توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

۶٠ درصد مساحت مشهد در خشکسالی شدید قرار دارد

  • کد خبر: ۱۵۵۱۴۱
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۱
۶٠ درصد مساحت مشهد در خشکسالی شدید قرار دارد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: ٩٨ درصد مساحت مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین اسماعیلیان روز چهارشنبه در نشستی خبری در مشهد افزود: در دهه سوم خشکسالی قرار داریم و میزان بارندگی در سال آبی جاری در مشهد از ابتدای مهر ماه تاکنون ۶٠ میلیمتر بود که این رقم در مدت مشابه پارسال ٨١ میلیمتر و در دوره بلند مدت نیز ١٣۴ میلیمتر بوده است.

وی اضافه کرد: با ادامه روند خشکسالی در شرایط اوج مصرف در مشهد نظیر تابستان پیش رو ٣٠ درصد کمبود آب پیش بینی شده و چهار متر مکعب در ثانیه کمبود آب خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: برای تامین این کسری آب طرح‌های اضطراری در دست اجراست که ۵٠ درصد از این کمبود را جبران خواهد کرد همچنین طرح‌های دیگری نیز اجرا می‌شود تا به جیره بندی آب نرسیم، چون جیره بندی، خط قرمز ماست.

اسماعیلیان افزود: هم اینک حجم ذخیره آب در سد‌های مشهد کمتر از ١٧ درصد است و آب موجود در سد‌ها نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۶ درصد کاهش دارد و فقط ١۴ درصد از حجم ذخیره سد دوستی آب دارد.

وی ادامه داد: امسال میزان برداشت از سد‌ها را به حداقل رساندیم، اما نسبت به پارسال ٩ درصد از منابع زیرزمینی بیشتر برداشت شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با تاکید بر فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب گفت: در سال جاری در بخش خانگی ١١ درصد کاهش مصرف نسبت به سال گذشته ثبت شده که بیانگر رعایت مدیریت مصرف توسط شهروندان است، اما همچنان باید روند مصرف کاهشی باشد.

اسماعیلیان در خصوص اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در مشهد افزود: هم اینک ٨٢ درصد از جمعیت این کلانشهر تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب هستند، اما در بخش تصفیه خانه‌های فاضلاب، عقب ماندگی‌های وجود دارد.

وی ادامه داد: ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب مشهد هم اینک ٢۶٣ هزار میلیون متر مکعب است و تا سال ١۴٠٢ حدود ١٠٠ هزار متر مکعب به این ظرفیت افزوده می‌شود و برای تکمیل ظرفیت تصفیه خانه‌ها در سال جاری نیاز به هفت هزار میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است.

متوسط مصرف آب برای مشترکان خانگی شهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد، حدود ١٢٠ لیتر در شبانه روز است.

آب مورد نیاز مشهد از ۵۰۰ حلقه چاه، ٢ رشته قنات، یک رشته چشمه و سد‌های دوستی، کارده، ارداک و طُرق تامین می‌شود و با توجه به این که حجم ذخیره آب در سد‌های مشهد به کمتر از ١٧ درصد رسیده است تلاش می‌شود از ذخیره سد‌ها حداقل استفاده شود تا در شرایط بحرانی از این ذخیره برداشت شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->