واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم ترامپ برای دانشگاه‌های حامی فلسطین خط و نشان کشید شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت + فیلم بازخوانی ماجرای یوم الله ۱۲ فروردین و آغاز ممتازترین مردم سالاری دینی عراقچی: حمایت از مقاومت ادامه دارد تأکید مهاجرانی بر پاسداشت اهمیت مردم در حکمرانی بیش از ۲۰ حمله هوایی آمریکا به استان‌های صنعا و صعده یمن قطر و رژیم صهیونیستی در رزمایش یونان شرکت کردند (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) انگلیس: ما همراه با شرکای اروپایی خود برای مقابله با روسیه و دفاع از امنیت خودمان گام برمی‌داریم روز جمهوری اسلامی ایران؛ روز پیروزی ملت پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی برگزاری مراسم تشییع پیکر دو پلیس فداکار کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود اطلاعیه سپاه درباره توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد می‌شود عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی با زبان زور با ما صحبت کند گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان با رئیس‌جمهور ترکمنستان
سرخط خبرها

روزنامه واشنگتن پست: بن سلمان آمریکا را به قطع روابط تهدید کرد

  • کد خبر: ۱۶۸۴۷۰
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۷
روزنامه واشنگتن پست: بن سلمان آمریکا را به قطع روابط تهدید کرد
روزنامه واشنگتن پست با استناد به یک سند محرمانه اطلاعاتی، نوشت که ولی‌عهد سعودی دولت بایدن را به انتقام اقتصادی و قطع روابط تهدید کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک روزنامه آمریکایی با انتشار گزارشی نوشت که در پی تشدید اختلافات ریاض و واشنگتن بر سر نفت، «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی، دولت بایدن را تهدید کرده است. 

روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی که صبح جمعه (دیروز، ۹ ژوئن)، منتشر کرد؛ نوشت: «ولی‌عهد سعودی به استفاده از سلاح تحریم علیه منافع آمریکا، در صورتی که "جو بایدن" رئیس‌جمهور این کشور به تهدیدش علیه ریاض به دلیل کاهش میانگین تولید نفت خام، عمل کند، تهدید کرده است».

این روزنامه نوشت که بر اساس یک سند اطلاعاتی محرمانه آمریکا، پس از آنکه، بایدن تهدید کرد که تصمیم سال گذشته عربستان سعودی برای کاهش تولید نفت در سایه افزایش بهای انرژی، «عواقبی» را برای عربستان سعودی خواهد داشت، محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان نیز به صورت غیرعلنی به قطع روابط بین دو کشور و گرفتن انتقام اقتصادی از آمریکا تهدید کرد.

بر اساس این گزارش، «اما به صورت علنی، دولت عربستان با آرامش از تصمیم خود [در کاهش تولید نفت]، از طریق بیانیه‌های دیپلماتیک دفاع کرد؛ اما به صورت غیر علنی، ولی‌عهد آمریکا را تهدید کرد که روابط چند دهه‌ای میان ایالات متحده و عربستان را تغییر می‌دهد و در صورت تقابل واشنگتن با کاهش‌ تولید نفت، هزینه‌های اقتصادی قابل توجهی را بر واشنگتن تحمیل می‌کند».

بر اساس این سند محرمانه، بن سلمان با اشاره به اینکه «دیگر با دولت آمریکا تعامل نخواهد کرد»، وعده «تحمیل عواقب اقتصادی قابل توجهی برای واشنگتن» را داد.

هشت ماه از زمانی که بایدن، ریاض را تهدید کرده بود گذشته و هیچ تحریمی علیه عربستان سعودی صورت نگرفت و بن‌سلمان نیز به روابط طبیعی خود با مقامات ارشد آمریکایی از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ادامه داد و آخرین دیدار آن‌ دو به هفته پیش در شهر ساحلی جده باز می‌گردد. 

واشنگتن پست در ادامه گزارش خود نوشت: «مشخص نیست تهدید ولی‌عهد سعودی مستقیما به مقامات آمریکایی ابلاغ شده یا از طریق استراق سمع الکترونیکی این پیام به طرف آمریکایی رسیده است. اما به هر حال، این شتاب دراماتیک تحولات و این تهدید، تنش موجود در قلب یک رابطه دیرینه مبتنی بر نفت در قبال امنیت را آشکار می‌کند که با افزایش توجه به سمت خاورمیانه به سرعت در حال تغییر است».

پس از انتشار این سند، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، با ابراز بی‌اطلاعی از این تهدید سعودی‌ها، گفت: «ما در جریان چنین تهدیدهایی از سوی عربستان سعودی نیستیم».

روزنامه رأی الیوم، با بازنشر این گزارش واشنگتن پست در ادامه با اشاره به تداوم اختلافات ریاض - واشنگتن نوشت که پس از نشست های بلینکن، به نظر می رسد که هنوز اختلافاتی در مورد خواسته‌  عربستان سعودی در خصوص تولید انرژی هسته‌ای وجود دارد، امری که از نظر واشنگتن و سایرین خطرناک است.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان نیز در پاسخ به این امر اعلام کرد:«در حالی که ریاض از حمایت آمریکا در برنامه هسته‌ای غیرنظامی خود استقبال می‌کند، پیشنهادهای دیگری نیز وجود دارد».

به نظر می‌رسد که بن‌فرحان به طور غیرمستقیم تهدید کرد که عربستان سعودی می‌تواند به جای آمریکا، همکاری خود را با چین در زمینه انرژی هسته‌ای تقویت کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->