفیم

  • کد خبر: ۱۴۳۲۵۴
  • ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۶
رئیس کمیسیون صنایع مجلس: با عرضه خودرو در بورس با سازوکار فعلی مخالفیم
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما با عرضه خودرو در بورس با شرایط کنونی قطعا مخالف هستیم، زیرا از یک سو تقاضا بسیار بوده و از سوی دیگر عرضه بسیار محدود و کم است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی طاهری درباره وضعیت بازار خودرو، گفت: چند عامل موجب شده که قیمت خودرو افزایش یابد در واقع یکی از این عوامل نحوه نگرش مردم به خودرو  است که اکنون خودرو به کالایی سرمایه‌ای تبدیل شده است به این معنا که همان‌گونه که برای حفظ ارزش پول، به بازار دلار بیش از نیاز فشار وارد می‌شود، بازار خودرو نیز متحمل این فشار شده یعنی میزان تقاضا در بازار خودرو به دلیل تیراژ تولید کم طی سال‌های گذشته و جهش ارز افزایش یافته است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: راهکار رفع این مشکل در بلندمدت مباحث اقتصادی، مدیریتی و افزایش تیراژ تولید داخل است، اما باید به این نکته توجه کنیم که اگر به دنبال کاهش تب بازار خودرو ظرف چند هفته هستیم، باید میران عرضه خودرو به بازار متناسب با عطش و تقاضا شود. اثر روشی که دولت برای واردات خودرو‌های خارجی به کارگرفته، با توجه به اینکه واردات ۴ سال گذشته متوقف بوده حداقل یک سال بعد خود را نشان می‌دهد، زیرا باید فرآیند سفارش، تولید خودرو و حمل آن طی شود؛ حتی ممکن است ۱۰۰ هزار دستگاه خودرویی که برای واردات پیش‌بینی شده زودتر از ۶ ماه نیز وارد نشود.

طاهری با اشاره به راهکار لازم برای ایجاد تناسب در عرضه و تقاضا، توضیح داد: راهکار رفع این مشکل آن است که بتوان طی ۱ تا ۲ هفته از خودرو‌های موجود در مناطق آزاد و خودرو‌های دست دوم ۳ تا ۵ سال کارکرده حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دستگاه وارد کنیم. قیمت برخی از این خودرو‌ها یک دهم بهای خودروی نو همان مدل است در واقع اگر این خودرو‌ها در کنار تولید داخل وارد بازار شوند در وهله نخست سقف خودرو‌های گران‌قیمت کاهش می‌یابد و از سوی دیگر عرضه به بازار نیز بیشتر می‌شود؛ البته توصیه ما در بلندمدت به کارگیری این راهکار نیست، اما با توجه به عطشی موجود به نظر می‌رسد با شروع این اقدام پس از چند هفته عطش از بین رود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره عرضه خودرو در بورس کالا، تصریح کرد: ما با عرضه خودرو در بورس با شرایط کنونی قطعا مخالف هستیم، زیرا از یک سو تقاضا بسیار بوده و از سوی دیگر عرضه بسیار محدود و کم است و با مدیریت این موضوع توسط عرضه‌کننده (یعنی تولیدکننده)، سود ناشی از آن به جیب تولیدکننده می‌رود. یا باید عرضه خودرو در بورس متوقف شود که ما به دنبال این هستیم که خودرو‌های داخلی به هیچ وجه در بورس عرضه نشوند یا اگر به هر دلیلی این خودرو‌ها عرضه می‌شوند، سود مازاد بر سود و قیمت معقول خودرو‌ها باید به جیب دولت رود، زیرا با این روش انگیزه افزایش قیمت خودرو در بورس کالا توسط تولیدکننده از بین می‌رود در واقع با این سازوکار  تولیدکننده انگیزه‌ای برای مهندسی قیمت خودرو در بورس نخواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->