سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

قالیباف: به تراز عملیاتی بودجه و ناترازی بانک‌ها توجه شود

  • کد خبر: ۱۵۲۳۱۱
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۲
قالیباف: به تراز عملیاتی بودجه و ناترازی بانک‌ها توجه شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نماینده مردم قزوین درباره توجه به کلیت بودجه، گفت: حتماً در جریان بررسی بودجه باید به تراز عملیاتی آن و ناترازی بانک‌ها توجه شود.

به گزارش شهرآرانیوز، لطف الله سیاهکلی در نشست علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه، ۸ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی طی اخطاری به بند ۱۲ اصل سوم قانون اساسی که به موضوع پی‌ریزی اقتصاد عادلانه و رفع فقر اشاره دارد، گفت: مقام معظم رهبری در سال جاری تأکید کردند که برای تورم راهکاری پیدا و آن را علاج کنیم.

وی افزود: ما در حال حاضر مشغول تصویب بودجه سال آینده هستیم لذا مجلس باید دقت کند که این بودجه‌ای که تصویب می‌شود واقعا کدام بخش از آن خاصیت ضد تورمی دارد و اصلا برای تورم در این بودجه فکری کرده ایم؟

سیاهکلی ادامه داد: آیا ما کسری بودجه دولت و یا ناترازی بانک‌ها را علاج کرده‌ایم؟ چرا که این موارد از جمله عوامل اصلی تورم است. ما باید بدانیم که تمام خوشبختی و بدبختی یک ملت دست مجلس است و مجلس اگر درست ریل گذاری کند مشکلات کشور برطرف خواهد شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه دولت قبلی حاصل مجلس قوی است، تاکید کرد: این مجلس قوی است که دولت قوی را تعیین می‌کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: ما هر روز مشغول بررسی جزئیات بررسی بودجه هستیم. در این بین برخی آقایان براساس ایرادات قانونی به بودجه تلاش می‌کنند در برخی موارد نیم درصد را به دو درصد برسانند لذا باید دانست که این موارد مسئله ما نیست چرا که ما باید به کلیت بودجه توجه داشته باشیم به عنوان مثال در طول بودجه همه ما دقت می‌کنیم که اعداد بودجه ثابت بماند، بعد می‌گوییم ۱۴.۵ درصد از بودجه به وزارت نفت اختصاص پیدا کند، این در حالی است که این اعداد واضح و ثابت است با این حال این سوال مطرح است که چطور ما همه اعداد بودجه را ثابت تعیین می‌کنیم، اما به نفت که می‌رسیم، بیش از ۱۳ سال است که سهم ۱۴.۵ درصدی به نفت اختصاص می‌دهیم و نمی‌دانیم وزارت نفت با این منابع چه کار می‌کند چرا که گزارشی از این مسئله نداریم.

وی با بیان اینکه وقتی قیمت نفت بالا و پایین می‌رود این اعداد باید شناور باشد، تأکید کرد: در ادامه ما می‌آییم بودجه را براساس این موضوع تنظیم می‌کنیم و می‌گوییم که قرار است یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت به قیمت ۸۵ دلار به فروش برسانیم، در این شرایط ما اگر ۳۶۵ روز را ضربدر ۲۳ هزار کنیم ۶۰۳ همت حاصل خواهد شد.

سیاهکلی گفت: ما نمی‌توانیم یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت را به فروش برسانیم آن هم به این دلیل که سقف نفت ما را اوپک مشخص می‌کند و اوپک گفته که ما می‌توانیم ۴ میلیون بشکه نفت در روز به فروش برسانیم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه ما نمی‌توانیم بیش از ۳ میلیون بشکه نفت به فروش برسانیم، گفت: ۱.۸۵ از این منابع خرج امور داخلی می‌شود و ۱.۱۵۰ بشکه می‌ماند لذا چطور ما این رقم را برای وزارت نفت تعیین کردیم؟

دکترمحمدباقر قالیباف در ادامه جلسه و در پاسخ به اخطار سیاهکلی، گفت: کلیت بحث جنابعالی از این باب که ما حتما به تراز عملیاتی بودجه دقت کنیم و این نکات رعایت شود و یا ناترازی بانک‌ها را درست کنیم و بحث مربوط به نقدینگی اصلاح شود، درست است و باید به آن توجه داشته باشیم، اما جنابعالی در برخی موضوعات اعداد و ارقامی را مطرح کردید که در مجلس و در دولت در این بخش‌ها زحمات زیادی کشیده می‌شود.

قالیباف ادامه داد: در حال حاضر بیش از این عدد که جنابعالی گفتید و من نمی‌خواهم بگویم، نفت صادر می‌شود و ما ظرفیت تولید نفت مان حداقل ۶۰۰ هزار بشکه بیش از عددی است که جنابعالی گفتید.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما به طور قطع و براساس ظرفیت تولید و میزان فروش، عدد ۶۰۰ هزار بشکه را با هرکدام از موارد برشمرده شده جابه جا کنیم این مسئله بالانس خواهد شد بنابراین در این موضوعات نباید به حق مجلس ظلم شود.

قالیباف در پایان گفت: با این حال حرف شما در زمینه موضوعات اساسی و اقتصادی درست است همچنین حرف شما در زمینه ناترازی دقیق است که چاره اصلی است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->