ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند
سرخط خبرها

آغاز همایش ملی افغانستان و چشم‌انداز‌های آینده در دانشگاه فردوسی مشهد

  • کد خبر: ۱۶۴۴۴۱
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
آغاز همایش ملی افغانستان و چشم‌انداز‌های آینده در دانشگاه فردوسی مشهد
صبح امروز همایش ملی افغانستان و چشم‌اندازهای آینده در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز،  اولین همایش ملی افغانستان و چشم‌انداز‌های آینده صبح امروز در دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

سفرای سابق جمهوری اسلامی ایران در کابل، چند دیپلمات از وزارت خارجه طالبان، اساتید رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه‌های سراسر کشور و چهره‌های مختلف افغانستانی و ایرانی از جمله میهمانان این همایش هستند.

این همایش در محور‌های سیاسی، اقتصادی، حقوقی و فرهنگی امروز چهارشنبه در پنل‌های مختلف برگزار خواهد شد.

محمدرضا رحمانی و بهادر امینیان؛ سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در کابل و شماری از چهره‌های علمی از دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله میهمانان ویژه این مراسم هستند.

اولین همایش علمی در مشهد

دکتر بیدالله خوانی؛ دبیر علمی همایش ملی افغانستان و چشم انداز‌های آینده با بیان اینکه این اولین همایش علمی در مشهد است که با موضوع افغانستان برگزار می‌شود گفت: این همایش به همت گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شده است.

دبیر علمی همایش ادامه داد: فراخوان مقاله در دو نوبت انجام شد و اعضای علمی از دانشگاه‌های مختلف کشور برای این همایش انتخاب شدند.

بیدالله خوانی ادامه داد که دبیرخانه این همایش ۱۲۰ مقاله که ۷۰ درصد ایرانی و ۳۰ درصد آن خارجی بود دریافت کرد و سرانجام ۳۵ مقاله برای ارائه انتخاب شد.

دبیر همایش ملی افغانستان، چشم‌انداز‌های آینده با اشاره به اینکه ۱۵ مقاله در پنل‌های همایش قرارداده شده است افزود: بین ما و افغانستان هیچ تفاوتی نیست این‌ها تن واحد هستند و مشترکات زیاد آن‌ها را با هم متصل کرد.

خوانی تاکید کرد: هدف همایش یادآوری پیوند‌هایی است که این دو کشور را به هم گره زده است.

آمریکا افغانستان را گروگان گرفته است

همچنین در ادامه این همایش، بهادر امینیان سفیر پیشین ایران در افغانستان در همایش ملی افغانستان و چشم انداز‌های آینده اظهارداشت: ما و افغانستان اشتراکات زیادی داریم و نمی‌توانیم نسبت به هم بی‌تفاوت باشیم. روابط ایران و افغانستان مملو از تهدید و فرصت است و متاسفانه در دو کشور مغفول مانده است.

امینیان تاکید کرد: ما با یک پدیده بسیار مهمی روبرو هستیم مسئله افغانستان برای ایران تنها یک مسئله سیاست خارجی نیست و حوزه‌های زیادی را در بر می‌گیرد.

سفیر سابق ایران در کابل خاطرنشان کرد: خوشبختانه با حضور آقای کاظمی قمی امروز در شرایط بهتری قرار داریم که همه بخصوص دانشگاه باید به ایشان کمک کنیم. ما نمی‌توانیم منتظر باشیم تا موضوع افعانستان خود به خود حل شود.

او با بیان اینکه امروز افغانستان با مشکلات اقتصادی جدی مواجه است گفت: سیاست امریکا تبدیل افغانستان به کشوری بوده که دستش جلوی دیگران دراز است و آمریکا هنوز افغانستان را گروگان گرفته‌اند.

امینیان خاطرنشان کرد: ما باید هزینه تصمیمات اشتباه آمریکا در حوزه افغانستان را بدهیم. مردم افغانستان باید تصمیم بگیرند چه نوع حکومتی می‌خواهند، ایران حتما نظر خود را به امارت می‌گوید. اما تصمیم گیری با خود افغان‌ها است.

سفیر پیشین ایران در کابل تاکید کرد: تا زمانی که مردم افغانستان فقیر باشند ما با سیل مهاجران روبرو هستیم.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->