السودانی: وجود سلاح خارج از کنترل دولت هیچ توجیهی ندارد سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت رئیس جمهور فرانسه باید قبر خود را آماده کند؟ | آغاز تحقیقات درباره تهدید به مرگ ماکرون توسط خاخام صهیونیست واکنش وزارت خارجه ایران به طرح اسرائیل برای اشغال کامل نوار غزه واکنش اردوغان به طرح اسرائیل برای کنترل نظامی غزه تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص ۲۳ شهید و ۱۲۴ زخمی بر اثر پرتاب بسته‌های کمکی بر مردم غزه مسکن؛ مهم‌ترین چالش خانواده‌های دارای فرزند چند قلو است انتصاب فرمانده جدید تروریست‌های سنتکام پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه( ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ ) | تنش‌های سیاسی دلار را در کانال ۹۱ هزار تومانی نشاند نقض مجدد آتش‌بس جنگ لبنان | شهرک رامیا در جنوب لبنان توسط اسرائیل گلوله باران شد موضع‌ روسیه درباره دیدار اخیر میان سران باکو- ایروان روسیه طرح‌های جنگی اسرائیل برای غزه را محکوم کرد تحرکات توسعه طلبانه جدید ارتش صهیونیستی در جنوب سوریه اردوغان از توافق باکو و ایروان ابراز رضایت کرد صهیونیست‌ها در مخالفت با جنگ غزه دست به تظاهرات گسترده می‌زنند بیش از ۵۰ شهروند انگلیسی در حمایت از فلسطین بازداشت شدند مخالفت زلنسکی با طرح ترامپ | اوکراین سرزمین‌های خود را تسلیم روسیه نمی‌کند جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) ریانووستی: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام خواهد شد آخرین تقسیمات کشوری به استانداران ابلاغ شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: تشکیل ستاد ملی دائمی برای بسیج خدمت به زائران امام رضا (ع) حمله پهپاد صهیونیستی به یک خودرو در بنت جبیل (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی بر میزبانی شایسته از زائران دهه پایانی صفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سازمان بسیج مستضعفین بازدید کرد رهبر انقلاب: هربار به تابلوی عصر عاشورا فرشچیان نگاه کرده‌ام، گریه کرده‌ام آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف
سرخط خبرها

درخواست شماری از رهبران سابق جهان از گروه ۷

  • کد خبر: ۱۶۴۷۱۱
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷
درخواست شماری از رهبران سابق جهان از گروه ۷
بیش از ۲۵۰ تن از سران سابق دولت‌ها، وزیران کابینه، دیپلمات‌ها و دانشمندان در نامه‌ای از گروه هفت خواستند تا اجازه ندهند مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای قربانی تقابل قدرت‌های بزرگ کنونی شود.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از آرتی، در این نامه که به طور مشترک با ابتکار عمل دو سازمان مردم نهاد، شبکه رهبری اروپا و شبکه رهبری آسیا-اقیانوسیه سازماندهی شده، آمده است: "جهان به شدت به کنترل تسلیحات هسته‌ای بیشتر نیاز دارد، در تاریک ترین ساعات جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده توانستند و خواستند در مورد اقداماتی برای کاهش خطر جنگ هسته‌ای بحث و توافق کنند. این نامه در واقعاعلام  حمایت از بازگشت به این دیپلماسی و حفاظت از کنترل تسلیحات هسته‌ای به عنوان یک الزام جهانی است.

امضاکنندگان این نامه در آستانه نشست گروه هفت در ژاپن از پنج قدرت هسته‌ای در شورای امنیت سازمان ملل – روسیه، آمریکا، چین، فرانسه و انگلیس – خواستند «اطمینان حاصل کنند که کنترل تسلیحات هسته‌ای قربانی دیگری از رقابت ژئوپلتیکی نخواهد شد.

به گفته امضاکنندگان این نامه، فروپاشی معاهده استارت جدید، تنها معاهده بازمانده کنترل تسلیحات هسته‌ای بین آمریکا و روسیه، خطر وقوع یک "مسابقه تسلیحاتی بی‌ثبات‌کننده" را دوچندان کرده و وارد کردن چین، فرانسه و انگلیس به یک توافق چندجانبه را دشوارتر می‌کند.

در این نامه از روسیه و آمریکا خواسته شده موضوع تسلیحات هسته‌ای را بطور کل از درگیری خود بر سر اوکراین تفکیک کنند، تعهدات کامل خود را تحت این معاهده از سر بگیرند و قبل از پایان انقضای آن در سال ۲۰۲۶، به "مذاکرات حسن نیت" برای معاهده استارت جدید متعهد شوند.

روسیه در ماه فوریه مشارکت خود در استارت جدید را به دلیل حملات پهپادی اوکراین به پایگاه‌های نیروی هوایی راهبردی روسیه و حمایت مستمر ایالات متحده از کی‌یف با هدف «شکست استراتژیک» مسکو به حالت تعلیق درآورد.

این نامه سرگشاده در مجموع ۲۵۶ امضا از ۵۰ کشور مختلف داشت، از جمله شش رئیس سابق دولت، ۲۶ وزیر خارجه و دفاع سابق، ۳۰ سفیر سابق، و بسیاری از دانشمندان، کارشناسان و مبارزان ضد هسته‌ای است.

یکی از برجسته‌ترین امضاکنندگان چینی این نامه، پروفسور چن دونگشیائو، رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی شانگهای است. از دیگر نام‌های برجسته می‌توان به جان اسکارلت، رئیس سابق ام آی ۶، ژنرال بازنشسته آمریکایی فیلیپ بریدلاو و ژنرال بازنشسته آلمانی کلاوس نائومان اشاره کرد.

این نامه پیش از اجلاس سران گروه هفت در ژاپن که قرار است روز جمعه آغاز شود، منتشر شد. بنا بر گزارش ها، فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن قصد دارد مهمانانش را به بازدید زادگاهش هیروشیما که در سال ۱۹۴۵ توسط بمب اتمی آمریکا ویران شد، ببرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->