فیلم بازی را بکش برگزیده جشنواره آسیایی دانانگ شد طرح کاریکاتوریست مشهور عرب از حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) + عکس ترجمه قدیمی‌ترین مقتل امام علی (ع) پس از ۳۰ سال بازنشر شد پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز قلم رشد فروش سینما با پایان تجاوز اسرائیل به خاک ایران + جدول فروش نوید محمدزاده حساب اینستاگرامی خود را حذف کرد + عکس رویدادی برای ظهور استعدادها | گزارشی از اولین پیچینگ انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد +فیلم اثر متفاوت محمود آزادنیا نقاش مشهدی برای ایران + عکس فراخوان جشنواره تئاتر اقتباس منتشر شد اجرای سوگوارانه حامد همایون در «خیمۀ هنر» سرنوشت فصل دوم سریال «وحشی» در هاله‌ای از ابهام حضور سلبریتی‌ها در هیئت‌های عزاداری محرم + عکس کتاب «میشل عزیز» منتشر شد سریال «زنجیره» در راه نمایش خانگی تاریخ اکران فیلم «زن و بچه» سعید روستایی تغییر کرد فیلم‌های سینمایی تلویزیون در روز‌های عزای سالار شهیدان (ع) (۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) + زمان پخش تولید ۷ مستند جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در مرکز نهضت جواد قارایی: «اینترنشنال» زبان کثیف رژیم اسرائیل است
سرخط خبرها

«حقیقت و وجودِ» ژان پل سارتر به کتابفروشی‌ها رسید

  • کد خبر: ۱۴۵۲۰۶
  • ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵
«حقیقت و وجودِ» ژان پل سارتر به کتابفروشی‌ها رسید
کتاب «حقیقت و وجود» نوشته ژان پل سارتر با ترجمه شروین اولیایی راهی بازار نشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کتاب «حقیقت و وجود» نوشته ژان پل سارتر به‌تازگی با ترجمه شروین اولیایی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب سال ۱۹۸۹ توسط انتشارات گالیمار منتشر شده است.

بین نوشته‌های دوران پختگی سارتر که پس از مرگش منتشر شدند، این‌کتاب تنها نوشته‌ای است که یک متن کامل محسوب می‌شود. هدف سارتر از نوشتن این‌رساله، ارزیابی نقشِ ایده حقیقت در بین‌الاذهانیت انسان‌هاست.

کتاب «حقیقت و وجود» تلاشی برای بنیاد گذاشتن نوعی اخلاق بر پایه هستی‌شناسی سارتر است. او در این‌کتاب با تکیه بر تفسیر هایدگر از مفهوم یونانی «آلثیا» یا حقیقت به مثابه ناپوشیدگی، تلاش دارد امکان‌ها و شرایط ناپوشیده‌سازی حقیقت توسط عمل آزاد انسانی را تبیین و مسئولیت انسان در قبال حقیقت و تاریخ را تحلیل و بررسی کند.

درباره حضور و تاثیر هایدگر در این‌کتاب، باید بگوییم سارتر ترجمه کنفرانسی از این‌فیلسوف آلمانی را که با عنوان «درباره ذات حقیقت» منتشر شده بود، خواند و متن مذکور محرکی شد تا سارتر دریافت خود را از مفهوم حقیقت بنویسد. «حقیقت و وجود» پس از مرگ سارتر با کوشش آرلت الکایم دخترخوانده سارتر گردآوری و منتشر شد. سارتر در دفتر دست‌نویس خود صفحات سمت چپ را خالی گذاشته بود و در مواردی، در این‌صفحات توضیحاتی را متناظر با صفحات سمت راست نوشته بود.

کتاب پیش‌رو، به‌جز متن «حقیقت و وجود»، این‌بخش‌ها را هم دارد: یادداشت مترجم، پیش‌درآمد، و سپس پس از متن اصلی، ضمیمه و واژه‌نامه فرانسه به فارسی.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

گفتم که هستی شرط وجودِ برای-خود بوده است و این حقیقت دارد. اما دو طریق برای شرط بودن وجود دارد. یکی علّی است: الف شرط ب است، زیرا یا آن را ایجاد کرده است یا اگر الف را وضع کنم، ب لزوما به دنبال آن می‌آید. اما نوع دیگر بالکل متفاوت است. وقتی می‌گویم در-خود برای برای-خود ضروری است، منظورم این نیست که در-خود است که آگاهی را تولید می‌کند (دست‌کم [نه]در-خودی که روبه‌روی آن است)، بلکه منظورم صرفا این است که آگاهی خودش را آگاهی نمی‌سازد مگر از طریق آشکارسازی در-خود. حال آن‌که آگاهی، از آن‌جا که آزاد است، هستی‌ای است که «برای...» از طریق آن به جهان می‌آید (غایت‌مندی). آگاهی برای ... است، اما هر یک از طرح‌هایش صرفا بر بنیان آشکارسازی تحقیق‌گر هستی انجام می‌شود، چون به واسطه این آشکارسازی است که آگاهی وجود دارد. بنابراین، آگاهی آشکار می‌سازد تا وجود داشته باشد؛ و در درجه دوم، از آن‌جا که هر عملی حاوی نوعی آشکارسازی است، آگاهی آشکار می‌سازد تا اهداف خود را وضع کند. بنابراین، آشکارسازی وسیله وجود آگاهی است و نیز، در درجه دوم، وسیله تمام وسیله‌هاست.

این‌کتاب با ۱۳۴ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۴۸ هزار تومان منتشر شده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->