ثبت ۶۹ فوتی در تصادفات جاده‌ای استان‌های مرزی اربعین تکلیف امتحانات معوق دانشگاه‌ها مشخص شد | زمان آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴ اعلام شد خواستگار قلابی با کلاهبرداری ۲۵ میلیارد ریال دستگیر شد علت شنیده شدن صدای انفجار در بندرعباس چه بود؟ (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) چهارمین سال تنش آبی در مشهد | مدیرکل آبفای مشهد: رسانه‌ها در مدیریت مصرف نقش کلیدی داشتند فوت بیش از ۱۰ هزار نفر بر اثر غرق شدگی در ۱۰ سال گذشته تشکیل کانون‌های بهداشتی دامپزشکی خراسان رضوی تا پایان تابستان ۱۴۰۴ + فیلم هشدار به بدمصرف‌ها | قطع انشعاب آب در انتظار متخلفان مشهدی توصیه‌های مهم به زائران اربعین برای مراقبت از سمعک در برابر گرما راهنمای سلامت برای زائران پیاده اربعین این خوراکی‌ها را در تابستان مصرف نکنید کشف کارگاه تولید غیرمجاز قرص‌های متادون و ترامادول | یک نفر بازداشت شد (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) کاروان اربعین طب ایرانی راهی کربلا شد دستگیری شرور فراری معروف به «عنکبوت زرد» پس از ۶ سال تعقیب‌وگریز ۵۶ هزار پرونده جرایم سایبری در سال ۱۴۰۴ تشکیل شد| آمار‌های سرقت در کشور کاهشی است تمهیدات ویژه راه‌آهن برای اربعین | افزایش قطار‌ها و کاهش تأخیر‌ها ضارب دادستان رفسنجان دستگیر شد| زوایای پنهان پرونده در حال بررسی است (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) ثبت ۱۶۳ زمین‌لرزه در کشور | بوشهر و سمنان زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) آمار هولناک از خطر فرونشست زمین در محدوده ۴۶۵۰ بافت تاریخی خراسان رضوی دستگیری زنی که قصد قاچاق شیشه به اروپا داشت ! سلامت روان، مورد نیاز تمام رانندگان! دستگیری ۳ عضو کانون‌های شورشی گروهک منافقین در پاکدشت (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) دستگیری شرور معروف شرق تهران به‌اتهام قتل (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) توصیه‌های پزشکی برای پیاده‌روی اربعین افزایش ۱۵ درصدی شیر‌های اهدایی در بانک شیر مشهد چگونه به پوکی استخوان مبتلا نشویم؟ آیا دارو‌های گیاهی می‌توانند عوارض داشته باشند؟ خطر پنهان نوشابه‌های رژیمی برای سلامتی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم گرمای شدید در کشور؛ اهواز در آستانه ۵۰ درجه
سرخط خبرها

چه کنیم که در طول روز خواب آلوده نباشیم

  • کد خبر: ۱۴۷۸۹۷
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
چه کنیم که در طول روز خواب آلوده نباشیم
محققان دریافتند با سه عامل مهم ورزش، خواب مناسب و کافی شبانه و صرف صبحانه سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده و قند محدود می‌توانید احساس بی‌حالی را از خود دور کنید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان عنوان کردند گیجی صبحگاهی پیامدهای اجتماعی عمده‌ای را سبب می‌شود که هر سال میلیاردها دلار هزینه از دست‌دادن بهره‌وری را به همراه دارد.

در این تحقیق محققان دوقلوهای همسان و غیرهمسان را بررسی کردند تا تاثیر ژن‌ها را از محیط و رفتار جدا کنند. آنان دریافتند راز هوشیاری نسخه‌ای سه‌بخشی است که به ورزش قابل‌ توجه در روز قبل، خواب مناسب و کافی شبانه و خوردن صبحانه‌ای سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده و قند محدود بستگی دارد.

محققان همچنین دریافتند که پاسخ سالم کنترل شده قند خون پس از خوردن صبحانه کلید بیدار شدن موثرتر است.

رافائل والات، از محققان دانشگاه کالیفرنیا و اولین نویسنده این مطالعه، می‌گوید: همه‌ این‌ موارد تاثیر منحصربه‌فرد و مستقلی دارد.

گیجی صبحگاهی چیزی بیش از یک مورد آزاردهنده است که عواقب اجتماعی بسیاری دارد؛ بسیاری از تصادفات رانندگی، آسیب‌های شغلی و بلایای عظیم در مقیاس بزرگ توسط کسانی ایجاد می‌شود که نمی‌توانند خواب‌آلودگی را رها کنند. هر سال میلیاردها دلار هزینه در کشورهای توسعه‌یافته از طریق از دست دادن بهره‌وری، افزایش استفاده از مراقبت‌های بهداشتی و غیبت از کار هزینه می‌شود.

از تصادفات رانندگی گرفته تا حوادث ناشی از کار، هزینه خواب‌آلودگی کشنده است.

دانشمندان اظهار کردند: ما باید درک کنیم که چگونه به جامعه کمک کنیم تا مردم بهتر از خواب بیدار شوند و به کاهش هزینه‌های مرگبار مبارزه فعلی جامعه برای بیدار شدن موثر هر روز کمک کنیم.

محققان به مدت ۲ هفته به شرکت‌کنندگان وعده‌های غذایی آماده با نسبت‌های متفاوتی از مواد مغذی موجود دادند تا دریابند که چگونه بدن به رژیم‌های غذایی مختلف پس از بیدار شدن از خواب واکنش نشان می‌دهد. بدترین نوع صبحانه به‌ طور متوسط حاوی مقادیر زیادی قند ساده بود که با ناتوانی در بیدار شدن موثر و حفظ هوشیاری همراه بود. هنگامی که این صبحانه حاوی قند داده شد، شرکت‌کنندگان با خواب‌آلودگی مقابله کردند.

محققان اظهار کردند: همه می‌دانیم که رژیم‌ غذایی سرشار از قند علاوه بر اینکه برای خواب مضر خواهد بود، برای سلول‌های مغز و بدن شما سمی است بلکه فراتر از این اثرات مضر بر خواب، مصرف مقادیر زیاد قند در صبحانه و افزایش قند خون پس از هر نوع وعده‌ی صبحانه، به‌ طور قابل‌ توجهی توانایی مغز شما را برای بازگشت به هوشیاری بعد از بیداری کاهش می‌دهد.

علاوه بر رژیم غذایی، خواب کافی و انجام ورزش نیز تاثیر بسیاری در هوشیاری صبحگاهی افراد داشت. مقایسه داده‌ها بین دوقلوهای همسان و غیرهمسان نشان داد که ژنتیک تنها نقشی جزئی و ناچیز در هوشیاری روز بعد دارد و حدود ۲۵ درصد از تفاوت‌ها را بین افراد توضیح می‌دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->