ارثیه افراد مجرد به چه کسی می‌رسد؟ مرگ ۴ نفر برای نجات یک گوسفند ! جزئیات سقوط مرگبار غلتک در جاده هراز و مرگ دو خواهر شالیکار + تصویر مصدومیت یک جنگلبان هنگام آبرسانی به حیوانات در بردسکن خراسان رضوی (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) خراسان رضوی، بنیان‌گذار پویش ملی «باسواد ۱۴۰۴» | اعلام آثار برگزیده در ۷ دی‌ماه ۱۴۰۴ زلزله، کازرون در استان فارس را لرزاند (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان در مشهد توزیع ۴۰ میلیارد تومان بسته تحصیلی بین دانش‌آموزان نیازمند خراسان رضوی اساسنامه مدرسه مجازی توسط وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شد حدود ۸۲ درصد خودکشی‌ها در سنین زیر ۵۰ سال رخ می‌دهد افزایش مصرف محصولات دخانی الکترونیکی در جامعه دستگیری ۱۲ سرشاخه یک شرکت هرمی در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) وزیر آموزش‌وپرورش خبر داد: هزار مدرسه در حال ساخت برای توسعه عدالت آموزشی از انفجار چاه‌ها تا فروپاشی سفره‌ها دانستنی هایی درباره انواع پنیر و  کاربرد آن‌ها  در رژیم غذایی روزانه مان | پنیر خودت را  بردار کمبود این ۷ ویتامین شما را دربرابر ویروس‌ها بی‌دفاع می‌کند چرا باید بادام را به صبحانه کودکان اضافه کنیم؟ مشکلات چشمی دوره سالمندی را بیشتر بشناسیم وزیر آموزش و پرورش: ساخت هزار مدرسه در دستور کار وزارت است هشدار درباره استفاده از ماده محکم کننده در کاشت ناخن رشد آمار ۳ درصدی رتبه‌آوری دانش‌آموزان ۴ دهک اول در کنکور کلاهبرداری با هویت بازیگر معروف | همسر سابق در دام پلیس فتا صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید بارش در شمال کشور (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) سرویس رایگان مدارس برای دانش‌آموزان استثنائی واکنش آموزش و پرورش به طرح مجلس برای ورود کودکان به مدرسه از ۵ سالگی نامه کانون‌های بازنشستگان آموزش و پرورش به رئیس جمهور: با ادغام صندوق فولاد در صندوق بازنشستگی کشوری مخالفیم شهروندان مشهدی به هشدار خودمراقبتی محیط زیست توجه کنند (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ انجام شد
سرخط خبرها

چه کنیم که در طول روز خواب آلوده نباشیم

  • کد خبر: ۱۴۷۸۹۷
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
چه کنیم که در طول روز خواب آلوده نباشیم
محققان دریافتند با سه عامل مهم ورزش، خواب مناسب و کافی شبانه و صرف صبحانه سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده و قند محدود می‌توانید احساس بی‌حالی را از خود دور کنید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان عنوان کردند گیجی صبحگاهی پیامدهای اجتماعی عمده‌ای را سبب می‌شود که هر سال میلیاردها دلار هزینه از دست‌دادن بهره‌وری را به همراه دارد.

در این تحقیق محققان دوقلوهای همسان و غیرهمسان را بررسی کردند تا تاثیر ژن‌ها را از محیط و رفتار جدا کنند. آنان دریافتند راز هوشیاری نسخه‌ای سه‌بخشی است که به ورزش قابل‌ توجه در روز قبل، خواب مناسب و کافی شبانه و خوردن صبحانه‌ای سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده و قند محدود بستگی دارد.

محققان همچنین دریافتند که پاسخ سالم کنترل شده قند خون پس از خوردن صبحانه کلید بیدار شدن موثرتر است.

رافائل والات، از محققان دانشگاه کالیفرنیا و اولین نویسنده این مطالعه، می‌گوید: همه‌ این‌ موارد تاثیر منحصربه‌فرد و مستقلی دارد.

گیجی صبحگاهی چیزی بیش از یک مورد آزاردهنده است که عواقب اجتماعی بسیاری دارد؛ بسیاری از تصادفات رانندگی، آسیب‌های شغلی و بلایای عظیم در مقیاس بزرگ توسط کسانی ایجاد می‌شود که نمی‌توانند خواب‌آلودگی را رها کنند. هر سال میلیاردها دلار هزینه در کشورهای توسعه‌یافته از طریق از دست دادن بهره‌وری، افزایش استفاده از مراقبت‌های بهداشتی و غیبت از کار هزینه می‌شود.

از تصادفات رانندگی گرفته تا حوادث ناشی از کار، هزینه خواب‌آلودگی کشنده است.

دانشمندان اظهار کردند: ما باید درک کنیم که چگونه به جامعه کمک کنیم تا مردم بهتر از خواب بیدار شوند و به کاهش هزینه‌های مرگبار مبارزه فعلی جامعه برای بیدار شدن موثر هر روز کمک کنیم.

محققان به مدت ۲ هفته به شرکت‌کنندگان وعده‌های غذایی آماده با نسبت‌های متفاوتی از مواد مغذی موجود دادند تا دریابند که چگونه بدن به رژیم‌های غذایی مختلف پس از بیدار شدن از خواب واکنش نشان می‌دهد. بدترین نوع صبحانه به‌ طور متوسط حاوی مقادیر زیادی قند ساده بود که با ناتوانی در بیدار شدن موثر و حفظ هوشیاری همراه بود. هنگامی که این صبحانه حاوی قند داده شد، شرکت‌کنندگان با خواب‌آلودگی مقابله کردند.

محققان اظهار کردند: همه می‌دانیم که رژیم‌ غذایی سرشار از قند علاوه بر اینکه برای خواب مضر خواهد بود، برای سلول‌های مغز و بدن شما سمی است بلکه فراتر از این اثرات مضر بر خواب، مصرف مقادیر زیاد قند در صبحانه و افزایش قند خون پس از هر نوع وعده‌ی صبحانه، به‌ طور قابل‌ توجهی توانایی مغز شما را برای بازگشت به هوشیاری بعد از بیداری کاهش می‌دهد.

علاوه بر رژیم غذایی، خواب کافی و انجام ورزش نیز تاثیر بسیاری در هوشیاری صبحگاهی افراد داشت. مقایسه داده‌ها بین دوقلوهای همسان و غیرهمسان نشان داد که ژنتیک تنها نقشی جزئی و ناچیز در هوشیاری روز بعد دارد و حدود ۲۵ درصد از تفاوت‌ها را بین افراد توضیح می‌دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->