مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند
سرخط خبرها

توصیه‌های طب سنتی برای تغذیه در فصل بهار

  • کد خبر: ۱۵۹۵۷۸
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۹
توصیه‌های طب سنتی برای تغذیه در فصل بهار
بدن انسان در فصل بهار، دچار تغییراتی می‌شود که برای حفظ سلامت نیازمند رعایت نکاتی در زمینه تغذیه هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن نیز دچار تغییر و تحول می‌شود. باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام‌های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماری‌هایی مانند: دمل ها، ورم‌های چرکی، جوش ها، خارش، ورم‌های حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکته‌ها و بیماری‌های دیگر می‌شود؛ بنابراین متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند برای در امان ماندن از بیماری‌ها در فصل بهار به خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مصرفی توجه کنید.

از خوردن غذا‌های چرب و سنگین خودداری نمایید

کارشناسان طب سنتی توصیه می‌کنند در بهار از خوردن غذا‌های چرب و سنگین خودداری نمایید و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون در فصل بهار از رژیم غذایی سبک استفاده کنید.

سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام‌های داخلی، ضعیف‌تر می‌شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذا‌های سنگین نخواهد داشت پس باید مصرف غذا‌های سنگین‌تر و چرب‌تر را کاهش دهیم.

در فصل بهار غذای کمتری بخورید

در بهار مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن تغییر می‌کند و اخلاط بدن با گرم‌تر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد می‌شوند و قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش می‌یابد، بنابراین بهتر است در فصل بهار برای اینکه دچار مشکلات کمتری گردید، غذای کمتری مصرف نمایید. کم خوری در بهار باعث می‌شود بدن راحت‌تر بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد و دچار مشکلات کمتری شود.

از مصرف خوراکی‌هایی با مزاج گرم پرهیز نمایید

در فصل بهار خوراکی‌هایی با مزاج گرم مانند غذا‌های چرب و سرخ کردنی، خوراکی‌های تلخ، تند و تیز، و شور را مصرف نکنید و همراه غذا ادویه‌های دارای مزاج گرم را نخورید؛ بلکه بهتر است غذا‌های خنک، غذا‌های غلیظ و با طبیعت سرد مصرف کنید تا هیجان و رقت اخلاط و مواد تعدیل شود.

برای کاهش خارش گلو این نوشیدنی مفید است

در بهار بسیاری از افراد دچار حساسیت‌های فصلی خواهند شد. از علائم حساسیت فصلی خارش گلو، چشم ها، بینی، عطسه، سرفه و... است. درمانگران طب سنتی برای درمان حساسیت توصیه می‌کنند افراد ۱۰ گرم گل بنفشه و شکر تیغال را در ۲ لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانند تا ۱ لیوان آن باقی بماند.

دمنوش باقی مانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنند. بهتر است افرادی که خارش گلوی شان خیلی زیاد است علاوه بر شب، صبح بعد از بیدارشدن از خواب نیز ۱ لیوان از این دمنوش گیاهی بنوشند.

برای کاهش حساسیت فصلی این غذا‌ها را نخورید

استفاده از روغن بنفشه و بادام برای درمان عطسه‌های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی مفید است. برای درمان عطسه روزی ۲ بار، ۱ قطره از روغن بنفشه را درون حفره‌های بینی خود بچکانید یا از این روغن به پیشانی خود بمالید. همچنین بهتر است مواد غذایی حساسیت زا مانند گوجه، بادمجان، ادویه جات، غذا‌های سرخ کردنی، شکلات، و قهوه نخورید.

ورزش زیاد و حمام مکرر در فصل بهار ممنوع است

در فصل بهار، غذا‌های گرم و خشک نخورید و از انجام ورزش زیاد و سنگین اجتناب نمایید. همچنین از حمام مکرر خودداری شود و به جای آب از عرق کاسنی یا عرق شاه تره استفاده شود.

از خوردن غذا‌های کنسروی و مانده پرهیز کنید

در فصل بهار، غذا‌های شور، غذا‌های کنسروی، مانده، غذا‌های غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش نخورید.

گرسنگی نکشید

گرسنگی سبب تحریک بیشتر اخلاط می‌شود پس نباید اجازه دهید که بیش از حد گرسنه شده و سپس غذا بخورید. در این فصل هنگام گرسنگی بهتر است مواد غذایی سبک و کم کالری مثل میوه‌ها و سبزیجات را میل کنید.

گوشت کمتر مصرف کنید

در فصل بهار بهتر است گوشت گوسفند، گوساله، گاو کمتر مصرف شود، زیرا مصرف زیاد گوشت باعث افزایش گرمی و رطوبت در بدن می‌شود و به علت گرم و‌تر بودن فصل بهار، مصرف بیش از حد گوشت باعث ایجاد بیماری در بدن می‌شود.

در این فصل بهتر است گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین مصرف شود. همچنین با گرم شدن هوا، قدرت هاضمه کاهش یافته و معده افراد نمی‌تواند غذا‌های گوشتی را هضم کند و هضم بد غذا اخلاط نامناسب را در بدن می‌سازد.

بدنتان را پاکسازی نمایید

در فصل بهار پاکسازی کبد از سموم اهمیت زیادی دارد و تغذیه صحیح، در این امر نقش مهمی خواهد داشت؛ در صورت پاک نشدن کبد از سموم، دریافت غذای بیشتر سبب سلامتی نمی‌شود و باعث بروز بیماری ها، ایجاد دمل‌های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ‌های بدن به دلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن جمع شده اند، می‌شوند.

در بهار هر فرد باید پاک سازی بدن انجام دهد. این پاکسازی متناسب با عادت‌ها و قابلیت‌های فردی افراد از طریق قی کردن، حجامت کردن، فصد (خون گیری) یا مصرف دارو‌های مسهل انجام می‌شود.

مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است

همانطور که می‌دانید در فصل زمستان سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن به وجود می‌آید. در این فصل بهتر است، شربت‌های خنک مانند لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.

این مواد را در سبد خوراکی‌های تان بگنجانید

بهترین و مفیدترین غذا‌ها در فصل بهار سبزی و حبوبات محسوب می‌شود، بنابراین بهتر است در وعده ناهار و شام از سبزی‌ها فصل، سبزی‌های صحرایی برای تهیه خوراک، آش و انواع بورانی با سبزی‌های تازه و با طراوت استفاده کنید.

منبع: برترینها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->