قطعی برق و کاهش ۴۰ درصدی تولید کاشی و سرامیک مدیرعامل توانیر: همکاری ایران و چین در طرح‌های انرژی گسترش خواهد یافت تعاونی ها؛ ظرفیت مغفول اقتصاد ایران | عدالت اقتصادی، اشتغال زایی و مردمی شدن اقتصاد با تعاونی‌ها نوری قزلجه: بخش کشاورزی رشد ۵.۶ واحدی داشته است افزایش قیمت دلار موقتی است جزئیات پیش‌فروش سکه مرکز مبادله اعلام شد بنزین سوپر با قیمت تمام شده به‌زودی عرضه می‌گردد چرا برق بعضی خانه‌ها هیچوقت قطع نشد؟ | پیگیری شهرآرانیوز برای چالش «فیدرها» در شبکه برق استان هشدار معاون وزارت کار: ۶۰ درصد کارگران ایران «حداقل مزد» می‌گیرند! قیمت‌های قطعی پیش‌فروش سکه مرکز مبادله اعلام شد| سکه تمام ۸۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ایران چک ۵۰ هزار تومانی با طرح جدید حرم حضرت امام رضا (ع) + عکس پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۴ | دلار در کشاکش بازارساز و افزایشی‌ها، ۱۰۲ هزار تومانی شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۴| افزایش اونس جهانی و دوراهی قیمت سکه تداوم ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) | قیمت خودرو‌ها افت کرد ویدئو | منابع کالابرگ تامین شد | احتمال برداشت از فردا (۱۳ شهریور ۱۴۰۴) طرح حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید در مشهد مقدس تکمیل شد هیاهو برای هیچ | چرا وام ۲ میلیارد تومانی بانک مسکن به کار مردم نمی‌آید؟ رشد قیمت ران مرغ در مشهد | گوشت گوسفندی و گوساله چند؟ (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) پرداخت وام مسکن ۲ میلیارد تومانی با سود ۹ درصد + جزئیات فراخوان وزارت کار برای ارائه تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی به واحد‌های تولیدی پوشاک (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) پیش فروش محصولات سایپا ویژه شهریور ماه ۱۴۰۴ + جزئیات رشد شارپی بورس برای سومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) پرداخت بیش از ۹۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) ثبت بیش از ۵۰۰ میلیون رکورد اطلاعاتی در سامانه املاک و اسکان کشور توضیحات سخنگوی قوه قضائیه درباره ۱۳ کیلوگرم طلای توقیفی بابک زنجانی +فیلم قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ شهریور ۱۴۰۴) | رنج منفی دلار در کانال ۱۰۲ هزار تومان ۶۰ هزار متقاضی خراسان رضوی در صف شبکه بانکی رکوردشکنی تاریخی انس جهانی | خرید کم‌سابقه بانک‌های مرکزی (۱۲ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

احتمال افزایش دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ وجود دارد؟

  • کد خبر: ۱۵۷۶۶۱
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۱
احتمال افزایش دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ وجود دارد؟
برخی از اقشار کارگری، خواستار اصلاح رقم دستمزد هستند. اما آیا امکان و احتمال تغییر رقم دستمزد وجود دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز، با وجود گذشت ۱۷ روز از سال جدید و حدود ۱۸ روز از تصمیم نهایی شورای عالی کار برای دستمزد ۱۴۰۲، حالا دوباره بحث‌هایی درباره احتمال اصلاح دستمزد مطرح می‌شود. این موضوع خواسته قشر کارگری است؛ آن هم به‌دلیل تورمی است که در اقتصاد خانوار مشاهده می‌کنند.

آخرین گزارش بانک مرکزی از نرخ تورم اسفندماه حاکی از آن است که تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه در اسفند رکورد‌های عجیب و نگران‌کننده‌ای را ثبت کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که تورم ماهانه به ۶.۶ درصد و تورم نقطه به نقطه با جهشی بلند به ۶۳.۹ درصد رسیده است. نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ ننسبت به ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۰ نیز معادل ۴۶.۵ درصد اعلام شده است. سال ۱۴۰۱ چهارمین سال متوالی است که کشورمان تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه می‌کند.

این اعداد و ارقام در حالی است که شورای عالی کار در آخرین روز اسفندماه، تصمیم به افزایش ۲۷ درصدی حقوق کارگران گرفت. بر این اساس، حداقل حقوق ثابت کارگران از ۴ میلیون و ۱۷۹ هزار تومان به ۵ میلیون و ۳۰۷هزار و ۳۳۰ تومان رسید و با محاسبه مبلغ حق مسکن، بن خواربار و حق اولاد به ۸ میلیون و ۸۲ هزار و ۶۰ تومان افزایش پیدا کرد.

آن‌طور که اعضای شورای عالی کار می‌گویند، نگرانی افزایش تورم، ترمز رشد بیشتر نرخ دستمزد شد. بنا به گفته اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار، با فعالیت و تلاش بسیار خوب شرکای اجتماعی باتوجه به سیاست‌ها و برنامه‌های ضد تورمی دولت در سال آینده، تصمیم گرفته شد تا در سال آینده مزدی به کارگران پرداخت شود که تحریک کننده تورم نباشد.

احتمال تغییر رقم دستمزد وجود دارد؟

با این حال، با وجود این‌که هنوز کارگران اولین حقوق سال ۱۴۰۲ را دریافت نکرده‌اند و افزایش حقوق‌ها اعمال نشده است، به استناد تورمی که در اقتصاد وجود دارد، برخی از اقشار کارگری، خواستار اصلاح رقم دستمزد هستند. اما آیا امکان و احتمال تغییر رقم دستمزد وجود دارد؟

اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در این خصوص در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: نمی‌دانم این موضوع از کجا مطرح می‌شود و یک‌چنین بحثی اصلا در شورای عالی کار مطرح نیست. واقعیت‌ها را باید به جامعه گفت.

وی می‌افزاید: اصلاح رقم دستمزد، حاصل ذهنیت افراد است و اصلا تغییر دستمزد را در برنامه نداریم و یک‌چنین صحبتی نشده است. بحث‌های فنی هم جای خود را دارد.

عضو شورای عالی کار عنوان می‌کند: بعید می‌دانم احتمال اصلاح دوباره دستمزد سال ۱۴۰۲ وجود داشته باشد.

آهنی‌ها با اشاره به انتقادات درباره افزایش ۲۷ درصدی دستمزد در مقابل تورم بالای ۴۶ درصدی، می‌گوید: مگر در سال گذشته که تورم ۴۰ درصد بود، دستمزد قریب به ۶۰ درصد اضافه نشد؟

وی توضیح می‌دهد: آثاری که این افزایش دستمزد داشت، جمع‌بندی شد. بحث‌های فنی و کارشناسی زیادی انجام شد و برای این‌که کنترل تورم در کشور اتفاق بیفتد و با افزایش‌های قیمت‌ها، مشخصا دیدیم که نه‌تن‌ها نتیجه نمی‌گیریم، بلکه هر چه افزایش دستمزدی که اتفاق می‌افتد، تورم بخار می‌کند.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار تصریح می‌کند: بر این اساس، تصمیم گرفتیم با مدلی که بحث شد و با تغییراتی، در نهایت دستمزد ۱۴۰۲ را تصویب کنیم.

آهنی‌ها متذکر می‌شود: همه معتقدیم شرایط سختی داریم، اما حذف تورم در کشور بسیار بااهمیت است و ما باید این نکته را در نظر بگیریم که اگر تورم را تشدید کنیم، آثار منفی‌اش بیشتر به ضرر جامعه و کسب‌وکار خواهد بود؛ چه تولیدکننده و چه غیرتولیدکننده.

وی درباره فاصله رقم دستمزد با خط فقر ۱۸ میلیون تومانی، تاکید می‌کند: این خط فقر را نمی‌دانم از کجا اعلام شده، این عدد هم باز ذهنیت افراد است.

اعتراض کارگران به میزان دستمزد به‌جاست

اما این اظهارات اصغر آهنی‌ها در حالی است که علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار به تازگی در یک برنامه رادیویی، اعتراض کارگران به میزان دستمزد را اعتراض بجایی دانسته و گفته است: میزان دستمزدی که تصویب شد، موردنظر گروه کارگری نبود و گروه کارگری به آن اعتراض داشت؛ اما طبق قانون، گروه کارگری نیز نهایتا به این مصوبه تن داد و بنابراین مصوبه قانونی است.

وی خاطرنشان کرده است: طبق صحبت‌هایی که در شورا شده، اگر تورم از پیش‌بینی‌ها فراتر رود و یا دولت قصد ترمیم حقوق برای کارکنان خودش را داشته باشد جلسه شورای عالی کار مجددا تشکیل و نسبت به اصلاح دستمزد کارگران اقدام خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->