رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

روال دریافت «بیمه بیکاری» از تامین اجتماعی چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۴۳۶۲۴
  • ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۹
روال دریافت «بیمه بیکاری» از تامین اجتماعی چگونه است؟
عضو هیأت مدیره کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار گفت: در مورد آرای دیوان، سازمان تأمین اجتماعی سلیقه‌ای رفتار می‌کند؛ آنجا که به نفع اوست این آرا را اجرایی می‌کند و آنجا که به ضررش است آن را کنار می‌گذارد یا با تأخیر آن را اجرایی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، اوایل تیرماه امسال در پیِ شکایتی که در دیوان عدالت اداری مطرح شد، هیئت عمومی دیوان شرط ارائه‌ی نامه‌ی عدم نیاز از سوی کارفرما را برای برقراری مقرری بیمه بیکاری حذف کرد. این شرط برای کارگرانِ بیکار شده مشکلاتِ بسیاری ایجاد می‌کرد به طوریکه اگر کارفرما راضی به دادنِ نامه‌ی عدم نیاز به کارگر نمی‌شد، کارگر مجبور بود درخواست بازگشت به کار بدهد و در آن صورت اگر کارفرما با ورود کارگر به کارگاه مخالفت می‌کرد، برای سازمان غیرارادی بودنِ بیکاریِ کارگر محرز و در نهایت کارگر مشمول دریافتی بیمه بیکاری می‌شد. 

این پروسه‌ی طولانی و البته اضافی که زمانِ دریافتِ بیمه بیکاری را برای کارگرِ اخراج شده سخت و طولانی می‌کرد قرار بود با رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری برداشته شود، اما به گفته‌ی کارگران و برخی از وکلای روابط کار، سازمان تأمین اجتماعی از این رأی دیوان تبعیت نمی‌کند. 

محسن باقری (عضو هیأت مدیره کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار) در خصوص عدم توجه تأمین اجتماعی به رأی دیوان عدالت اداری می‌گوید: در مورد پرداخت بیمه بیکاری، سازمان تأمین اجتماعی رویه‌ی خاص خود را دارد. قبلا هم تأمین اجتماعی تفاهمنامه‌ی سال ۸۴ را با وزارت کار امضا کرد که طبق این تفاهم‌نامه دریافتِ بیمه بیکاری دشوارتر شد. بر خلاف قانون بیمه بیکاری که شش ماه سابقه‌ی بیمه‌پردازی را برای گرفتن بیمه بیکاری کافی می‌دانست در این تفاهمنامه شرط یک سال بیمه‌پردازی در آخرین کارگاه ملاک قرار گرفت. 

وی در خصوص مشکلاتِ کارگران برای دریافتِ بیمه بیکاری گفت: بار‌ها اتفاق افتاده که کارفرما به دلیلِ مشکلی که با کارگر دارد یک ماه فاصله بین بیمه کارگر می‌اندازد این درحالیست که کارفرما اجازه ندارد سابقه‌ی بیمه کارگر را مخدوش کند و دادن لیست خلاف به سازمان جرم است، اما کارفرما می‌تواند با این کار امکانِ گرفتنِ بیمه بیکاری را از کارگر بگیرد و یا مسیر او را دشوارتر کند. 

باقری بیان کرد: حتی گاهی کارگر تمام مراحلِ دریافتِ بیمه بیکاری را طی می‌کند و پرونده‌اش تکمیل می‌شود، اما کارفرما یک ماه حق بیمه‌ی اضافه رد می‌کند و این باعث می‌شود پرونده‌ی کارگر به هم بخورد و کارگر برای گرفتنِ بیمه بیکاری با مشکل مواجه و مجبور شود روندی اضافه طی کند. 

این فعال کارگری ادامه داد: گاهی نیز کارگر را بعد از بیکاری دعوت به کار می‌کنند و به او وعده و عید می‌دهند، اما در نهایت اجازه نمی‌دهند کارگر به کار برگردد که در این صورت مدت زمانِ یک ماهه بعد از بیکاری برای گرفتنِ بیمه بیکاری از بین می‌رود و کارگر نمی‌تواند به حق خود برسد. 

باقری تأکید کرد: با وجود اینکه کارگران گاهی برای دریافتِ بیمه بیکاری با کارفرمای خود به مشکل می‌خورند و کارفرما با ترفند‌هایی می‌تواند مانع گرفتنِ این حق شود و یا مسیر کارگر را دشوار کند، سازمان تامین اجتماعی در مقابل آرایی که از سوی دیوان به نفع کارگران می‌آید مقاومت می‌کند. 

وی ادامه داد: همین اتفاق در مورد مدتِ مرخصیِ زایمان نیز افتاد. افزایش مدت زمان مرخصی زایمان به ۹ ماه، با تاخیر چندساله از سوی سازمان اجرا شد. 

عضو هیأت مدیره کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار در پایان گفت: در مورد آرای دیوان، سازمان تأمین اجتماعی سلیقه‌ای رفتار می‌کند؛ آنجا که به نفع اوست این آراء را اجرایی می‌کند و آنجا که به ضررش است آن را کنار می‌گذارد و یا با تأخیر آن را اجرایی می‌کند. متأسفانه به نظر می‌رسد سازمان تامین اجتماعی در مورد نامه‌ی‌عدم نیاز هم اینگونه رفتار کرده است.

منبع:ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->