ایران برای تکمیل جاده ابونصرفراهی در افغانستان ۱۰ میلیون یورو اختصاص داد یک مقام طالبان: تاجران افغان نیز در حادثه بندر شهید رجایی زیان دیده‌اند دستیار وزیر خارجه از سرمایه‌گذاران افغان خواست به بندر چابهار توجه جدی داشته باشند قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۰ درصد زنان در افغانستان برای دریافت کمک‌های بشردوستانه با مشکل مواجه‌ هستند سازمان بهداشت جهانی: در ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ کودک در افغانستان و پاکستان فلج شده‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) افغانستانی‌ها شانه به شانه مردم ایران | ما غم شریکیم کمبود بودجه برنامه جهانی غذا | احتمال توقف کمک‌رسانی از طریق هوا به افغانستان همه چیز درباره آزمون کنکور ۱۴۰۴ افغانستان ابراز همدردی طالبان با ملت و حکومت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل: از هنر‌های تجسمی در افغانستان حمایت می‌کنیم + فیلم درخواست انجمن دوستی ایران و افغانستان برای توقف «رفتار تبعیض‌آمیز» علیه مهاجران محرومیت ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی از آموزش به دلیل کاهش کمک‌های آمریکا هیئت طالبان برای شرکت در نمایشگاه «ایران اکسپو» عازم تهران شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بلومبرگ از تصمیم روسیه برای تقویت روابط خود با طالبان خبر داد قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراف یک فرمانده سابق طالبان به گروگان‌گرفتن روزنامه‌نگار آمریکایی قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد
سرخط خبرها

درباره دکتر احمدشاه فرهت؛ طبیب کودکان مشهد

  • کد خبر: ۱۶۰۸۵۵
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵
درباره دکتر احمدشاه فرهت؛ طبیب کودکان مشهد
دکتر احمدشاه فرهت، پزشک متخصص افغانستانی سال‌های با توکل به خدا و تکیه بر دانش پزشکی خود برای درمان کودکان تلاش می‌کند و دعای خیر پدران و مادران زیادی پشت سر اوست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حزب دمکراتیک خلق افغانستان مورد حمایت شوروی در ۷ثور ۱۳۵۷ (اردیبهشت) علیه حکومت محمد داوودخان، نخستین رئیس جمهور افغانستان، کودتا کرد و داوودخان همراه اعضای خانواده اش در ارگ ریاست جمهوری افغانستان کشته شد. این کودتا به ایجاد دولتی با حضور نورمحمد تره کی به عنوان رئیس جمهور (دبیرکل شورای انقلاب) منجر شد. داوودخان خودش با فروانداختن حکومت پسرعموی آخرین پادشاه افغانستان، محمد ظاهرشاه، در سال۱۹۷۳ به قدرت رسیده بود.

این اتفاق‌ها بهانه‌ای برای دخالت نظامی ارتش سرخ شوروی در سال۱۳۵۸ و آغاز جنگ‌های نه ساله (۱۳۵۸–۱۳۶۷) میان مجاهدین افغانستان و شوروی شد. جنگ یک وجه این ماجرا بود، وجه دیگر آن آوارگی میلیون‌ها افغانستانی در طول چهل سال گذشته به کشور‌های مختلف جهان برای رسیدن به امنیت و یک زندگی به دور از خشونت بود. مردمی که تا امروز روز خوش ندیده اند، چه آن‌ها که در داخل افغانستان مانده اند، چه آن‌ها که مهاجرت کرده اند. دراین بین، نقش جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در پذیرش آوارگان جنگی بسیار چشمگیر بوده است. ایران در چهل سال گذشته میزبان مردم رنج دیده افغانستان بود.

مردمی که خسته از آتش جنگ و ناامنی برای یافتن یک زندگی به دور از خشونت، چهل سال است میهمان مردم ایران هستند. ایرانی‌ها خودشان در این سال‌ها درگیر جنگ هشت ساله و پس از آن تحریم‌های ظالمانه بودند، اما سفره شان را با افغانستانی‌ها تقسیم کردند. مهاجران هم تلاش کردند با کار صادقانه در پروژه‌های مختلف عمرانی و دیگر بخش ها، گوشه‌ای از محبت ایرانیان را جبران کنند. جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته موقعیتی را فراهم کرد که فرزندان مهاجران در مدارس و دانشگاه‌های ایران درس بخوانند و از رشته‌های مختلف دانشگاهی فارغ التحصیل شوند.

دکتر احمدشاه فرهت چهره‌ای نخبه در میان مهاجران افغانستانی

جامعه مهاجر ساکن ایران در این سال‌ها چهره‌های شاخص زیادی را به خود دیده است که در جامعه میزبان هم شخصیت‌های محترمی هستند. دکتر احمدشاه فرهت، یکی از آن هاست. دکتر فرهت متولد اول شهریور۱۳۳۷ در شهر قندهار افغانستان است. تحصیلات ابتدایی اش را در مدرسه کاکا سیداحمد گذرانده و دوره دبیرستان را در لیسه احمدشاه بابای قندهار و لیسه نادری کابل گذرانده است.

او سال۱۳۵۴ با قبولی در امتحان کنکور، وارد دانشکده طب کابل شد و سال ۱۳۶۱ به ایران مهاجرت کرد و سال هاست که در مشهد زندگی می‌کند. تاکنون بیش از ده‌ها مقاله علمی از او در کنگره‌های بین المللی منتشر شده است و برخی از آثار وی به عنوان مدرک و منبع معتبر علمی در کشور‌ها و دانشگاه‌های مختلف استفاده می‌شود. این فوق تخصص کودکان سال هاست در بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد مشغول خدمت به مردم است. این طبیب حاذق پزشک محبوب افغانستانی در مشهد است که سال هاست نه تنها کودکان مشهدی و افغانستانی را درمان می‌کند، بلکه بسیاری از خانواده‌ها فرزندانشان را از شهر‌های مختلف ایران به مشهد می‌آورند تا دکتر فرهت آن‌ها را معاینه و درمان کند.

او همچنین استادیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معاون تحقیقات مرکز تحقیقاتی نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. دکتر فرهت درباره اولین باری که به مشهد آمده است، می‌گوید: «اولین بار وقتی به مشهد رسیدم، در میدان بیت المقدس از خودرو پیاده شدم و از راننده پرسیدم که حرم کجاست؟ او به من گفت شما صورت خود را برگردان، حرم را می‌بینی. من وقتی نگاه کردم، دیدم مرا نزدیک حرم پیاده کرده است. من، چون مدرک شناسایی نداشتم و هیچ پولی هم نداشتم، آن شب داخل حرم خوابیدم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->