هشدار وزارت کشور درباره آخرین مهلت ۱۰ روزه اتباع غیرمجاز | هدف گذاری خروج ۱.۸ میلیون نفر تا پایان سال ۱۴۰۵ انتقاد رسانه عبری از عملیات نظامی در غزه | ۱۰۰ نظامی اسرائیلی کشته خواهند شد شهادت ۶۸ فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه در ۲۴ ساعت گذشته (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) افشای دروغ نتانیاهو؛ دادگاه صهیونیستی او را به خاطر «قطرگیت» به بازجویی احضار کرد (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) مرگ مشکوک ۴ نامزد حزب افراطی آلمان در آستانه انتخابات لاوروف: غرب از دلار برای سرکوب رقبا استفاده می‌کند | تضعیف اعتماد به ارز آمریکا روایت یک مقام دولت از دیدار پزشکیان و پوتین پزشکیان با حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای در قفقاز مخالفت کرد عراقچی با لاوروف دیدار کرد (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) فاجعه غزه؛ ۱۰۰۰ قطعنامه اجرا نشده به سود فلسطین | رئیس تشکیلات خودگردان: مردم غزه یا در جنگ می‌میرند یا از گرسنگی! مادورو: ۸ ناو جنگی آمریکا با ۱۲۰۰ موشک و یک زیردریایی هسته‌ای به ونزوئلا نزدیک می‌شوند | آماده مقابله با تهدیدها هستیم علت صدای انفجار در رشت چه بود؟ (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) وقوع انفجار در شهر حلب سوریه (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) نامه مشترک وزرای خارجه ایران،چین و روسیه در رد فعال‌سازی اسنپ‌بک عضو حزب‌الله: هرگز وارد تقابل با ارتش لبنان نخواهیم شد بیانیه شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران، جزایر سه‌گانه، میدان گازی آرش و کشورهای منطقه (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان و پوتین بر تاثیر اجرای توافق جامع بلندمدت در گسترش روابط دو کشور تأکید کردند درخواست ۶۰۰ مقام ارشد و دیپلمات اسرائیلی از ترامپ برای توقف جنگ غزه اردوغان: حمایت ما از ایران در زمینه مذاکرات هسته‌ای ادامه دارد کارکنان بندر «جنوا» ایتالیا، اسرائیل را تهدید کردند موضع جدید بن سلمان درباره فلسطین مجلس از تلاش دولت برای عملیاتی شدن کامل توافق راهبردی ایران و چین حمایت کرد آیت‌الله علم‌الهدی: امام یازدهم (ع) با حکمت و تدبیر، راه هدایت جامعه شیعی را هموار ساختند اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور افزایش یافت حمله موشکی و پهپادی گسترده یمن به اسرائیل (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) دیدار پوتین و پزشکیان در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای + فیلم نامه وزرای خارجه ایران، روسیه و چین به گوترش و رئیس شورای امنیت
سرخط خبرها

قالیباف: دخالت خارجی‌ها عامل اختلاف در منطقه است| کمک معیشتی به مردم و جلوگیری از حقوق‌های نجومی در بودجه ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۱۵۴۴۷۴
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲
قالیباف: دخالت خارجی‌ها عامل اختلاف در منطقه است| کمک معیشتی به مردم و جلوگیری از حقوق‌های نجومی در بودجه ۱۴۰۲
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس با دقت زیاد توانست بگونه‌ای عمل کند که در بودجه امسال سقف مجموع درآمد‌های دولت و شرکت‌های دولتی نه تنها افزایش پیدا نکرد بلکه حدود ۲.۶ درصد نیز کاهش پیدا کرده است که دستاوردی قابل توجه در تصویب بودجه محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۱ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور گفت: سرانجام با تلاش شبانه روزی همکارانم در مجلس، بودجه سال آینده کشور تصویب و برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد. باید تشکر کرد از همه کسانی که در تصویب بودجه تلاش کردند، مخصوصا نمایندگان محترم مجلس که با مسئولیت پذیری زیاد در سه شیفت کاری تلاش کردند، سندی تا حد ممکن کارآمد برای مردم تصویب کنند.

وی اظهار داشت: ویژگی مهم مجلس در نظام جمهوری اسلامی این است که پل ارتباطی بین مردم و نظام حکمرانی است و مردم مطالباتشان را از طریق نمایندگان خود پیگیری می‌کنند، بنابراین نمایندگان وظیفه خود می‌دانند پیگیر خواسته‌های موکلین خود باشند و همین مساله باعث می‌شود تا نمایندگان مجلس در  توجه به مطالبات قشر‌های مختلف مردم و رعایت مصالح کلان ملی وظیفه سختی بعهده داشته باشند.  

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته ضمن تشکر از دولت که  پیشرفت‌های خوبی در تنظیم لایحه بودجه در راستای  اصلاح ساختار بودجه انجام داده است، باید اذعان کرد که هنوز تا تصویب بودجه‌ای با شاخص‌های مطلوب فاصله داریم در این راستا تمام تلاش نمایندگان محترم مجلس این بود در بررسی و تصویب لایحه دولت، در عین حالی که با توجه به تورم بسیار سنگین موجود، معیشت مردم را مدنظر قرار می‌دهند، سقف بودجه دستخوش تغییرات زیاد نشود چرا که این افزایش ناترازی فقط باعث تورم بیشتر و کاهش قدرت خرید مردم می‌شود.

قالیباف افزود: به همین دلیل مجلس با دقت زیاد توانست بگونه‌ای عمل کند که در بودجه امسال سقف مجموع درآمد‌های دولت و شرکت‌های دولتی نه تنها افزایش پیدا نکرد بلکه حدود ۲.۶ درصد نیز کاهش پیدا کرده است که دستاوردی قابل توجه  در تصویب بودجه محسوب می‌شود. حتی اگر بخواهیم صرفا سقف بودجه عمومی دولت را هم در نظر بگیریم باید تصریح کنیم که این افزایش فقط  حدود ۴ درصد بود که با توجه به رویه‌های گذشته در مجلس نشانه باور مجلس به مصالح کلان محسوب می‌شود.

رئیس دستگاه قانون گذاری کشور مطرح کرد:، اما نکته قابل توجه این است که در عین کاهش سقف بودجه، مجلس در عرصه کمک به معیشت مردم و اقشار مختلف مجموعه‌ای از احکام به نفع معیشت مردم را تصویب کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به بالابردن سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران تا ماهی ۱۰ میلیون تومان، افزایش حقوق برای سربازان وظیفه متاهل و مجرد در مناطق عملیاتی، افزایش ۵۰ درصدی تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، افزایش مســتمری مددجویان نهاد‌های حمایتی مخصوصا معلولان شدید فاقد شغل و درآمد و همچنین به رزمندگان معسر،  الزام دولت به ثبت نام متقاضیان جدید یارانه، صدور مجوز واگـذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سـهام و موارد دیگر اشاره کرد.

وی گفت: همچنین از اقدامات راهبردی و اثرگذار در تورم سال آینده تعیین شیوه فروش ارز بر اساس نرخ شناور مدیریت شده و مبتنی بر میانگین قیمت ارز صادراتی است که در صورت اجرای مناسب توسط دولت فاصله بین نرخ غیررسمی بازار و نرخ فروش کاهش پیدا می‌کند و زمینه فساد و رانت گسترده از یک طرف و کاهش عرضه و افزایش تقاصای ارز از طرف دیگر را برطرف می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: علاوه بر آن مجلس همچنان معتقد به اجرای سیاست‌های جبرانی با استفاده از کالابرگ الکترونیک است که باعث می‌شود اثر افزایش قیمت ارز بر معیشت مردم را مدیریت کند.   در این راستا مجلس در مصوبه خود دولت را مجاز دانسته است که از این سیاست برای حفظ قدرت خرید مردم استفاده کند که امیدواریم دولت سال آینده  این شیوه را برای حفظ قدرت خرید مردم بکار گیرد.  

قالیباف تاکید کرد: در کنار توجه به معیشت مردم همانند سال‌های گذشته احکام عدالت محورانه و انضباطی جزو سیاست‌های جدی مجلس بوده است. شفافیت در الزام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به انتشار اطلاعات مربوط بــه تسهیلات کلان و میزان وثیقه دریافت شده، وضع مالیات پلکانی بر حقوق‌ها برای جلوگیری از پرداخت‌های نجومی بــه مدیران، الزام دولت به اعلام برخط گزارش تخصیص بودجه، تکلیف دولت به شفاف سازی درآمد‌ها و هزینه‌های شرکت‌های دولتی، تکلیف شرکت‌های دولتی به ثبت آمار نیروی انسانی و نحوه محاسبه دستمزد آن‌ها در سامانه پاکنا، تصویـب مالیات بر خانه‌ها و خودرو‌های لوکس و موارد مشابه اشاره کرد.

رئیس مجلس اظهار داشت: درباره احیای روابط ایران و عربستان نیز باید تصریح کرد سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ ثبات و امنیت در منطقه و خلیج فارس بدون دخالت خارجی بوده و هست. این توافق نشان داد که عامل اصلی اختلاف در منطقه دخالت همین قدرت‌ها بوده است. احیای روابط دو کشور مهم همسایه این امید جدی را ایجاد کرده که این اتفاق آغازی باشد برای توسعه  همکاری‌های سیاسی و اقتصادی دو کشور که همه کشور‌های منطقه از آن منفعت می‌برند.  پیش شرط تحقق این توسعه همکاری ها، رعایت حفظ حسن همجواری و ایجاد اعتماد متقابل است. همچنین امیدواریم عربستان در برابر خطرات رژیم تمامیت خواه و ضداسلام صهیونیستی هوشیارانه و دور اندیشانه عمل کند و در برابر طرح سازش و عادی سازی روابط، موضعی قاطع و شفاف اتخاذ نماید. از کشور‌های چین، عراق و عمان که در این مذاکرات نقش مناسبی را ایفا کرده اند هم تشکر می‌کنیم.

قالیباف گفت: درپایان همانطور که قبلا در نامه‌ای تصریح کرده بودم، مجددا از کمیسیون‌های امنیت ملی؛ آموزش و پرورش؛ امورداخلی و شوراها؛ و بهداشت و درمان می‌خواهم هرچه زودتر گزارش اقدامات و نتایج بدست آمده خود درباره ماجرای دختران دانش آموزان را به نمایندگان و مردم عزیز ایران، ارائه کنند. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->