صدور بیش از ۹ هزار و ۷۵۷ میلیارد ریال رای محکومیت تعزیراتی در خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ ابهام در سرنوشت «هلنا» کودک ۱۱ ساله اصفهانی در سالگرد ربودن او | آیا قتلی اتفاق افتاده است؟ رئیس شورای شهر تهران: شهرداری به تنهایی قادر به بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده نیست بیماران خاص و صعب‌العلاج تأمین اجتماعی می‌توانند مستندات بیماری را در سامانه ثبت کنند ضرورت تأمین مصوبات مالی مرتبط با تأمین اجتماعی توسط دولت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۲ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم در استان اعتراف به قتل پس از ۲۴ ساعت | شوهرم را  کشتم، دوش گرفتم و  خوابیدم! خانه سالمندان، سرای گرانی | نگاهی به وضعیت مراکز نگهداری سالمندان در خراسان رضوی اعلام زمان ارسال نتایج ارزیابی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان به سازمان سنجش ۴۵۰ هزار نفر داوطلب کنکور کارت ورود به جلسه گرفتند عاملی که خطر سکته مغزی در جوانان را ۲ برابر می‌کند اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۲ تیر ۱۴۰۴) افزایش تعداد واحد‌های خسارت‌دیده ناشی از جنگ تحمیلی اسرائیل به ۸ هزار واحد در تهران جزئیاتی از تعداد شرکت‌کنندگان در مرحله دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ در خراسان رضوی هزینه سالانه واکسن ضد هاری ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان است عامل اصلی افزایش فشارخون، این ماده معدنی است گزارش سازمان غذا و دارو از روند توزیع شیرخشک شیرخشک با کدملی و لحاظ سن نوزاد توزیع می‌شود زمان ورود داوطلبان به حوزه‌های کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ افزایش موارد سرطان آپاندیس در نسل جدید پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | ابرناکی و بارش رگباری در ۱۴ استان طی امروز ثبت‌نام وام ازدواج ۶۰ میلیونی فرزندان بازنشستگان کشوری از امروز (۲۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + شرایط و مدارک لازم اعمال سهمیه ایثارگری در کنکور امسال برای خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل برقراری مجدد پرواز‌های زنجان ـ مشهد و بالعکس چرا نباید کودک زیر ۲ سال را در اوج گرما بیرون برد؟ سه سناریوی بازگشایی مدارس در مهرماه ۱۴۰۴ تکذیب شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد (۲۱ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کاهش ۳۰ درصدی مرگ و میر بر اثر بیماری‌های غیرواگیر

  • کد خبر: ۱۵۰۳۶
  • ۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲
کاهش ۳۰ درصدی مرگ و میر بر اثر بیماری‌های غیرواگیر
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بر اساس سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، ایران باید تا سال ۱۴۰۴ تا میزان ۳۰ درصد از احتمال مرگ زودرس بر اثر این بیماری‌ها را کاهش دهد.
به گزارش شهرآرانیوز، افشین استوار درباره اقدامات ایران در زمینه کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر افزود: اکثر برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت در گذشته در حوزه بیماری‌های واگیر اتفاق می‌افتاد و چند سالی هست که این سازمان تمرکز خود را بر بیماری‌های غیرواگیر گذاشته و همه کشور‌ها را تشویق می‌کند تا به این سمت حرکت کنند. ایران نیز در همین مسیر در حال حرکت است.

وی ادامه داد: ایران از سال ۱۳۹۵ سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را تدوین کرد که این سند در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب شد و به امضای ۱۱ وزیر و معاون رییس جمهوری رسید. در این سند، اهداف ملی برای کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تعریف شده و در واقع یک نقشه راه است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: بر اساس این سند، باید تا سال ۱۴۰۴ میزان ۳۰ درصد از احتمال مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در کشور کاهش پیدا کند. برای این موضوع باید کاهش ۳۰ درصدی مصرف نمک، کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات، کاهش ۲۰ درصدی کم تحرکی، کاهش ۲۰ درصدی بیماری‌های روانی اتفاق بیفتد و مصرف اسید‌های چرب ترانس نیز باید به صفر برسد. همچنین باید دسترسی به پزشک ۹۰ درصد و دسترسی به دارو به ۷۰ درصد برسد. از طرفی باید شیوع چاقی و دیابت هم متوقف شود.

استوار افزود: برای اینکه به اهداف این سند ملی برسیم، تاکنون مجموعه‌ای از اقدامات انجام شده است. با آغاز این اقدامات در راستای بیماری‌های غیرواگیر، به عنوان یک کشور پیش‌رو در جهان شناخته شدیم.

وی در پاسخ به این سوال که اهداف سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تا چه حد اجرایی هستند، اظهار کرد: اهداف سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر کاملا اجرایی است و به هیچ عنوان آرمانی نیست. این سند شامل ۱۳ هدف است که ۹ مورد آن جهانی محسوب می‌شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: از طرفی باید توجه کرد که مداخله‌های کم هزینه و اثربخشی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان به اهداف این سند ملی رسید. به طور مثال با تغییر فرمولاسیون مواد غذایی، مثل کاهش نمک نان و مواد غذایی، افزایش فعالیت بدنی و مواردی از این دست می‌توان به برخی از اهداف این سند به راحتی دست پیدا کرد.

استوار گفت: البته بسیاری از این موارد با آموزش و افزایش آگاهی عمومی اتفاق می‌افتد. در این سند نگفتیم که ۱۰ هزار تخت بیمارستان می‌سازیم یا پیوند اعضا می‌کنیم، بلکه گفته شده که با آگاهی رسانی می‌توان فعالیت فیزیکی را افزایش داد یا فشار خون را سنجید یا قند خون را کنترل کرد.

وی پیش از این نیز درباره بیماری‌های غیرواگیر گفته بود: بیماری‌های غیرواگیر در حال حاضر مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سلامت انسان است و رویکرد وزارت بهداشت در دوره جدید بیشتر بر پیشگیری متمرکز شده و این در حالی است که مجبوریم بر بیماری‌های غیرواگیر تمرکز کنیم، زیرا ۸۲ درصد مرگ‌ها در کشور به علت این بیماری‌ها اتفاق می‌افتد.

 بیش از سه چهارم موارد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر به علت ۴ بیماری اصلی یعنی بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی است. سالانه ۳۸۰ هزار مرگ و میر در کشور اتفاق می‌افتد که ۳۰۰ هزار مورد آن مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است. در حال حاضر هزینه سالانه درمان بیماری‌های غیرواگیر در کشور حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان است که این میزان بالغ بر سه درصد تولید ناخالص ملی می‌شود.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->