به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام محمدمهدی عرب انصاری رئیس ستاد مرکزی مراسم ۱۴ و ۱۵ خرداد در نشست خبری ضمن تشریح ویژهبرنامههای تدارک دیده شده بهمناسبت ۱۴ و ۱۵ خرداد در سراسر کشور گفت: چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ و پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ یادآور دو رویداد مهم انقلاب اسلامی است که یاد و نام رهبر کبیر انقلاب اسلامی در آن رویدادها، میدرخشد.
وی افزود: امام خمینی (ره) بیشک یکی از تأثیرگذارترین شخصیتهای سیاسی و مذهبیِ تاریخ معاصر ایران و جهان است. نقش ایشان در هدایت نهضت انقلابی مردم ایران در سال ۱۳۵۷ و تشکیل حکومت اسلامی را هرگز نمیتوان نادیده گرفت. ایشان با شخصیتی کاریزماتیک، قوی و اندیشه پیشرو برگرفته از تعالیم اسلامی، توانست جبهه اعتراضی علیه نظام مستبد شاهنشاهی در ایران راهاندازی و آن نظام را سرنگون و نظامی نوین در هندسه قدرت جهانی بر پایه جمهوریت و اسلامیت و با رای قاطع مردم ایران پایهگذاری نماید.
عرب انصاری با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران، هماکنون تبدیل به یک الگو در بسیاری از کشورهای اسلامی شده است، اظهار داشت: حضرت امام خمینی (ره) با تفکری انسانمحور و با ترسیم الگویی از حکمرانی عدالتخواهانه و با تاکید بر ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منبعث از دین اسلام به عنوان یک راهبرد و با ویژگی شخصیتی منحصر به فردِ متعهد، عدالتطلب و مسئولیتپذیر و با چشم اندازی وسیع و رویکردی نوین به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، نظام جمهوری اسلامی ایران و یکی از موفقترین نظامهای جهان را بنیان نهاد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از ابعاد شخصیّت امام (ره) همچنان ناشناخته است، خاطرنشان کرد: نسل کنونی انقلاب، بخصوص نسل جوان، همه ابعاد وجودی امام را به درستی نمیشناسند و لذا معرفی ایشان به نسل جوان که قرار است، مسئولیّت ملّی و انقلابی گام دوّم این انقلاب را بر عهده بگیرد و همچنین برای ادارهی بهینهی آیندهی کشور، از اهمیت بهسزایی برخوردار است.
عرب انصاری اضافه کرد: از سوی دیگر، قیام پانزده خرداد، نهضتی خودجوش و مردمی در واکنش به سخنرانی اعتراضی امام خمینی (ره) در مدرسه فیضیه قم در سال ۱۳۴۲ شکل گرفت. ایشان در این سخنرانی، بهشدت و بهصراحت به شاه و اسرائیل حمله کرد، بهدنبال این سخنرانی، امام خمینی (ره) در سحرگاه ۱۵ خرداد در منزل خود در قم دستگیر شد و مردم همان روز در قم، ورامین و تهران و تعدادی از شهرها ازجمله شیراز و تبریز، به خیابانها ریختند و قیام پانزده خرداد شکل گرفت و حضرت امام (ره)، بهدلیل به شهادت رسیدن جمعی از مردم به دست دژخیمان پهلوی، اینروز را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرد. قیام پانزده خرداد نقطه عطفی در مبارزات ملت ایران بود.
وی یادآور شد: مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و مراسم بزرگداشت شصتمین سال قیام ۱۵ خرداد (با تاکید بر تفکیک دو مراسم از یکدیگر) در حالی امسال برگزار خواهد شد که محدودیتهای برگزاری مراسم در زمان همهگیری بیماری کرونا در چند سال گذشته از بین رفته و به همین جهت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بنا دارد تا با اهداف مشخص شده و برنامهریزیهای صورت گرفته این دو مناسبت پر اهمیت را بصورت مطلوب برگزار نماید.
عرب انصاری اظهار کرد: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با هماهنگی سایر دستگاههای اجرایی، نهادهای انقلابی، تشکلهای مردمی و هیئات مذهبی، با تشکیل ستاد مرکزی و ستادهای استانی از ۳ ماه پیش جلسات هماهنگی و برنامهریزی را پیرامون این مراسم و هماهنگیهای لازم در کلیه سطوح کشور برگزار کرد.
وی گفت: هماهنگی و ایجاد همدلی با دستگاه ها، نهادها، سازمانهای مردم نهاد و بهره گیری از ظرفیت آنان، به ویژه نهادهای عضو مجمع نمایندگان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در اجرای برنامههای بزرگداشت ۱۴ و ۱۵ خرداد، تهیه و تدوین و ارسال شیوهنامه برگزاری مراسم به دفاتر استانی نهاد و ایجاد هماهنگی در کلیه سطوح کشوری، تعیین و ابلاغ شعار محوری پس از برگزاری جلسات هماندیشی و همفکری با نخبگان، اندیشمندان و هنرمندان و تعیین شعار 'خمینی حقیقت ماندگار' با هشتک فارسی و انگلیسی، از دیگر اقدامات این ستاد به مناسبت ایام ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و بزرگداشت یوم الله ۱۵ خرداد است.
عرب انصاری در خصوص برنامههای اجرایی سالگرد ارتحال امام خمینی و بزرگداشت قیام ۱۵ خرداد گفت: مراسم ویژه ۱۳ خرداد بعد از نماز مغرب و عشاء در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) با سخنرانی رییس جمهور محترم حجتالاسلام والمسلمین رییسی برگزار میشود.
وی درباره مراسم ویژه سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: مراسم ۱۴ خرداد در حرم مطهر امام راحل ساعت ۹ صبح با حضور مردم عزیز و مشتاقان زیارت از تهران و زائران اعزامی از استانهای کشور و سخنرانی رهبر انقلاب برگزار میشود.
منبع: تسنیم