طالبان یک زوج انگلیسی را آزاد کرد تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص)
سرخط خبرها

آغاز همایش ملی افغانستان و چشم‌انداز‌های آینده در دانشگاه فردوسی مشهد

  • کد خبر: ۱۶۴۴۴۱
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
آغاز همایش ملی افغانستان و چشم‌انداز‌های آینده در دانشگاه فردوسی مشهد
صبح امروز همایش ملی افغانستان و چشم‌اندازهای آینده در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز،  اولین همایش ملی افغانستان و چشم‌انداز‌های آینده صبح امروز در دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

سفرای سابق جمهوری اسلامی ایران در کابل، چند دیپلمات از وزارت خارجه طالبان، اساتید رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه‌های سراسر کشور و چهره‌های مختلف افغانستانی و ایرانی از جمله میهمانان این همایش هستند.

این همایش در محور‌های سیاسی، اقتصادی، حقوقی و فرهنگی امروز چهارشنبه در پنل‌های مختلف برگزار خواهد شد.

محمدرضا رحمانی و بهادر امینیان؛ سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در کابل و شماری از چهره‌های علمی از دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله میهمانان ویژه این مراسم هستند.

اولین همایش علمی در مشهد

دکتر بیدالله خوانی؛ دبیر علمی همایش ملی افغانستان و چشم انداز‌های آینده با بیان اینکه این اولین همایش علمی در مشهد است که با موضوع افغانستان برگزار می‌شود گفت: این همایش به همت گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شده است.

دبیر علمی همایش ادامه داد: فراخوان مقاله در دو نوبت انجام شد و اعضای علمی از دانشگاه‌های مختلف کشور برای این همایش انتخاب شدند.

بیدالله خوانی ادامه داد که دبیرخانه این همایش ۱۲۰ مقاله که ۷۰ درصد ایرانی و ۳۰ درصد آن خارجی بود دریافت کرد و سرانجام ۳۵ مقاله برای ارائه انتخاب شد.

دبیر همایش ملی افغانستان، چشم‌انداز‌های آینده با اشاره به اینکه ۱۵ مقاله در پنل‌های همایش قرارداده شده است افزود: بین ما و افغانستان هیچ تفاوتی نیست این‌ها تن واحد هستند و مشترکات زیاد آن‌ها را با هم متصل کرد.

خوانی تاکید کرد: هدف همایش یادآوری پیوند‌هایی است که این دو کشور را به هم گره زده است.

آمریکا افغانستان را گروگان گرفته است

همچنین در ادامه این همایش، بهادر امینیان سفیر پیشین ایران در افغانستان در همایش ملی افغانستان و چشم انداز‌های آینده اظهارداشت: ما و افغانستان اشتراکات زیادی داریم و نمی‌توانیم نسبت به هم بی‌تفاوت باشیم. روابط ایران و افغانستان مملو از تهدید و فرصت است و متاسفانه در دو کشور مغفول مانده است.

امینیان تاکید کرد: ما با یک پدیده بسیار مهمی روبرو هستیم مسئله افغانستان برای ایران تنها یک مسئله سیاست خارجی نیست و حوزه‌های زیادی را در بر می‌گیرد.

سفیر سابق ایران در کابل خاطرنشان کرد: خوشبختانه با حضور آقای کاظمی قمی امروز در شرایط بهتری قرار داریم که همه بخصوص دانشگاه باید به ایشان کمک کنیم. ما نمی‌توانیم منتظر باشیم تا موضوع افعانستان خود به خود حل شود.

او با بیان اینکه امروز افغانستان با مشکلات اقتصادی جدی مواجه است گفت: سیاست امریکا تبدیل افغانستان به کشوری بوده که دستش جلوی دیگران دراز است و آمریکا هنوز افغانستان را گروگان گرفته‌اند.

امینیان خاطرنشان کرد: ما باید هزینه تصمیمات اشتباه آمریکا در حوزه افغانستان را بدهیم. مردم افغانستان باید تصمیم بگیرند چه نوع حکومتی می‌خواهند، ایران حتما نظر خود را به امارت می‌گوید. اما تصمیم گیری با خود افغان‌ها است.

سفیر پیشین ایران در کابل تاکید کرد: تا زمانی که مردم افغانستان فقیر باشند ما با سیل مهاجران روبرو هستیم.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->