رژیم اسرائیل: حماس باید به مذاکرات بازگردانده شود تشدید فشارهای آمریکا و عربستان سعودی بر لبنان برای خلع سلاح حزب الله بقایی: حمله اسرائیل به یمن را محکوم می‌کنیم | نتانیاهو صلاحیت صحبت درباره تامین آب ایران را ندارد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: با شعار دادن که نمی‌شود مملکت را درست کرد ترامپ خطاب به زلنسکی: از کریمه چشم پوشی کن و با ناتو خداحافظی جنگ تمام می‌شود ارتش اسرائیل طرح نظامی برای اشغال شهر غزه را تصویب کرد جان مرشایمر: ورود ترامپ به جنگ با ایران احمقانه بود | شراکت آمریکا در نسل‌کشی غزه نشانه‌ بحران عمیق واشنگتن است ادعای جولانی: سوریه تا پایان سال ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب می‌کند نفتالی بنت، نتانیاهو را به باد انتقاد گرفت | اسرائیل امروز در گِل مانده است رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل اشغال کامل شهر غزه را به تصویب رساند ارتش اسرائیل به دنبال سربازان فراری | تلاش رژیم صهیونیستی برای جبران کمبود نیرو اعتراضات ضد اقدامات نتانیاهو ادامه دارد | ۴۰۰ هزار نفر در تل‌آویو خواستار توافق مبادله اسرا شدند + فیلم اسرائیل درصدد تعطیلی کنسولگری فرانسه در بیت‌المقدس ماکرون: پوتین صلح نمی‌خواهد اراضی اشغالی در بحران خشکسالی | رسانه عبری: اسرائیل به تدریج در حال خشک شدن است ۵۷ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند وزیر امور خارجه آمریکا: صدور روادید برای مردم غزه را تعلیق کردیم عملیات انتحاری در حلب سوریه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ با زلنسکی و سران اروپا دیدار می‌کند + زمان دیدار زلنسکی: پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را ضمانت امنیتی می‌دانیم یحیی سریع: فرودگاه تل‌آویو را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) سه تن از مقامات ارشد سعودی به فرمان ملک سلمان برکنار شدند پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری اربعین حسینی قدردانی کرد دیدار خداحافظی سفیر آلمان با عراقچی پژمان‌فر: آموزش سواد رسانه‌ای و روایت درست واقعیت‌ها وظیفه اصلی رسانه‌های داخلی است + ویدئو ادعای ویتکاف درباره موافقت پوتین با تضمین‌های امنیتی قوی برای اوکراین آمادگی کامل حوزه های قضایی خراسان رضوی در زمینه ارائه خدمات حقوقی در دهه آخر ماه صفر
سرخط خبرها

رئیسی: رابطه ایران و ترکمنستان رابطه خویشاوندی است

  • کد خبر: ۱۶۷۰۱۴
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۱
رئیسی: رابطه ایران و ترکمنستان رابطه خویشاوندی است
رئیس‌جمهور گفت: با توجه به تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند رابطه ما با ترکمنستان همسایگی نیست یک رابطه خویشاوندی است، تصمیمات ما در جهت همین روابط خویشاوندی دنبال خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر سه شنبه در نشست مطبوعاتی با رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان،  ضمن خوشامد گویی به «بردی محمداف» درباره نتایج مذاکرات دو جانبه، گفت: در این‌ نشست اسنادی را به امضا رساندیم که جلوه ای از اراده دو کشور برای توسعه روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی و تمدنی است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه روابط خوبی با کشور دوست و برادر ترکمنستان داریم، گفت: این میزان‌ از روابط کافی نیست و سطح روابط ایران و ترکمنستان می‌تواند گسترش یابد و مرز دو کشور فرصتی برای همکاری‌ها تلقی می‌شود.

آیت الله رئیسی، سفر رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان را نقطه عطف همکاری ایران و ترکمنستان دانست و افزود: با توجه به تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند رابطه ما با ترکمنستان همسایگی نیست یک رابطه خویشاوندی است، تصمیمات ما در جهت همین روابط خویشاوندی دنبال خواهد شد.  

رئیس‌جمهور تصریح کرد: همکاری بعدی دو کشور درباره گسترش روابط در حوزه آب و برق بود که دو کشور می‌توانند در این باره همکاری خوبی داشته باشند و این‌ در جهت منافع دو ملت و  کشور و منطقه لحاظ خواهد شد.  

آیت الله رئیسی با اشاره به فعال‌تر شدن گمرکات ایران و ترکمنستان، گفت: حمل و نقل و ترانزیت از حوزه‌های مهم‌ همکاری دو کشور است. پس از شیوع ویروس کرونا همکاری خوبی بین دو کشور در جهت تسهیل حمل‌ و نقل صورت گرفت اما با پیگیری‌ها و دستورات، نتیجه بر این شد که گمرکات دو کشور فعال‌تر و به شکل شبانه روزی ترخیص کالا انجام شود. امروز هم اسنادی میان گمرکات دو کشور امضا شد.  

به گفته رئیس جمهور، صدور خدمات فنی- مهندسی از دیگر زمینه‌های همکاری است که بعد از این سفر افزایش خواهد یافت.

آیت‌الله رییسی گفت: حوزه مهم دیگر کشاورزی است که دو کشور می‌توانند مورد توجه قرار دهند. همکاری‌ها در این زمینه آغاز شده و در دوسال اخیر افزایش یافته است. پس از این سفر رشد قابل توجهی خواهد داشت.

آیت الله رییسی با اشاره به اینکه مذاکرات خوبی بین دو کشور انجام شد، مطرح کرد: در  حوزه انرژی ظرفیت مناسبی در جمهوری اسلامی و کشور ترکمنستان وجود دارد که می‌تواند زمینه همکاری بین کشورها را رقم زند و برای توسعه همکاری در این زمینه‌مصمم هستیم. سواپ گازی پس از اولین سفر من به عشق آباد شروع شد و این همکاری ادامه یافته و میتواند گام های بلندی را رقم بزند.  

به گفته رییس جمهور، علاوه بر همکاری دو جانبه، همکاری در سازمان‌های منطقه ای و فرامنطقه ای از دیگر تصمیماتی بود که در جلسات مطرح شد و دو کشور مصمم شدند تا در سازمان ‌ای منطقه ای از قبیل شانگهای همکاری خود را ادامه دهند.  

آیت الله رئیسی گفت: در حوزه فرهنگی و تمدنی‌ گفت و گوهایی صورت گرفت و گام‌هایی برداشته خواهد شد زیرا این حوزه می‌تواند تامین کننده نگاه دو کشور در جهت ارتقای سطح فرهنگی باشد.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از رییس شورای مصلحت خلق ترکمنستان تاکید کرد: دیدگاه آقای بردی محمد که چند بار تکرار کردند که سیاست‌ جمهوری اسلامی را سیاست صلح و ثبات و امنیت می‌دانند و می‌تواند تضمین کننده صلح و ثبات در منطقه باشد، مواضع خوبی است و معتقدم که نگاه ایران به منطقه نگاه صلح و امنیت و ثبات است.

«قربانقلی بردی محمداف» رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان روز سه شنبه وارد تهران شد و پس از دیدار با محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با آیت الله رییسی دیدار کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->