به گزارش شهرآرانیوز - پرفسور «نادر انقطاع» برنده جایزه «فرانکلین ۲۰۲۳» دانشمندی ایرانی- آمریکایی است که در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا در رشته مهندسی برق و سیستمها مشغول به کار است. او بنیانگذار حوزه متاترونیک نوری است، شاخهای که نانوالکترونیک و نانوفوتونیک را باهم ادغام کرده است.
پرفسور انقطاع یکی از ۹ نفری است که امسال به دلیل دستاوردهای فوقالعاده خود در رهبری علمی، مهندسی و تجاری موفق به دریافت جایزه بنجامین فرانکلین شد.
از برندگان این جایزه شب گذشته (جمعه) و در مراسمی در موسسه فرانکلین در فیلادلفیا آمریکا تجلیل بعمل آمد.
این پرفسور ایرانی - آمریکایی به دلیل نوآوریهای دگرگون کننده خود در مهندسی مواد جدید که با امواج الکترومغناطیسی با روشهای بیسابقهای در تعامل هستند و کاربردهای گستردهای در محاسبات فوق سریع و فناوریهای ارتباطی دارند موفق به دریافت مدال بنجامین فرانکلین ۲۰۲۳ شد.
پرفسور انقطاع هنگام اعلام برندگان در سخنانی اظهار کرد: به عنوان یک دانشمند و یک اهل فیلادلفیا، از دریافت مدال فرانکلین بسیار مفتخر هستم. دریافت جایزهای که برندگان پیشین آن برخی از قهرمانان علمی من مانند آلبرت اینشتین، نیکولا تسلا، الکساندر گراهام بل و ماکس پلانک بودهاند، بالاترین افتخار است. من از مؤسسه فرانکلین برای اعطای این جایزه بسیار سپاسگزارم.
پروفسور انقطاع در حوزه نانو مدارهای نوری را پایهگذاری کرد که نانوالکترونیک و نانوفوتونیک در آن با هم ادغام شدهاند.
این دانشمند همچنین به ایجاد و توسعه حوزه اپتیک نزدیک به صفر و مواد اپسیلون نزدیک به صفر(ENZ) با گذردهی الکتریکی نزدیک به صفر مشهور است.
او از طریق فعالیتهای خود مرزهای جدیدی را پشت سر گذاشته که برای مثال میتوان به محاسبات نوری در مقیاس نانو و کنترل پراکندگی برای پوشش و شفافیت اشاره کرد. کار او پیامدهای گستردهای در شاخههای مختلف مهندسی برق، علم مواد، اپتیک، امواج مایکروویو و الکترودینامیک کوانتومی داشته است.
مدال بنجامین فرانکلین یکی از قدیمیترین جوایز علمی در حوزه علم و مهندسی است که از سال ۱۸۲۴ توسط موسسه فرانکلین در آمریکا اهدا میشود.
منبع: ایرنا