حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

چه کنیم که در طول روز خواب آلوده نباشیم

  • کد خبر: ۱۴۷۸۹۷
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
چه کنیم که در طول روز خواب آلوده نباشیم
محققان دریافتند با سه عامل مهم ورزش، خواب مناسب و کافی شبانه و صرف صبحانه سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده و قند محدود می‌توانید احساس بی‌حالی را از خود دور کنید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان عنوان کردند گیجی صبحگاهی پیامدهای اجتماعی عمده‌ای را سبب می‌شود که هر سال میلیاردها دلار هزینه از دست‌دادن بهره‌وری را به همراه دارد.

در این تحقیق محققان دوقلوهای همسان و غیرهمسان را بررسی کردند تا تاثیر ژن‌ها را از محیط و رفتار جدا کنند. آنان دریافتند راز هوشیاری نسخه‌ای سه‌بخشی است که به ورزش قابل‌ توجه در روز قبل، خواب مناسب و کافی شبانه و خوردن صبحانه‌ای سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده و قند محدود بستگی دارد.

محققان همچنین دریافتند که پاسخ سالم کنترل شده قند خون پس از خوردن صبحانه کلید بیدار شدن موثرتر است.

رافائل والات، از محققان دانشگاه کالیفرنیا و اولین نویسنده این مطالعه، می‌گوید: همه‌ این‌ موارد تاثیر منحصربه‌فرد و مستقلی دارد.

گیجی صبحگاهی چیزی بیش از یک مورد آزاردهنده است که عواقب اجتماعی بسیاری دارد؛ بسیاری از تصادفات رانندگی، آسیب‌های شغلی و بلایای عظیم در مقیاس بزرگ توسط کسانی ایجاد می‌شود که نمی‌توانند خواب‌آلودگی را رها کنند. هر سال میلیاردها دلار هزینه در کشورهای توسعه‌یافته از طریق از دست دادن بهره‌وری، افزایش استفاده از مراقبت‌های بهداشتی و غیبت از کار هزینه می‌شود.

از تصادفات رانندگی گرفته تا حوادث ناشی از کار، هزینه خواب‌آلودگی کشنده است.

دانشمندان اظهار کردند: ما باید درک کنیم که چگونه به جامعه کمک کنیم تا مردم بهتر از خواب بیدار شوند و به کاهش هزینه‌های مرگبار مبارزه فعلی جامعه برای بیدار شدن موثر هر روز کمک کنیم.

محققان به مدت ۲ هفته به شرکت‌کنندگان وعده‌های غذایی آماده با نسبت‌های متفاوتی از مواد مغذی موجود دادند تا دریابند که چگونه بدن به رژیم‌های غذایی مختلف پس از بیدار شدن از خواب واکنش نشان می‌دهد. بدترین نوع صبحانه به‌ طور متوسط حاوی مقادیر زیادی قند ساده بود که با ناتوانی در بیدار شدن موثر و حفظ هوشیاری همراه بود. هنگامی که این صبحانه حاوی قند داده شد، شرکت‌کنندگان با خواب‌آلودگی مقابله کردند.

محققان اظهار کردند: همه می‌دانیم که رژیم‌ غذایی سرشار از قند علاوه بر اینکه برای خواب مضر خواهد بود، برای سلول‌های مغز و بدن شما سمی است بلکه فراتر از این اثرات مضر بر خواب، مصرف مقادیر زیاد قند در صبحانه و افزایش قند خون پس از هر نوع وعده‌ی صبحانه، به‌ طور قابل‌ توجهی توانایی مغز شما را برای بازگشت به هوشیاری بعد از بیداری کاهش می‌دهد.

علاوه بر رژیم غذایی، خواب کافی و انجام ورزش نیز تاثیر بسیاری در هوشیاری صبحگاهی افراد داشت. مقایسه داده‌ها بین دوقلوهای همسان و غیرهمسان نشان داد که ژنتیک تنها نقشی جزئی و ناچیز در هوشیاری روز بعد دارد و حدود ۲۵ درصد از تفاوت‌ها را بین افراد توضیح می‌دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->