ویدئو | روایت محمود کریمی از ماجرای خواندن نوحه «ای ایران» در حضور رهبر معظم انقلاب برگزاری همه‌پرسی با مشارکت همه ساکنان آن راه‌حل عادلانه برای فلسطین است تاکید وزرای خارجه ایران و ترکیه بر پایان دادن به نسل کشی در فلسطین اشغالی سران بریکس حمله تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کردند پوتین: آینده به کشور‌های در حال رشد تعلق دارد نتانیاهو قبل از سفر به آمریکا یاوه گویی کرد عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه به جنگ پایان نخواهیم داد وزیر امور خارجه چین: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران یک بدعت خطرناک است وزیر خارجه پاکستان: ما در کنار ایران هستیم سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرد: ساختمان وزارت جنگ اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته است
سرخط خبرها

ظریف: عامل شلیک به هواپیمای اوکراینی در زندان است

  • کد خبر: ۱۵۷۸۵
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
ظریف: عامل شلیک به هواپیمای اوکراینی در زندان است
ظریف در مصاحبه با اشپیگل درباره برجام، پیرامون شهادت قاسم سلیمانی توسط آمریکایی‌ها و پیام آمریکایی‌ها به ایران پس از این حمله توضیح داده است. او گفت مامور شلیک موشک به هواپیمای اوکراینی در زندان است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصاحبه کریستیانه هوفمان، خبرنگار هفته نامه اشپیگل با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز جمعه چهارم بهمن (۲۴ ژانویه) انتشار یافت.

وزیر امور خارجه ایران درباره سرنوشت برجام می‌گوید اروپایی‌ها هیچ مبنای قانونی برای فعال‌کردن "مکانیسم ماشه" در مناقشه هسته‌ای با ایران ندارند. فعال کردن مکانیسم ماشه می‌تواند به بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران منجر شود. به گفته ظریف با این اقدام اروپایی‌ها نه تنها ایران بلکه روسیه و چین هم مخالفند. ظریف در ادامه گفته است که حسن روحانی رئیس جمهور ایران اعلام کرده است که در صورت بازگشت دوباره تحریم‌های سازمان ملل، ایران اقدامات مختلفی از جمله خروج احتمالی از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را انجام خواهد داد.

ظریف همچنین گفته است که او اعتراضات ایرانیان پس از شلیک هواپیماهای مسافربری اوکراین توسط سپاه

پاسداران ایران را درک می‌کند. وزیر خارجه ایران در ادامه تاکید کرده است که اقدام نیروهای امنیتی برای مقابله با اعتراضات آبان ماه، که باعث کشته شدن صدها نفر از معترضین شد می‌تواند عواقب قانونی داشته باشد و "تحقیقات هنوز ادامه دارد".

وزیر خارجه ایران در رابطه با تشدید تنش ایران با آمریکا گفته است که اقدام آمریکا در شهادت قاسم سلیمانی بر مبنای اطلاعات غلط انجام گرفته و آمریکایی‌ها بر این باور بوده‌اند که کشته شدن قاسم سلیمانی می‌تواند موقعیت آنها را در منطقه بهتر کند. اما آنچه که اتفاق افتاده خلاف آن بوده است.

ظریف در پاسخ به پرسش اشپیگل درباره اقدام بعدی ایران علیه آمریکا گفته است که ضربه به پایگاه نظامی آمریکایی‌ها در عراق واکنش نظامی "رسمی" ایران بوده و حمله موشکی نباید کسی را به قتل برساند.

اشپیگل در ادامه پرسیده است که آیا تندروها در آمریكا می‌توانند واكنش ضعیف ایران را نشانه ضعف تلقی كنند؟

ظریف در پاسخ به این پرسش اشپیگل گفت: «ما به ایالات متحده آسیب‌های زیادی وارد کرده‌ایم زیرا با تمام توان و قدرت نظامی آنها نمی‌توانند مانع از حمله موشک‌ها به پایگاه‌ها شوند. این نشان می‌دهد که آمریکا چقدر آسیب‌پذیر است.»

ظریف در ادامه گفته است: «ترور سلیمانی نشانه آغاز پایان حضور ایالات متحده در عراق و احتمالاً دیگر نقاط منطقه است».

اشپیگل در ادامه درباره موضوعی پرسیده است که تاکنون در نهان مانده بود و ایران و آمریکا درباره آن توضیحی نداده‌اند. هفتهنامه اشپیگل می‌پرسد در اوج تنش‌ها شما با سوئیس به عنوان حامی آمریکا در ایران تماس گرفتید دلیلش چه بود؟

ظریف بدون اشاره دقیق به محتوای پیام‌های رد و بدل شده گفته است که این ارتباط از طرف آمریکایی‌ها بوده و آمریکا در پیامی تحریک‌آمیز توهین‌ و تهدید کرده و ایران هم پاسخی بسیار منطقی داده است.

در ادامه این مصاحبه اشپیگل پرسیده است که همدردی و همبستگی مردم در عزاداری قاسم سلیمانی کوتاه بوده و معترضان بلافاصله بعد از شلیک موشک سپاه به هواپیمای اوکراینی به خیابان‌ها آمدند.

وزیر خارجه ایران به این پرسش اشپیگل هم پاسخ داده است که مردم حق دارند اعتراض کنند چون بسیاری از عزایزان خود را در سانحه سقوط هواپیما از دست دادند. بسیاری از دانشجویان دوستان و نزدیکان خود را از دست دادند. واکنش آنها احساسی بود.

اشپیگل در ادامه از ظریف پرسیده است که چرا دولت روحانی پس از سه روز به مردم حقیقت را گفته است؟

ظریف در پاسخ گفت که کشور در وضعیت بسیار دشواری قرار گرفته بود. ۳۲ سال پیش آمریکا هواپیمای مسافربری ایران را سرنگون کرد و آنها تابحال به طور رسمی از ما عذرخواهی نکرده‌اند. افسر آمریکایی که مسئول شلیک به هواپیمای ایران بوده حتی مدال افتخار هم گرفت. اما مامور ایرانی که به هواپیمای اوکراینی شلیک کرد در زندان به سر می‌برد.

منبع: پارسینه

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->