سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش
سرخط خبرها

پیشنهاد واریز درآمد نفت به صندوق توسعه ملی

  • کد خبر: ۱۶۳۸۸۶
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹
پیشنهاد واریز درآمد نفت به صندوق توسعه ملی
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به نقش دولت و مجلس در حکمرانی نوین صندوق توسعه ملی، گفت: ورود همه عواید نفتی به صندوق، وصول مطالبات از دولت‌ها، مشارکت در انواع روش‌های سرمایه‌گذاری، شفافیت و استاندارد‌های نوین حسابرسی و تصویب احکام پشتیبان از صندوق در برنامه هفتم توسعه از جمله مسائلی است که صندوق نیازمند آن بوده و لازم است دولت و مجلس در این زمینه ایفای نقش کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی غضنفری در سومین همایش بین‌المللی صندوق توسعه ملی با موضوع حکمرانی نوین در صندوق توسعه ملی که صبح امروز (یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، گفت: برداشت دولت‌ها از صندوق ۱۰۰ میلیارد دلار بوده، اما این موضوع یک تسهیلات با نرخ سود پایین بوده و شاید به دلیل کمبود درآمد دولت، بازگشت سختی داشته باشد.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در ادامه با بیان اینکه این صندوق، ۱۵۰ میلیارد دلار دارایی دارد، عنوان کرد: موجودی نقدی ۱۰ میلیارد دلار است، اما دارایی صندوق همان ۱۵۰ میلیارد دلار است. این در حالی است که یکی از پشتیبانان واقعی صندوق توسعه ملی، رئیس جمهور و معاون اول، رئیس مجلس و نمایندگان مجلس هستند تا تسهیلات پرداخت شده به صندوق بازگردانده شود.

وی در ادامه با اشاره به هدف صندوق مبنی بر افزایش جهشی دارایی‌های آن، اظهار کرد: این اهداف از طریق حکمرانی نوین صورت می‌گیرد.

غضنفری با اشاره به تنوع در نحوه سرمایه گذاری در صندوق توسعه ملی در دنیا، گفت: برخی کشور‌ها از طریق سهام، اوراق قرضه با درآمد ثابت و یا املاک و مستغلات اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند که ریسک آن کمتر است. برخی کشور‌ها نیز به صورت غیرکالایی و یا کالایی اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی اصول سانتیاگو را محوری برای حکمرانی نوین در صندوق توسعه ملی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران یکی از مؤسسین مجمع بین المللی صندوق‌های ثروت ملی است که هم اکنون با ۴۱ صندوق، دارایی بیش از ۴ هزار میلیارد دلار دارد.

وی با اشاره به اصولی که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را پذیرفته است، عنوان کرد: چارچوب‌های صندوق باید به صورت مستحکم بوده و اعداد و ارقام آن نیز باید شفاف باشد لذا برای جلوگیری از هرگونه رانت و یا تعارض منافع، معتقدم که باید هرگونه برداشت و هزینه کرد از سوی دولت برای عموم مردم روشن باشد که دولت سیزدهم کاملا پشتیبان این امر بوده است.

غضنفری در ادامه دارایی‌های صندوق توسعه ملی با صندوق ذخیره ارزی کشور که تحت مدیریت بانک مرکزی است را متفاوت عنوان کرد و افزود: این صندوق با بخش خصوصی کار می‌کند از این رو شفاف‌سازی عملکرد آن ضروری است و صندوق ذخیره ارزی که یک موضوع کاملا دولتی است در اختیار ما نیست و اصول خود را دارد.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه طرح توجیهی هر پروژه باید نرخ بازگشت قابل قبولی داشته باشد تا بتواند از اعتبار صندوق توسعه ملی استفاده کند، اظهار داشت: در برنامه هفتم باید مفهوم صندوق توسعه ملی را تغییر دهیم تا حرکت بسیار مؤثرتری در کشور داشته باشیم.

وی در ادامه سرمایه را نباید با ثروت اشتباه گرفت و عنوان کرد: نمی‌توان نفت را فروخت و درآمد حاصل از آن را به عنوان ثروت، هزینه کرد بلکه باید به عنوان سرمایه از آن به عنوان سرمایه گذاری استفاده شود. وام به دولت‌ها نیز به معنای کمک به دولت‌ها نیست یعنی این تسهیلات باید بازگردانده شود.

غضنفری در ادامه سرمایه‌گذاری را نیز با بنگاه‌داری متفاوت دانست و افزود: بنگاه‌داری یک سم است و صندوق توسعه ملی را دچار مشکل می‌کند بلکه باید بنگاه سازی کنیم.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: در حکمرانی فعلی منابع حاصل از فروش نفت مستقیما به عنوان بودجه استفاده می‌شود درحالی که در حکمرانی نوین معتقدیم عواید حاصل از فروش نفت به عنوان سرمایه بوده و باید به صندوق‌ها داده شود تا سرمایه‌گذاری شده و از محل آن سود کشور و بودجه تأمین شود.  

وی در ادامه با اشاره به حکمرانی فعلی در صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه ملی با فرض صندوق ریالی از طریق حسابرسی ریالی اداره شده و منجر به کوچک شدن صندوق می‌شود در حالی که معتقدیم با حکمرانی نوین در این صندوق باید فرض آن را بر صندوق ارزی گذاشت و با حسابرسی ارزی به سمت بزرگ شدن صندوق برویم که ممکن است این موضوع نیازمند قانون باشد.

غضنفری با اشاره به نقش دولت و مجلس در حکمرانی نوین صندوق توسعه ملی، ابراز داشت: ورود همه عواید نفتی به صندوق، وصول مطالبات از دولت‌ها، مشارکت در انواع روش‌های سرمایه گذاری، شفافیت و استاندارد‌های نوین حسابرسی، و تصویب احکام پشتیبان از صندوق در برنامه هفتم توسعه از جمله مسائلی است که صندوق نیازمند آن بوده و لازم است دولت و مجلس در این زمینه ایفای نقش کنند.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی همچنین در پایان با بیان اینکه مذاکرات با دولت در خصوص وصول مطالبات از دولت‌های گذشته نتیجه بخش شده است، گفت: از مجلس نیز می‌خواهیم از طریق احکام برنامه هفتم از شکل گیری صندوق ثروت ملی پشتیبانی کند.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->