مدیرکل اتباع: مهاجران افغانستانی برای شهید رئیسی سنگ‌تمام گذاشتند | سردار قاآنی به موکب مهاجران افغانستانی در مشهد رفت آغاز موج دوم اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان هشدار کاظمی‌قمی درباره پیامد‌های تجدید مداخلات بیگانگان در افغانستان قدردانی ذبیح‌الله مجاهد از مواضع ایران در نشست دوحه ۳  روسیه لغو تحریم‌ها علیه طالبان را بررسی می‌کند معاون دبیرکل سازمان ملل: نشست دوحه به معنای عادی‌سازی روابط با طالبان نیست | آموزش دختران خواسته درجه یک جهان است ذبیح‌الله مجاهد: ما آشکارا گفتیم که خواهان روابط خوب با جهان هستیم وزارت خارجه قطر نشست دوحه را فرصتی برای گفتگو‌های معنادار دانست روز دوم نشست دوحه ۳ | جهان نگران تعامل با طالبان از نشست دوحه ۳ چه می‌دانیم؟ پیش ثبت نام دانش‌آموزان اتباع آغاز شد (۱۱ تیر ۱۴۰۳) دیوار کوتاه دانش‌آموزان اتباع | وزیر آموزش‌وپرورش: حضور دانش‌آموزان اتباع دلیل تراکم کلاس‌های درس است + فیلم نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان: انتقال نگرانی‌های تهران درباره افغانستان، از اهداف ما در دوحه۳ است کوله‌پشتی‌ها و پوستر‌ها | روایت انتخاباتی محمدکاظم کاظمی سخنگوی طالبان: امیدوارم هرچه خیر مردم ایران است از صندوق بیرون بیاید + فیلم حضور باشکوه ایرانیان مقیم افغانستان در پای صندوق‌های رأی در ۵ نمایندگی سیاسی ایران آغاز رأی‌گیری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افغانستان + فیلم سرکنسول ایران در هرات: پنج نمایندگی ایران در افغانستان فردا شعبه اخذ رای هستند قطار حامل کمک‌های ایران با استفاده راه آهن خواف – هرات به ایستگاه روزنک رسید وزیر دفاع پاکستان: ما از حمایت ایران در مبارزه با تروریست‌ها برخورداریم | اما طالبان اینگونه نیستند
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

تحصیل ۶۷۰ هزار دانش‌آموز افغانستانی برای ایران ۳۵۲ میلیون دلار هزینه دارد

  • کد خبر: ۱۵۲۸۴۲
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳
  • ۱
تحصیل ۶۷۰ هزار دانش‌آموز افغانستانی برای ایران ۳۵۲ میلیون دلار هزینه دارد
مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور با اعلام اینکه بیش از ۶۷۰ هزار دانش‌آموز اتباع افغانستانی در ایران تحصیل می‌کنند که هزینه آموزش این دانش آموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیش از ۳۵۲ میلیون دلار است، گفت: سازمان‌های بین‌المللی کمتر از ۳،۹ درصد هزینه تحصیل دانش آموزان اتباع افغانستانی در دوسال گذشته در ایران را پرداخته‌اند و ایران ۹۶،۱ درصد هزینه آموزش این دانش آموزان را متقبل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس دستور مقام معظم رهبری که «هیچ کودک افغانستانی حتی مهاجرانی که به‌صورت غیرقانونی و بدون مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آن‌ها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند»، مرکز بین‌الملل و مدارس خارج از کشور پس‌ازاین دستور، پیگیری‌های جدی با سایر دستگاه‌های دولتی ازجمله وزارت امور خارجه و وزارت کشور، برای رفع مشکلات، محدودیت و بهره‌مندی کودکان افغانستانی به آموزش‌های مناسب را در دستور کار خود قرارداد.

جداسازی دانش آموزان اتباع خارجی و ایرانی در مدارس ممنوع

دولت جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر اصول اخلاقی و اسلامی، علیرغم همه مشکلات داخلی آموزش‌وپرورش شامل: کمبود نیروی انسانی، فضای آموزشی و ... شرایط برابر در بهره‌مندی از فرصت‌های تعلیم و تربیت برای دانش آموزان پناهنده ازجمله دانش آموزان اتباع افغانستانی که بخش عمده دانش آموزان اتباع را تشکیل می‌دهند، ایجاد کرده است، به‌طوری‌که دانش آموزان افغانستانی در مدارس خاص مانند سمپاد و شاهد و ... نیز امکان ثبت‌نام دارند و هیچ تفاوتی نسبت به دانش آموزان ایرانی ندارند. بر همین اساس جداسازی دانش آموزان اتباع خارجی و ایرانی در مدارس ممنوع است.

افزایش ۲ برابری تحصیل دانش‌آموزان اتباع افغانستانی در ایران

سرانه دانش‌آموزی این جمعیت ۵۲۷ دلار 

 در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۶۷۰ هزار نفر دانش‌آموز اتباع خارجی در ایران تحصیل می‌کنند که این رقم نسبت به سال تحصیلی ۱۳۹۳-۱۳۹۲ که ۳۲۹ هزار نفر از دانش آموزان اتباع در مدارس ایرانی تحصیل می‌کردند، افزایش دو برابری داشته است.

در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، ۵۵۶ هزار نفر و در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۶۷۰ هزار نفر دانش‌آموز اتباع افغانستانی در مدارس ایرانی تحصیل‌کرده‌اند که سرانه دانش‌آموزی این دانش آموزان در این سالها به ترتیب ۴۲۷ و ۵۲۷ دلار بوده است.

بیش از ۹۶ درصد هزینه‌های تحصیل دانش آموزان اتباع افغانستانی را ایران تامین می کند

 در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شش میلیون و پانصد و سی‌وهشت هزار دلار کمک‌های بین‌المللی و دویست و سی‌وهفت میلیون و ششصد وشش هزار دلار هزینه داخلی و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۱۷ میلیون دلار کمک بین‌المللی و سیصد و سی‌وپنج میلیون و شش‌صد و سی‌ویک هزار دلار هزینه‌های داخلی برای آموزش اتباع افغانستانی صرف شده است. بر این اساس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ کمک‌های بین‌المللی ۲،۷ درصد و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ این کمک‌ها کمتر از ۵ درصد هزینه‌های آموزش دانش آموزان اتباع افغانستانی را پوشش داده است که مجموع کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی برای تحصیل اتباع افغانستانی در ایران کمتر از ۳،۹ درصد از هزینه کل در دوسال گذشته است و جمهوری اسلامی ۹۶،۱ درصد هزینه‌های آموزش دانش آموزان اتباع افغانستانی در دوسال گذشته را برعهده‌گرفته است.

دانش آموزان افغانستانی در حال حاضر در ۶ هزار مدرسه سراسر ایران در حال تحصیل هستند که ۸۸ مدرسه با مشارکت سازمان‌های بین‌المللی احداث‌ و ۲۳ مدرسه دیگر نیز در حال ساخت است.

در حوزه پوشش تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی ضرورت دارد از محل منابع مالی سازمان های بین المللی حداقل ۱۰۰۰ مدرسه برای تامین فضای آموزش دانش آموزان اتباع خارجی ساخته شود و هزینه تامین تجهیزات آموزشی توسط سازمان‌های بین‌المللی افزایش یابد و کمک‌هایی مانند هزینه واگذاری زمین، تأمین تجهیزات، تأمین انسانی نیروی انسانی، هزینه نگهداری و سایر اقلام تنها بر عهده وزارت آموزش‌وپرورش نباشد و سازمان‌های بین‌المللی درصد بیشتری از هزینه‌های آموزش دانش آموزان اتباع افغانستانی را عهده‌دار شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۰
0
0
همی دروغایی که میگین راسته
یعنی سالی 26میلیون تومان برای هر دانش آموز هزینه میکنید؟
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->