ترامپ درپی تنش با ایلان ماسک، خودروی تسلای قرمزرنگش را می‌فروشد ابراز خوش‌بینی مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بازگشت رئیس مجلس و هیئت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل تاکید کرد مسلح شدن گروه نزدیک به داعش در غزه توسط نتانیاهو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با جولانی دیدار کرد مراسم برائت از مشرکین برگزار شد | درخواست حجاج بیت الله الحرام بر تحریم رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شمار شهدای خبرنگار در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۲۵ نفر رسید پنتاگون درباره شکست آمریکا در یمن تحقیق می‌کند سفیر ایران در روسیه: پوتین به زودی به تهران سفر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت‌الله الحرام | دولت‌های مسلمان باید همه راه‌های کمک‌رسانی به رژیم صهیونی را مسدود کنند عراقچی: جزئیات مذاکرات هسته‌ای محرمانه است | پیشنهاد آمریکا در حال بررسی است (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) مقاومت سوریه مسئولیت حمله به جولان اشغالی را برعهده گرفت
سرخط خبرها

رافائل گروسی: امیدوارم به تهران سفر کنم

  • کد خبر: ۱۴۶۲۵۳
  • ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸
رافائل گروسی: امیدوارم به تهران سفر کنم
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد که برای بهبود روابط با ایران و تنظیم دوباره این روابط بر مبنای اعتماد به تهران سفر کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با کریستین امانپور خبرنگار شبکه سی‌ان‌ان اظهار داشت: امیدوارم که بتوانم به ایران سفر کنم و رابطه‌ای مبتنی بر اعتماد را که در این برهه زمانی در حال تزلزل است، دوباره تنظیم کنم.

وی در این مصاحبه که بیشتر به موضوع تعیین نقاط امن هسته‌ای در اوکراین به دلیل جنگ با روسیه اختصاص داشت برای توجیه این‌که چرا نهایی کردن این مساله چندین ماه زمان برده است به  موضوع هسته‌ای ایران اشاره کرد وگفت: همان‌طور که خود شما سال‌هاست این موضوع را دنبال می‌کنید، این گونه مسائل به‌ویژه باتوجه به پیش زمینه‌های سیاسی زمان‌بر بوده و مدام در حال تغییر است.

وی ادامه داد: در اینجا، مساله جلوگیری از اشاعه تسلیحات  هسته‌ای و اطمینان حاصل کردن از صلح‌آمیز باقی ماندن برنامه هسته‌ای ایران است. به‌طور قطع، وقتی شما این موضوع را با موضوعات دیگر همچون حقوق بشر در ایران مقایسه می‌کنید که البته در حوزه وظایف من نیست، ما نیز نگرانی‌هایی داریم؛ چراکه ممکن است علیه راه‌حل‌های سیاسی ما عمل کند.

مدیرکل آژانس اتمی افزود: انتظار من این است که شاهد تعاملات بیشتر ایران با آژانس باشم. این روابط در ماه‌های اخیر دشواری‌هایی داشته است و ما پاسخ‌های مورد نظر خود را از ایران دریافت نکرده‌ایم.

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که بتواند برای تنظیم دوباره روابط مبتنی بر اعتماد با ایران به این کشور سفر کند.

گروسی در پاسخ به این سوال که اگر تمام طرف‌ها خواهان بازگرداندن برجام هستند، در شرایطی که شما نگران ظرفیت غنی‌سازی ایران هستید، چرا بازگشت ایران به برجام تا این اندازه به درازا کشیده است؟ گفت: بله، یکی از نگرانی‌های ما این است که مذاکرات در این زمینه با سرعتی که مورد انتظار ماست، پیشرفت نمی‌کند. ایران در حال توسعه و به کار بردن پیشرفته‌ترین نسل سانتریفیوژها و افزایش سطح غنی‌سازی خود تا 60 درصد است که همان‌طور که می‌دانید به اورانیوم 90 درصد مورد نیاز برای ساخت سلاح بسیار نزیک است.

وی ادامه داد: این‌ها عواملی هستند که من به همکاران ایرانی خود نیز گفته‌ام، موجب پیچیده‌تر شدن شرایط در گذر زمان شده است. این موضوع دیگران را نگران و کار را برای ما هم دشوارتر می‌کند؛ چراکه نظارت ما به دلیل قطع ارتباط با برخی از دوربین‌ها و سیستم‌های‌مان در ایران کاهش یافته است.

رئیس دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل همچنین گفت: به همین دلیل است که من معتقدم ما باید در بالاترین سطح سیاسی ممکن بنشینیم و صادقانه صحبت و توافق کنیم که این وضعیت دیگر نمی‌تواند به شکلی که در حال حاضر هست، ادامه داشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال که حل موضوع مربوط به اوکراین و به‌علاوه ایران چقدر زمان خواهد برد؟ اظهار داشت: موضوع اوکراین ممکن است هر لحظه حل‌وفصل شود اما درباره ایران باید بگویم که شرایط متفاوت است؛ زیرا پیش از هر چیز نباید فراموش کنیم که ایران سلاح هسته‌ای ندارد اما مهم این است که آن‌ها مجددا در مسیر درست تعامل کنند، چیزی که اکنون شاهد آن نیستیم. به هر حال، هر دو موضوع نگران کننده است و من اطمینان می‌دهم که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه هسته‌ای در اوکراین و اشاعه تسلیحات هسته‌ای در ایران تلاش می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->