پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس امیرجعفری با فیلم برهوت در راه جشنواره بین‌المللی فیلم جاناکپور کارگردان عنکبوت مقدس به اذیت و آزار جنسی متهم شد پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در ۱۴۰۳ معرفی شد تیزر جدید سریال پایتخت ۷ منتشر شد + فیلم علت لغو کنسرت محسن یگانه چه بود؟ + فیلم «فرصت»، برنامه‌ای برای نقد تولیدات شبکه خانگی + زمان پخش
سرخط خبرها

همه «خان»هایی که «محمود پاک نیت» نقش بازی کرد

  • کد خبر: ۱۵۷۱۰۹
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰
همه «خان»هایی که «محمود پاک نیت» نقش بازی کرد
محمود پاک‌نیت از جمله بازیگرانی است که در کارنامه هنری خود رنگین کمالی از نقش‌های مختلف را دارد؛ از نقش های منفی گرفته تا مثبت و خاکستری. او با دو سریال شبانه «آتش‌وباد» و «گیلدخت» در نقش یک «خان» ظاهر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود پاک‌نیت در فاصله‌ای کوتاه در سه سریال «آتش‌وباد»، «گیلدخت» و «سنجرخان» نقش خان را بازی کرد. در «گیلدخت» نقشش مثبت بود، در «آتش‌وباد» منفی و در «سنجرخان» بسیار منفی. جالب اینجاست که در هیچ‌جا مشابه هم بازی نکرده است. دو سریال اول در حال پخش هستند و سومی هم در حال گذراندن مراحل فنی است.

آتش‌وباد | در نقش: فتح‌الله خان | کارگردان: مجتبی راعی | ۱۴۰۱

در سریال «آتش‌وباد» به کارگردانی مجتبی راعی، محمود پاک‌نیت نقش فتح‌الله‌خان، یکی از خان‌های منطقه فارس را بازی کرده که زیر نظر والی فارس قوام‌الدوله، یکی از طایفه‌ها را رهبری می‌کند. او خانی خشن و جاه‌طلب که به راحتی فرمان قتل صادر می‌کند و برای صلاحدید خودش دست به هرکاری می‌زند. خود پاک‌نیت در مصاحبه‌ای گفته فتح‌الله‌خان شبیه هیچ‌کدام از نقش‌های خان یا پادشاه‌هایی که پیشتر بازی کرده نیست و ویژگی‌های شخصیتی، بینشی، رفتار و حتی شیوه راه رفتن و صحبت کردن فتح‌الله خان با بقیه خان‌هایی که باز کرده فرق دارد.

گیلدخت | در نقش: تقی‌خان | کارگردان: مجید اسماعیلی | ۱۴۰۰

در سریال «گیلدخت»، محمود پاک‌نیت را در نقش تقی‌خان می‌بینیم. یکی از خان‌های محبوب در روستا‌های اطراف رشت که عین سخت‌گیر بودن، رفتار خوبی با مردم دارد و همه به او علاقه‌مندند. او ابتدا در دربار قاجار زندگی و کار می‌کرده و یکی از مقربان دربار ناصری بوده. در تهران هم منصب مهمی داشته، اما به خاطر مسائلی که در دربار شاهد است و ویژگی پاکدستی‌اش نمی‌تواند به زندگی در این موقعیت ادامه دهد و خودش را از آنجا می‌رهاند و به شهری می‌رود که پدرش در آنجا زندگی می‌کرده. او در جریان نقشه شوم طاووس و صفی‌الدوله برای سرنگونی مظفرالدین‌شاه به شرایط پیچیده‌ای وارد می‌شود و خودش و خانواده‌اش آسیب می‌بینند.

پشت کوه‌های بلند | در نقش: سام‌شاه | کارگردان: امرالله احمدجو | ۱۳۹۱

مختصات نقش: سریال «پشت کوه‌های بلند» در ادامه سریال «روزی روزگاری» امرالله احمدجو شکل گرفته بود. پاک‌نیت در این سریال نقش پادشاهی خیالی به نام سام‌شاه را داشت که موقعیت‌های جالبی به واسطه او رقم می‌خورد. درواقع حسام‌بیک با نام جدید سام‌شاه پادشاه ایران می‌شد و برای خوشگذرانی به اصفهان می‌رفت. حاکم دست‌نشانده سام‌شاه در اصفهان تصمیم می‌گرفت پادشاهی را از آن خود کند، اما سام‌شاه با تصمیم جدیدش نقشه‌های او را بهم می‌ریخت. «پشت کوه‌های بلند» با اینکه توسط کارگردان «روزی روزگاری» ساخته شده بود، اما در زمان پخش نتوانست آنطور که باید نظر مخاطبان را جلب کند.

روشن‌تر از خاموشی| در نقش: شاه عباس | کارگردان: حسن فتحی | ۱۳۸۲

«روشن‌تر از خاموشی» درباره زندگی ملاصدرا، فیلسوف  ایرانی بود و محمود پاک‌نیت در این سریال نقش دوران جوانی شاه‌عباس یکم را بازی می‌کرد و صحبت کردن با لهجه آذری برایش چالش مهمی بود. شاه عباس اوایل به ملاصدرا علاقه داشت و او را حمایت می‌کرد، اما رفته‌رفته تحت‌تاثیر صحبت‌های دیگران نگاهش به ملاصدرا تغییر می‌کرد، از او خشمگین می‌شد و در ضدیت با او قرار می‌گرفت. سال‌های سال ملاصدرا در تبعید بود و زجر زیادی را در دوران پادشاهی شاه‌عباس تحمل می‌کرد. نقش شاه‌عباس با بازی پاک‌نیت کاملا باورپذیر از آب درآمده بود.

پس از باران | در نقش: ارباب | کارگردان:سعید سلطانی | ۱۳۷۹

سریال «پس از باران» در دوران اوایل پهلوی دوم در سال ۱۳۲۴ روایت می‌شد و در ارتباط با نظام ارباب و رعیتی و مشکلات زندگی رعیت در این دوره بود. پاک‌نیت در این سریال نقش ارباب را داشت؛ اربابی که همسر اولش نمی‌توانست بچه‌دار شود و قرار بود با دختری جوان از رعیت ازدواج کند و فرزندش نسلش را ادامه دهد. بخش مهمی از داستان در ارتباط با همسران ارباب و به نوعی مثلث عشقی این دو زن با ارباب شکل می‌گرفت. خود ارباب با وجود سخت‌گیری‌های زیادش، شخصیتی خاکستری داشت و تلاش می‌کرد همسر دومش را از دست برادر بی‌رحم همسر اولش نجات دهد.

منبع: فیلم نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->