نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید خبری از واریز مستمری ۱۳ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی نیست حضور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی برای پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان | ناشنوایان: می‌خواهیم صدایمان را بشنوند گلایه توان یابان مشهدی از هزینه‌های سرسام آور خرید و تعمیر وسایل توان بخشی | ترکش گرانی بر تن توان یابان گردهمایی معلولان ضایعه نخاعی مشهد برگزار شد + فیلم فراخوان وزارت رفاه برای انتخاب رئیس سازمان بهزیستی کشور با جذب ۴ هزارو ۲۰۰ نفر معلول در کشور مسیر استخدام معلولان خراسان رضوی هموارتر می‌شود افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان کمک‌هزینه معیشتی ویژه اردیبهشت با تأخیر پرداخت شد (۲ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ «ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻮاده» در بهزیستی خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۴۹۰۶۳
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵
ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ «ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻮاده» در بهزیستی خراسان رضوی
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی به‌مناسبت آغاز دهه فجر، درباره بخشی از اقدامات انجام‌شده در حوزه توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی از ابتدای سال‌جاری تا کنون، گفت: ارائه خدمات توانبخشی به ۶۳۵۰ نفر از افراد دارای معلولیت فاقد خانواده مؤثر در ۱۰۵ مرکز نگهداری شبانه‌روزی و ارائه خدمات توانبخشی و مراقبتی به ١٥٠٠ نفر از توانخواهان اعصاب و روان فقط بخشی از خدماتی است که در مراکز نگهداری تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی انجام شده است.

حمیدرضا علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: وظایف بهزیستی فقط محدود به مراکز نگهداری شبانه‌روزی نمی‌شود و ارائه خدمات توانبخشی در منزل و خدمات پرستاری و مددکاری در خانواده به توانخواهانی که از مراکز شبانه‌روزی ترخیص شده‌اند یا همچنان به حمایت‌های سرپایی نیازمندند، همواره در دستورکار قرار دارد.

وی ادامه داد: برخورداری ۷۸۶ نفر از توانخواهان بسترگرا از خدمات توانبخشی در منزل (از طریق ۲۱ مرکز ویزیت در منزل) با هدف تسهیل دسترسی افراد دارای معلولیت مناطق صعب‌العبور به خدمات توانبخشی در دوران طلایی درمان و همین‌طور ارائه خدمات مراقبت در منزل و توانبخشی به ۴۱۵ نفر از توانخواهان فاقد مراقب مؤثر برای اطمینان از تأمین نیاز‌های اولیه آنان از طریق ۵ مرکز مراقبت در منزل از دیگر اقدامات این حوزه از ابتدای سال‌جاری تا کنون است.

علیزاده رضایی ضمن تأکید بر اینکه ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻮاده ﺑﺮ ﻣﯿﺰان رﺿﺎﯾﺘﻤﻨﺪی و ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ ﻣﻌﻠﻮﻻن ﺟﺴﻤﯽ‌ﺣﺮﮐﺘﯽ ﺷﺪﯾﺪ بسیار مؤثر است، گفت: نتایج تحقیقات علمی در این حوزه حاکی از آن است که ﻣﺪاﺧﻠﻪ ﻣﺮاﻗﺒاﻦ آﻣﻮزش‌دﯾﺪه با ﻋﻨﻮان ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺧﺎﻧﻮاده ﺑﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ و زﯾﺮﻣﻘﯿﺎس‌های ﻋﻤﻠﮑﺮدی آن در ﻣﻌﻠﻮﻻن ﻣﻨﺠﺮ ﻣﯽ‌ﺷﻮد.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی افزود: زﻧﺪﮔﯽ ﻣﺪرن، زﻣﯿﻨﻪ ﺑﺮوز ﺳﻮاﻧﺢ و ﺣﻮادث را افزایش داده و آمار معلولیت‌ها بر اثر سوانح ﻧﯿﺰ رو ﺑﻪ ﻓﺰوﻧﯽ اﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ اﻣﺮوزه ارﺗﻘﺎی ﮐﯿﻔﯿﺖ زﻧﺪﮔﯽ در اﻓﺮاد ﻣﻌﻠﻮل ﯾﮑﯽ از ﻣﻬم‌ﺘﺮﯾﻦ اﻫﺪاف ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ﻫﺎی ﺗﻮاﻧﺒﺨﺸﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﺷﻮد. به‌منظور تحقق این هدف، از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۹۹۸ نفر در استان خراسان رضوی از خدمات توانپزشکی برای کاهش عوارض معلولیت برخوردار شده‌اند.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات توانبخشی مطلوب به معلولان همواره از دغدغه‌های مهم بهزیستی محسوب می‌شود، گفت: مهم‌ترین هدف برنامه‌های توانبخشی، قادرسازی افراد دارای معلولیت برای دستیابی به سطح نهایی توانایی و عملکرد جسمی، ذهنی، روانی و اجتماعی است. توانبخشی شامل اقداماتی است که فقدان کارکرد را در افراد دارای معلولیت جبران کرده و سازگاری اجتماعی آن‌ها را تسهیل می‌کند.

علیزاده رضایی با اشاره به اینکه ۳۸۰۰ نفر از توانخواهان از طریق ۷۵ مرکز توانبخشی روزانه از ابتدای سال‌جاری از خدمات توانبخشی فوری برای کاهش عوارض معلولیت بهره‌مند شده‌اند، گفت: از طریق پیگیری‌های توانبخشی حرفه‌ای و حمایت ۸ کارگاه تولیدی و ۳ مرکز، برای گروهی از این افراد اشتغال‌زایی و کاریابی نیز انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه کیفیت زندگی در افراد برخوردار از خدمات توانبخشی به‌شکل معناداری بیشتر از افراد محروم از این خدمات است، گفت: خدمات توانبخشی تأثیر قابل ملاحظه‌ای در اﺑﻌﺎد رﺿﺎﯾﺖ از زﻧﺪﮔﯽ، ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ، ﺳﻼﻣﺖ و آﺳﺎﯾﺶ رواﻧﯽ و رواﺑﻂ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ در زﻧﺪﮔﯽ افراد دارای معلولیت می‌گذارد. ﻧﻘﺶ ﻣؤﺛﺮ ﺧﺪﻣﺎت ارائه‌ﺷﺪه در ﺑﻬﺒﻮد وﺿﻌﯿﺖ ﮐﯿﻔﯽ زﻧﺪﮔﯽ اﻓﺮاد به‌خصوص در اﺑﻌﺎد ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ و رواﺑﻂ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ می‌تواﻧﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﺸﺎرﮐﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ اﯾﻦ اﻓﺮاد در ﺟﺎﻣﻌﻪ شود و زﻣﯿﻨﻪ را ﺑﺮای ﺑﻬﺒﻮد وﺿﻌﯿﺖ اﺷﺘﻐﺎل و ﺗﺤﺼﯿﻞ آن‌ها ﻧﯿﺰ ﻓﺮاﻫﻢ ﮐﻨﺪ.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->