ویدئو | اولین ویدئو نگاه نزدیک به گلکسی S25 اج و جزئیات آن فاش شد! رونمایی از خودرو پرنده‌ای که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد + فیلم همه چیز درباره گروک ۳، به‌روزترین هوش مصنوعی جهان + مقایسه با مدل‌های دیگر جنگ هوش مصنوعی آمریکا و چین داغ‌تر شد رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید شرکت مایکروسافت رونمایی از یک ربات انسان‌نمای ترسناک با شباهت بی‌نظیر به انسان + ویدئو استفاده از هوش مصنوعی Grok ۳ برای مدت کوتاهی رایگان شد اوپو فایند N۵، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان، معرفی شد + مشخصات و قیمت مدیر عامل شرکت مخابرات ایران: زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور با محوریت هوش مصنوعی توسعه می‌یابد توکن پای نتورک (Pi coin) لیست شد + قیمت اولیه بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها | ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی واحد‌های فناور کشور چالش‌های هم‌افزایی علم و ثروت ویدئوی کامل معرفی iPhone ۱۶e، ارزان‌ترین گوشی اپل مقایسه مشخصات آیفون ۱۶E و آیفون ۱۶ + قیمت آیفون ۱۶E رونمایی شد + ویژگی‌ها و مشخصات خودرو صفر و کارکرده به محصولات دیجی کالا اضافه شد رونمایی از گلکسی A۰۶ ۵G با ۴ سال پشتیبانی از اندروید فصل دوم همسترکامبت آغاز شد | قیمت همستر در رشدی صعودی انتخاب بهترین حرکات ورزشی برای تقویت و شکل‌دهی هر اندام چرا مک بوک پرو برای کار‌های گرافیکی عالی است؟ تولیدات شرکت دانش‌بنیان مشهدی «دورامد» درمان بیمار را از راه دور ممکن می‌کند | نوآوری در خدمت درمان
سرخط خبرها

آیا بی‌خوابی ریسک سکته قلبی را افزایش می‌دهد؟ | تحقیقات چه می‌گویند؟

  • کد خبر: ۱۶۸۷۳۰
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
آیا بی‌خوابی ریسک سکته قلبی را افزایش می‌دهد؟ | تحقیقات چه می‌گویند؟
دانشمندان می‌گویند افرادی که با یک یا چند علامت بی‌خوابی درگیر هستند، بیشتر از افرادی که از این مشکلات رنج نمی‌برند، در معرض خطر بیماری‌های حاد ازجمله بیماری‌های قلبی و سکته قرار دارند. نکته جالب اینجاست که این پیوند در افراد جوان‌تر از ۵۰ سال شدیدتر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز - محققان دانشگاه ویرجینیا کامنولث در ریچموند آمریکا در مطالعه‌ای دریافته‌اند که گزارش یک یا چند علامت بی‌خوابی توسط خود افراد، باعث افزایش ۱۶ درصدی خطر بروز بیماری‌های جدی در آن‌ها می‌شود. این مسئله در افراد جوان‌تر از ۵۰ سال شدیدتر است و کسانی که پنج تا هشت علامت داشتند، حدود چهار برابر بیشتر از بقیه در معرض ریسک سکته بودند.

پژوهشگران در این مطالعه بیش از ۳۱ هزار داوطلب با میانگین سنی ۶۱ سال را بررسی کردند که هیچ‌کدام در ابتدای مطالعه سابقه سکته نداشتند. سپس آن‌ها به‌طور میانگین به مدت ۹ سال تحت نظر قرار گرفتند.

محققان از شرکت‌کنندگان پرسیدند که هر چند وقت یک بار در خوابیدن دچار مشکل می‌شوند، آیا در طول شب بیدار شده و آیا صبح‌ها زودتر از ساعت مقرر بیدار می‌شوند و بعد در دوباره خوابیدن مشکل دارند یا خیر. همچنین از آن‌ها پرسیده شد که چقدر احساس می‌کنند صبح‌ها خستگی از تنشان در رفته است.

دانشمندان با احتساب مؤلفه‌هایی مثل مصرف الکل، دخانیات و سطح فعالیت‌های فیزیکی پاسخ‌ها را با هم مقایسه کردند. نتیجه این بود که در طول یک دهه ۲۱۰۱ مورد سکته رخ داد. ۱۳۰۰ سکته مربوط به افرادی بود که یک الی چهار علامت داشتند، ۴۳۶ مورد مربوط به افرادی با پنج الی هشت علامت و ۳۶۵ مورد مربوط به افراد بدون علامت بود.

محققان می‌گویند افرادی که پنج الی هشت علامت بی‌خوابی داشتند، ۵۱ درصد بیشتر با ریسک سکته روبه‌رو بودند. این خطر برای افرادی که به بیماری دیابت، پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی و افسردگی دچار بودند، بیشتر هم می‌شد.

دکتر «وندمی ساوادوگو»، از دانشگاه ویرجینیا کامن‌ولت و عضو آکادمی عصب‌شناسی آمریکا می‌گوید: «درمان‌های بسیاری وجود دارند که می‌توانند به بهبود کیفیت خواب افراد کمک کنند؛ بنابراین تعیین اینکه کدام مشکلات خواب به افزایش ریسک منجر می‌شوند، می‌تواند به تشخیص زودهنگام یا استفاده از درمان‌های رفتاری برای افرادی کمک کند که در خوابیدن مشکل دارند و با این کار احتمالاً ریسک سکته در دنباله زندگی آن‌ها کاهش می‌یابد.»

پژوهشگران حالا امیدوارند در آینده بتوانند با تحقیقات بیشتر دریابند که چه کار‌هایی می‌تواند در کاهش مشکلات خواب مؤثر باشد و ریسک سکته را کاهش دهد. نتایج این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو به نقل از گاردین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->