الان در بعضی از کشورها جراحی اقتصادی میکنند، تازه از راه نزدیک، ولی آن جوری که شاید و باید نتیجه جالبی ندارد بعد این چینیها از راه دور روی بیمار عمل جراحی انجام داده اند. پزشکان بیمارستانی در استان ژجیانگ چین یک عمل از راه دور انجام داده اند و با کمک یک ربات مجهز به اینترنت نسل پنجم، کیسه صفرا را از بدن یک بیمار در شهر دیگری با فاصله ۴ هزارو ۶۵۰ کیلومتری خارج کرده اند.
از همین تریبون باید به پزشکان چینی بگوییم که واقعا کار خطرناکی کردید. اگر در اطراف محل عمل آزمونی، کنکوری چیزی برگزار میشد که ممکن بود اینترنت آن ناحیه قطع شود و شکم بیمار وسط عمل همان طور باز بماند. چه کار میکردید؟
اصلا گیریم اینترنت قطع نشود، ولی اگر سرعت اینترنت افت میکرد و کیفیت تصاویر ارسالی ربات این قدر پایین بود که تفاوت بین اعضای داخل شکم بیمار زیاد مشخص نبود و اشتباهی به جای برداشته شدن کیسه صفرا، عضو دیگری مثلا، جگر، ریه یا قلب بیمار برداشته میشد، که خیلی بد میشد و نمیشد پول عمل را دریافت کنید.
واقعا شانس آوردید، ممکن بود ناگهان پیام میآمد که شما ۸۵ درصد حجم اینترنت خود را مصرف کرده اید و بعد از چند لحظه صددرصد بسته تمام میشد و عمل نیمه کاره باقی میماند. آن وقت خودتان باید ۴ هزارو ۶۵۰ کیلومترراه را طی میکردید تا بالای سر و بالای شکم بیمار حاضر شوید. حتی ممکن بود اداره برق، برق بیمارستان را قطع کند آن هم به خاطر اینکه پرداخت قبضشان چند روز دیر شده است.
حتی احتمال داشت که عمل موفقیت آمیز باشد، ولی بعد از عمل بیمار پول نقد همراه نداشته باشد و نتواند بقیه هزینه را بپردازد. مخصوصا که این جور جاها برای فرار از مالیات کارت خوان هم ندارند.
شانس آوردید که یکی از قطعات ربات حین عمل خراب نشد، چون از کجا معلوم که قطعه اش در بازار پیدا میشد. حتی اگر گیر هم میآمد به خاطر تورم قیمت برداشتن و نصب دوباره همان قطعه، بعید نبود هزینه اش از قیمت کل عمل برداشتن کیسه صفرا بیشتر شود.
در پایان امیدواریم این آخرین عمل از راه دوری باشد که انجام دادید، زیرا حتی اگر عمل بعدی موفقیت آمیز هم باشد شما نمیتوانید از بیمار زیرمیزی بگیرید، چون هزاران کیلومتر با او فاصله دارید.