رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی: سال ۲۰۲۵ سال جنگ است فعالیت دبیرخانۀ توسعۀ مکران متوقف شد! هلاکت تعدادی سرکرده داعش در حمله هوایی ارتش عراق عراقچی بر استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی در توسعه روابط با قزاقستان تاکید کرد زمان تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین اعلام شد تفکیک وزارت راه و شهرسازی در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد پزشکیان بر تدوین نقشه راهبردی عملیاتی و قابل اجرا برای صنعت فضایی تاکید کرد فیلمبرداری در مکان ممنوعه، علت بازداشت مهدی نصیری رئیس پارلمان عراق وارد ایران شد ترامپ: کانادا باید به پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا تبدیل شود سردار نقدی: دشمن بیشتر از قدرت نرم جمهوری اسلامی وحشت دارد افزایش ۲ برابری پرواز‌های مشهد و پاکستان طی ۲۰ روز آینده الجولانی با بن سلمان در ریاض دیدار کرد یک پرونده جنایی جدید علیه همسر نتانیاهو تشکیل شد مصر: طرحی برای بازسازی غزه، بدون خروج فلسطینی‌ها داریم پزشکیان: ایجاد ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس ضروری است فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): سپاه مولود انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است نشست ویژه کمیسیون امنیت ملی با حضور قالیباف و وزرای کشور و راه و شهرسازی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون اول رئیس جمهور: «اصلاح» از مرکز حکومت شروع شود چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل جوانان در پیروزی و دفاع از میهن موشک اعتماد رونمایی شد + فیلم عارف: وظیفه دولت، حفاظت و احیای تالاب‌هاست الجولانی وارد ریاض شد + فیلم رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اسفندماه به اتمام می‌رسد قالیباف: هیچ‌کس به‌اندازه مردم برای انقلاب هزینه نکرده است + فیلم الجولانی سه‌شنبه به ترکیه می‌رود (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) آیا تعطیلی شنبه‌ها برای همیشه منتفی شد؟ انقلاب اسلامی میراثی ماندگار و جاودان
سرخط خبرها

ترامپ مقصر شماره یک در خروج آمریکا از افغانستان

  • کد خبر: ۱۵۷۸۹۴
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴
ترامپ مقصر شماره یک در خروج آمریکا از افغانستان
کاخ سفید با انتشار گزارشی درباره خروج آمریکا از افغانستان، ترامپ را بابت فقدان برنامه ریزی این خروج مقصر دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از بی بی‌ سی، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا می‌گوید که تحقیقات وزارت دفاع درباره نحوه آمادگی و اجرای خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان کامل شده است.

آستین گفت بازبینی درباره خروج نیروهای نظامی از افغانستان انجام شده و نسخه محرمانه آن پنج‌شنبه در اختیار کمیته‌های دفاعی کنگره آمریکا قرار گرفت.

براساس خلاصه ۱۲ صفحه‌ای این گزارش، که ابتدا روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرد، مقام‌های دولت بایدن بخش عمده قصورات در عملیات خروج از افغانستان را متوجه دولت قبلی آمریکا، یعنی دونالد ترامپ دانسته‌اند و او را متهم کرده‌اند که توافقی شتابزده را با طالبان امضا کرده است.

شبکه ان‌پی‌آر آمریکا نیز در گزارشی به نقل از این بازبینی آورده است: «در جریان انتقال قدرت از دولت ترامپ به دولت بایدن، دولت دونالد ترامپ هیچ برنامه‌ای برای خروج نهایی از افغانستان و یا تخلیه آمریکایی‌ها و افغان‌های متحد با آمریکا ارائه نکرده بود. آن هم در شرایطی که جو بایدن زمانی کاخ سفید را در دست گرفت که تنها سه ماه به آغاز عملیات خروج از افغانستان باقی مانده بود.

در این سند آمده است در ماه‌های پیش از خروج از افغانستان دولت جو بایدن تصمیم گرفته که برای پرهیز از نشان دادن عدم اعتماد علنی به دولت افغانستان «درباره بدترین اتفاقات احتمالی پیش رو» آشکار صحبت نکند.

در گزارش کاخ سفید همچنین آمده که دولت در حال اتمام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا برای بایدن فقط یک تاریخ برای خروج نیروهای این کشور از افغانستان باقی گذاشت؛ اما برنامه‌ای مناسب برای این منظور وجود نداشت.

بر اساس این گزارش، پس از چهار سال بی‌توجهی، سیستم‌ها، دفاتر و عملکردهای آژانس‌های حساس که برای خروج ایمن و با نظم از افغانستان لازم و ضروری بود احتیاج به بازبینی و تعمیر داشتند.

به نقل از خبرگزاری آناتولی، جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به خبرنگاران گفت، تصمیم دولت جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده برای پایان جنگ افغانستان، یک تصمیم درست بود.

وی افزود: در حالی که همیشه قصد رئیس جمهوری برای پایان دادن به این  جنگ بود، همچنین غیرقابل انکار است که تصمیمات اتخاذ شده و عدم برنامه ریزی انجام شده توسط دولت قبلی به طور قابل توجهی گزینه‌های موجود را برای بایدن محدود کرد.

کربی افزود، بایدن در حالی امور مربوط به افغانستان را از ترامپ به دست گفت که ۲۵۰۰ نیروی آمریکایی که پایین‌ترین تعداد از ۲۰۰۱ بود، در این کشور جنگ زده حضور داشتند.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا یادآوری کرد که دولت ترامپ با طالبان برای خروج تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان تا مه ۲۰۲۱ یک توافق امضا کرد که یکی از مفاد آن این بود که اگر آمریکا نیروهایش را خارج نکند، طالبان حملاتش را از سر بگیرد.

وی همچنین گفت، زمانی که تیم بایدن خواستار دیدن طرح‌ها شد، دولت ترامپ هیچ طرحی را ارائه نکرد. مساله انتقال دولت در آمریکا بود. این نخستین درسی بود که ما آموختیم. دولت بایدن از عهده آن بر نمی‌آمد. انتخاب بایدن سخت بود. یا خروج تمامی نیروها از افغانستان یا ازسرگیری حملات طالبان. او خروج را انتخاب کرد.

جان کربی ادامه داد: یک درس دیگر هم آموختیم که ضرورت برنامه ریزی زودهنگام و گسترده برای سناریوهایی با خطر بالا و با احتمال کم بود. یک بررسی کامل انجام شد و در اختیار کمیته‌های مربوطه در سنا و مجلس نمایندگان قرار گرفت.

قانونگذاران جمهوری خواه دولت بایدن را به خروج ناکام نیروهای آمریکایی از افغانستان و آن آشوب در فرودگاه کابل به تاریخ اوت ۲۰۲۱ متهم کرده‌اند.

در این میان، ترامپ در بیانیه‌ای در واکنش به این گزارش اعلام کرد، بایدن خودش به شخصه مسؤول خروج بی‌نظم و آشفته نیروهای آمریکایی از افغانستان است و این گزارش جدید از سوی کاخ سفید در مقصر دانستن وی، اطلاعات نادرست است.

وی نوشت: این احمق‌ها در کاخ سفید، که به طور سیستماتیک کشور ما را ویران می‌کنند، به رهبری بزرگترین احمق یعنی جو بایدن ناامید، یک بازی اطلاعات نادرست جدید را شروع کرده‌اند و "ترامپ" را به خاطر تسلیم بی‌کفایت خود در افغانستان سرزنش می‌کنند. بایدن مسؤول است نه هیچ کس دیگری!

ترامپ همچنین دولت بایدن را بابت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پیش از خارج کردن تجهیزات نظامی سرزنش کرد که باعث شده تا ۸۵ میلیارد دلار از تجهیزات و ادوات نظامی آمریکا در افغانستان باقی بمانند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->