تلفات فک‌های خزری افزایش یافت تاریخ واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد ذرات پلاستیک چگونه وارد سالاد ما می‌شوند؟ بهترین راهکار برای دفع پشه مبلغ کمک هزینه ازدواج از سوی تأمین اجتماعی چقدر است؟ | شرط برخورداری از کمک هزینه ازدواج پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۵ درجه خواهد رسید هشدار تأمین اجتماعی در خصوص کلاهبرداری از پزشکان و درمانگران استفاده از هوش مصنوعی برای توانمندسازی دانش‌آموزان استثنایی هشدار پلیس فتا در خصوص شیوه‌های جدید کلاهبرداری با پیامک قطع یارانه تدبیر جدید آموزش و پرورش برای توانمندسازی دبیران و دانش‌آموزان در سامانه شاد افزایش حق پرستاری معلولان ضایعه‌نخاعی شدید و خیلی‌شدید طرح جدید کشوری به‌مناسبت روز محیط زیست تغییرات ضدکارگری در آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور | بازنشستگی، در هاله‌ای از ابهام آخرین جزئیات آتش‌سوزی جنگل گلستان | آتش فعال وجود ندارد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) تسهیلات رفاهی برای بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | از وا‎م‌های ۵۰ میلیون تومانی تا سفر‌های زیارتی برگه‌های امتحان نهایی توسط ۲ مصحح مجزا تصحیح می‌شود تمام کسورات اردیبهشت‌ماه بازنشستگان کشوری پرداخت شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) نامه بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ خطاب به رئیس مجلس: مطالبات پرداخت شود جزئیات جدید برای پذیرفته‌شدگان آزمون دانشجومعلمی چرا حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی با تأخیر پرداخت می‌شود؟ رتبه اولیه کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ آیا مصرف «ملون» برای سلامتی مضر است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور | رگبار و رعدوبرق در شمال غرب (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) مصرف سیگار و مواد مخدر چه تأثیری بر سلامت جنین و نوزاد دارد چرا باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنیم؟ روایت جهت دار یک روزنامه خارجی از وقایع خرداد سال ۱۳۴۲ خورشیدی | گزارش آمریکایی از ایران جراحی‌های چاقی، عمل‌های زیبایی نیستند و جنبه درمانی دارند | آن چند کیلو اضافه وزن! حمایت ۱۷هزار میلیارد ریالی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی در بخش اشتغال کاهش آسیب پذیری پروژه‌های خراسان رضوی با پیوست پدافندی
سرخط خبرها

ثبت ۱۳ مورد ابتلا به هاری در حیات وحش خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۶۳۰۲۷
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۷
ثبت ۱۳ مورد ابتلا به هاری در حیات وحش خراسان رضوی
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۳ مورد مثبت ابتلا به هاری در حیات وحش استان شناسایی و ثبت شده است.

محمود قربان زاده روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: طی امسال ۲۰ مورد مشکوک ابتلا به بیماری هاری در حیوانات اهلی و غیراهلی در استان شناسایی شد که پس از انجام آزمایشات لازم ۱۳ مورد مثبت گزارش شد که شامل ۱۰ قلاده سگ، ۲ قلاده گربه و یک راس گاو مثبت شده‌اند.

وی افزود: طی این مدت همچنین ۱۳ هزار و ۱۷ قلاده سگ در برابر این بیماری واکسینه شدند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی بیان کرد: خوشبختانه چندین سال است که موردی از ابتلای جمعیت خراسان رضوی به بیماری هاری گزارش نشده است، اما آگاهی مردم و رعایت اصول مربوط به پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار مهم است.

قربان زاده به مردم توصیه کرد به هیچ عنوان به سگ‌ها و گربه‌های ولگرد نزدیک نشوند و اقدام به تغذیه آنان نکنند که از جمله دلایل آن نزدیک شدن بیش از حد معمول به حیوان و احتمال حمله و گازگرفتگی توسط حیوان، انتقال آلودگی‌های انگلی متعددو ... وجود دارد و همین امر احتمال ابتلا به انواع بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان را افزایش میدهد.

وی بیان کرد: علاوه بر این غذا دادن به حیوانات وحشی یا ولگرد موجب از بین رفتن توان زندگی و شکار آنان و نیز نزدیک شدن به مناطق مسکونی و شهر‌ها میشود که تبعات متعددی را میتواند در بر داشته باشد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه افرادی که به هر عنوان اقدام به نگهداری سگ در باغ، منزل و یا کارخانه می‌کنند نسبت به انجام واکسیناسیون سالانه هاری، انجام درمان‌های ضد انگلی داخلی و خارجی دوره‌ای و مجموعا حفظ سلامت سگ دارای مسوولیت هستند، افزود: به این ترتیب وارد آمدن هر گونه صدمه و بیماری از سوی سگ به سایر افراد برای صاحب سگ مسوولیت قانونی و حقوقی به بار می‌آورد.

قربان زاده تاکید کرد: در صورتی که هر فردی توسط حیوانی گاز گرفته شد و یا دچار خراش سطحی یا عمیق ناشی از پنجه زدن گربه شد بلافاصله باید با آب فراوان و صابون اقدام به شستشوی محل نموده تا میکروب یاانگل احتمالی وارد بدن و خون نشود و سپس به نزدیکترین مرکز درمانی جهت انجام معاینات و درمان تخصصی مراجعه کند.

وی ادامه داد: دامداران توجه داشته باشند رفتار‌های پرخاشپگرانه حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و اسب و یا خروج کف از دهان و حمله به انسان‌ها نیز از مواردی است که باید بلافاصله اقدام به پیگیری درمانی نمایندو درصورت مواجهه با چنین شرایطی در صورت گازگرفتگی توسط حیوان بدون درنگ به مراکز بهداشت مراجعه نمایند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در پایان گفت: تمامی افراد باید حتی یک خراش کوچک را در این زمینه جدی بگیرند و به هیچ وجه سطحی بودن و بی خطر بودن خراش یا زخم را مانع مراجعه به مراکز درمانی ندانند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->