روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم جذب ۲۸۲ دانشجوی جدید افغانستانی در دانشگاه بیرجند آغاز‌به‌کار سفیر جدید ازبکستان در افغانستان ویدئو | استقبال از اولین پرواز ایران ایرتور در فرودگاه کابل (۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه شگفتی نوجوانان فوتبال افغانستان | پیروزی ۳ بر ۲ در برابر بنگلادش کاظمی قمی: فروش زمین به اتباع افغانستانی در چابهار، شایعه است | ۶ میلیون افغانستانی در ایران حضور دارند شورای علمای شیعه افغانستان، اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد عبدالله عبدالله تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم کرد حامد کرزی اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد راهکار‌های توسعه روابط اقتصادی با خراسان رضوی از زبان تاجران افغانستانی همسر محمدعلی کلی به کابل رفت تمایل طالبان برای میزبانی از جام جهانی فوتبال | نمی‌توانیم، اما برنامه داریم کاظمی قمی: خراسان رضوی یکی از ممتازترین استان‌ها در توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های همسایه است
سرخط خبرها

درباره دکتر احمدشاه فرهت؛ طبیب کودکان مشهد

  • کد خبر: ۱۶۰۸۵۵
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵
درباره دکتر احمدشاه فرهت؛ طبیب کودکان مشهد
دکتر احمدشاه فرهت، پزشک متخصص افغانستانی سال‌های با توکل به خدا و تکیه بر دانش پزشکی خود برای درمان کودکان تلاش می‌کند و دعای خیر پدران و مادران زیادی پشت سر اوست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حزب دمکراتیک خلق افغانستان مورد حمایت شوروی در ۷ثور ۱۳۵۷ (اردیبهشت) علیه حکومت محمد داوودخان، نخستین رئیس جمهور افغانستان، کودتا کرد و داوودخان همراه اعضای خانواده اش در ارگ ریاست جمهوری افغانستان کشته شد. این کودتا به ایجاد دولتی با حضور نورمحمد تره کی به عنوان رئیس جمهور (دبیرکل شورای انقلاب) منجر شد. داوودخان خودش با فروانداختن حکومت پسرعموی آخرین پادشاه افغانستان، محمد ظاهرشاه، در سال۱۹۷۳ به قدرت رسیده بود.

این اتفاق‌ها بهانه‌ای برای دخالت نظامی ارتش سرخ شوروی در سال۱۳۵۸ و آغاز جنگ‌های نه ساله (۱۳۵۸–۱۳۶۷) میان مجاهدین افغانستان و شوروی شد. جنگ یک وجه این ماجرا بود، وجه دیگر آن آوارگی میلیون‌ها افغانستانی در طول چهل سال گذشته به کشور‌های مختلف جهان برای رسیدن به امنیت و یک زندگی به دور از خشونت بود. مردمی که تا امروز روز خوش ندیده اند، چه آن‌ها که در داخل افغانستان مانده اند، چه آن‌ها که مهاجرت کرده اند. دراین بین، نقش جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در پذیرش آوارگان جنگی بسیار چشمگیر بوده است. ایران در چهل سال گذشته میزبان مردم رنج دیده افغانستان بود.

مردمی که خسته از آتش جنگ و ناامنی برای یافتن یک زندگی به دور از خشونت، چهل سال است میهمان مردم ایران هستند. ایرانی‌ها خودشان در این سال‌ها درگیر جنگ هشت ساله و پس از آن تحریم‌های ظالمانه بودند، اما سفره شان را با افغانستانی‌ها تقسیم کردند. مهاجران هم تلاش کردند با کار صادقانه در پروژه‌های مختلف عمرانی و دیگر بخش ها، گوشه‌ای از محبت ایرانیان را جبران کنند. جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته موقعیتی را فراهم کرد که فرزندان مهاجران در مدارس و دانشگاه‌های ایران درس بخوانند و از رشته‌های مختلف دانشگاهی فارغ التحصیل شوند.

دکتر احمدشاه فرهت چهره‌ای نخبه در میان مهاجران افغانستانی

جامعه مهاجر ساکن ایران در این سال‌ها چهره‌های شاخص زیادی را به خود دیده است که در جامعه میزبان هم شخصیت‌های محترمی هستند. دکتر احمدشاه فرهت، یکی از آن هاست. دکتر فرهت متولد اول شهریور۱۳۳۷ در شهر قندهار افغانستان است. تحصیلات ابتدایی اش را در مدرسه کاکا سیداحمد گذرانده و دوره دبیرستان را در لیسه احمدشاه بابای قندهار و لیسه نادری کابل گذرانده است.

او سال۱۳۵۴ با قبولی در امتحان کنکور، وارد دانشکده طب کابل شد و سال ۱۳۶۱ به ایران مهاجرت کرد و سال هاست که در مشهد زندگی می‌کند. تاکنون بیش از ده‌ها مقاله علمی از او در کنگره‌های بین المللی منتشر شده است و برخی از آثار وی به عنوان مدرک و منبع معتبر علمی در کشور‌ها و دانشگاه‌های مختلف استفاده می‌شود. این فوق تخصص کودکان سال هاست در بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد مشغول خدمت به مردم است. این طبیب حاذق پزشک محبوب افغانستانی در مشهد است که سال هاست نه تنها کودکان مشهدی و افغانستانی را درمان می‌کند، بلکه بسیاری از خانواده‌ها فرزندانشان را از شهر‌های مختلف ایران به مشهد می‌آورند تا دکتر فرهت آن‌ها را معاینه و درمان کند.

او همچنین استادیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معاون تحقیقات مرکز تحقیقاتی نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. دکتر فرهت درباره اولین باری که به مشهد آمده است، می‌گوید: «اولین بار وقتی به مشهد رسیدم، در میدان بیت المقدس از خودرو پیاده شدم و از راننده پرسیدم که حرم کجاست؟ او به من گفت شما صورت خود را برگردان، حرم را می‌بینی. من وقتی نگاه کردم، دیدم مرا نزدیک حرم پیاده کرده است. من، چون مدرک شناسایی نداشتم و هیچ پولی هم نداشتم، آن شب داخل حرم خوابیدم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->