حمیدرضا علیزاده در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: وظایف بهزیستی فقط محدود به مراکز نگهداری شبانهروزی نمیشود و ارائه خدمات توانبخشی در منزل و خدمات پرستاری و مددکاری در خانواده به توانخواهانی که از مراکز شبانهروزی ترخیص شدهاند یا همچنان به حمایتهای سرپایی نیازمندند، همواره در دستورکار قرار دارد.
وی ادامه داد: برخورداری ۷۸۶ نفر از توانخواهان بسترگرا از خدمات توانبخشی در منزل (از طریق ۲۱ مرکز ویزیت در منزل) با هدف تسهیل دسترسی افراد دارای معلولیت مناطق صعبالعبور به خدمات توانبخشی در دوران طلایی درمان و همینطور ارائه خدمات مراقبت در منزل و توانبخشی به ۴۱۵ نفر از توانخواهان فاقد مراقب مؤثر برای اطمینان از تأمین نیازهای اولیه آنان از طریق ۵ مرکز مراقبت در منزل از دیگر اقدامات این حوزه از ابتدای سالجاری تا کنون است.
علیزاده رضایی ضمن تأکید بر اینکه ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻮاده ﺑﺮ ﻣﯿﺰان رﺿﺎﯾﺘﻤﻨﺪی و ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ ﻣﻌﻠﻮﻻن ﺟﺴﻤﯽﺣﺮﮐﺘﯽ ﺷﺪﯾﺪ بسیار مؤثر است، گفت: نتایج تحقیقات علمی در این حوزه حاکی از آن است که ﻣﺪاﺧﻠﻪ ﻣﺮاﻗﺒاﻦ آﻣﻮزشدﯾﺪه با ﻋﻨﻮان ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻮاده ﺑﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ و زﯾﺮﻣﻘﯿﺎسهای ﻋﻤﻠﮑﺮدی آن در ﻣﻌﻠﻮﻻن ﻣﻨﺠﺮ ﻣﯽﺷﻮد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی افزود: زﻧﺪﮔﯽ ﻣﺪرن، زﻣﯿﻨﻪ ﺑﺮوز ﺳﻮاﻧﺢ و ﺣﻮادث را افزایش داده و آمار معلولیتها بر اثر سوانح ﻧﯿﺰ رو ﺑﻪ ﻓﺰوﻧﯽ اﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ اﻣﺮوزه ارﺗﻘﺎی ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ در اﻓﺮاد ﻣﻌﻠﻮل ﯾﮑﯽ از ﻣﻬمﺘﺮﯾﻦ اﻫﺪاف ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﺷﻮد. بهمنظور تحقق این هدف، از ابتدای سالجاری تاکنون ۹۹۸ نفر در استان خراسان رضوی از خدمات توانپزشکی برای کاهش عوارض معلولیت برخوردار شدهاند.
وی با بیان اینکه ارائه خدمات توانبخشی مطلوب به معلولان همواره از دغدغههای مهم بهزیستی محسوب میشود، گفت: مهمترین هدف برنامههای توانبخشی، قادرسازی افراد دارای معلولیت برای دستیابی به سطح نهایی توانایی و عملکرد جسمی، ذهنی، روانی و اجتماعی است. توانبخشی شامل اقداماتی است که فقدان کارکرد را در افراد دارای معلولیت جبران کرده و سازگاری اجتماعی آنها را تسهیل میکند.
علیزاده رضایی با اشاره به اینکه ۳۸۰۰ نفر از توانخواهان از طریق ۷۵ مرکز توانبخشی روزانه از ابتدای سالجاری از خدمات توانبخشی فوری برای کاهش عوارض معلولیت بهرهمند شدهاند، گفت: از طریق پیگیریهای توانبخشی حرفهای و حمایت ۸ کارگاه تولیدی و ۳ مرکز، برای گروهی از این افراد اشتغالزایی و کاریابی نیز انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه کیفیت زندگی در افراد برخوردار از خدمات توانبخشی بهشکل معناداری بیشتر از افراد محروم از این خدمات است، گفت: خدمات توانبخشی تأثیر قابل ملاحظهای در اﺑﻌﺎد رﺿﺎﯾﺖ از زﻧﺪﮔﯽ، ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ، ﺳﻼﻣﺖ و آﺳﺎﯾﺶ رواﻧﯽ و رواﺑﻂ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ در زﻧﺪﮔﯽ افراد دارای معلولیت میگذارد. ﻧﻘﺶ ﻣؤﺛﺮ ﺧﺪﻣﺎت ارائهﺷﺪه در ﺑﻬﺒﻮد وﺿﻌﯿﺖ ﮐﯿﻔﯽ زﻧﺪﮔﯽ اﻓﺮاد بهخصوص در اﺑﻌﺎد ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ و رواﺑﻂ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ میتواﻧﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﺸﺎرﮐﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ اﯾﻦ اﻓﺮاد در ﺟﺎﻣﻌﻪ شود و زﻣﯿﻨﻪ را ﺑﺮای ﺑﻬﺒﻮد وﺿﻌﯿﺖ اﺷﺘﻐﺎل و ﺗﺤﺼﯿﻞ آنها ﻧﯿﺰ ﻓﺮاﻫﻢ ﮐﻨﺪ.